Top 15 Motoare De Căutare

15 Motoare De Căutare Excelente

Surprinzător însă în stilul de viață online când vine vorba de căutări, GOOGLE nu este singurul motor de căutare, ci există cel puțin încă alte zeci de motoare de căutare care sunt folosite cu succes, când vine vorba de a căuta o informație, a o putea găsi cât mai repede și cu o relevanță cât mai mare.

15 Motoare De Căutare Excelente Care Se Pot Folosi Cu SuccesMotoare de cautare alternative

De departe și cu siguranță Google este cel mai mare și mai popular motor de căutare, însă haideți să descoperim împreună importanța folosirii celorlalte 17 motoare de căutare pe care vi le vom prezenta mai departe, care pot fi uneori alternative mai bune și de ce ar trebui să le încercați.
Exemple de motoare de cautare: Bing, Yandex, CC Search, Swisscows, DuckDuckGo, StartPage, Search Encrypt, Gibiru, OneSearch, Wiki.com, Boardreader, GiveWater, Ekoru, Ecosia, Twitter, SlideShare, Internet Archive, The Takeaway.
Cele mai folosite motoare de cautare totusi sunt: Google, Bing, Yahoo!

Citeste si articolul: Marketing Afiliat!

GOOGLE!

Nu este surprinzător pentru nimeni dacă afirmăm că GOOGLE a trecut de mult de la titlul de un alt motor de căutare oarecare la sursa ta de informatie sigură fiind cel mai bun motor de cautare 2020.
Majoritatea utilizatorilor stiu cum functioneaza google, insa webmasterii proprietari de websiteuri nu stiu care sunt secretele din spatele acestui algoritm, care sunt pastrate in secret.
Google Romania motor de cautare
Mulți utilizatori cred că regele motoarelor de căutare Google, deține aceste informații pe care le caută in-house iar acestea sunt verificate ca fiind 100% relevante, crezând că Google este autorul de drept al acestor informații, realitatea fiind cu totul diferită, iar Google este un fel de mediator între furnizorul de informație și consumatorul ei.
Cu siguranță GOOGLE se folosește de algoritmi în continuă evoluție, și este în același timp una dintre cele mai puternice platforme de publicitate, care domină întreaga piață online având o experiență de utilizator personalizată prin indermediul inteligenței artificiale pe care a dezvoltat-o în timp, Google controlând deja o cotă de piață online globală foarte mare cu un procent ce depășește 85%.
Când vine vorba de concepția generală a utilizatorilor, nici un alt motor de căutare nu oferă rezultate mai relevante când faci o căutare online, decât GOOGLE.
Să fie această concepție adevarata susținută de către toți?
Este adevărat că interfața lui GOOGLE este ușor de utilizat însă această experiență pe care GOOGLE o personalizează pentru fiecare utilizator în parte vine cu un cost care trebuie plătit de către toți utilizatorii săi.
Pentru cei cărora le place să fie informați, nu cred că mai este de mult un secret, că binecunoscutul motor de căutare folosește inteligența artificială stocând obiceiurile și comportamentul de navigare ale fiecărui utilizator în parte, iar aceste informații sunt „vândute” mai apoi ca informații de aur către agenți de publicitate, antreprenorilor și altor părți interesate în scopul precis de ai putea transforma în clienți finali.
Totuși dacă nu doriți sau nu vă pricepeți să schimbați politicile de confidențialitate ale motorului de căutare sau aveți nevoi specifice de căutare, există o serie de alte motoare de căutare în afară de GOOGLE, care oferă o experiență de căutare mai bună din acest punct de vedere al stocării comportamentului personal în scop comercial.

Alternative De Căutare In Afara De GOOGLE

Motoare de cautare
Stim deja că un motor de căutare este un sistem software care are în spate un algoritm, conceput pentru a executa căutări în mediul online, în principal pe siteurile celor care oferă informații de tip articole, postări, texte, foto, video sau chiar audio.
Motorul de căutare este conceput să caute în mod inteligent pe baza algoritmului porsonal, anumite informații relevante în funcție de  interogarea de căutare pe anumite cuvinte cheie.
Rezultatele căutării vor fi afișate, într-un top de rezultate de tip listă, incluzând adresa paginilor unde motorul de căutare a găsit informația relevantă și pe care o clasează într-un top, în funcție de mai mulți factori ce depind și de o optimizare pentru motoarele de căutare cunoscută sub numele de SEO.

🔎 Bing

Bing motor de cautare, detinut de compania americana Software Microsoft Corporation, fiind lansat in anul 2009, motor de cautare care l-a inlocuit pe Live Search.
Odata cu lansarea motorului de cautare Bing, Microsoft isi doreste schimbarea dinamicii, conceput pentru a afisa mai multe informatii relevante.
In iulie 2009 se incheie un parteneriat pe 10 ani intre Microsoft si Yahoo, in care Bing alimenta Yahoo cu informatii de cautare.
In 2010 Facebook a incheiat un acord cu Microsoft pentru ca Bing sa ofere rezultatele de cautare world wide web utilizatorilor din interiorul Facebook.
Bing motor de cautare
Bing ramane al doilea motor de cautare ca marime in USA, nereusind sa se apropie de puterea gigantului GOOGLE.
Surprinzător însă, începând cu ianuarie 2020, motorul de căutare Microsoft Bing a reușit să gestioneze peste un sfert din totalul de interogări de căutare pe care utilizatorii din Statele Unite le-au facut.

Citeste si articolul: Cum Sa Faci Bani Online!

Yahoo

Motorul de cautare Yahoo este asociat ca fiind unul dintre cele mai populare website-uri de cautare.
Yahoo este de fapt un portal online in componenta caruia a fost integrat si un motor de cautare cu un director de websiteuri www – world wide web structurat pe categorii de subiecte de interes.
Yahoo motor de cautare
Yahoo a fost ideea doi studenti absolveti ai renumitei universitati Stanford, Jerry Yang si David Filo, idee care a inceput initial pe baza unor liste de marcaje.
Jerry si David au dus mai apoi ideea la un alt nivel, structurand totul pe un website al facultatii organizat pe categorii de interes, ideea avand un real succes pe internet.
Astfel Yahoo devine primul cel mai mare si de succes director informational care avea un numar foarte mare de urmaritori la acea vreme.
Cei doi parteneri sunt practic asimilati de oferta publica a unei corporatii de zeci de milioane de dolari, iar in 2005 Yahoo atinge 3,4 miliarde de vizualizari in intreaga lume.
Numele de Yahoo se formeaza in urma initialelor Y.A.H.O.O. ceea ce inseamna „Yet Another Hierarchical Officer Oracle”!

Baidu

Motorul de cautare Baidu este lansat de catre cei doi parteneri de origina chineza Robin Li si Eric Xu.
In anul 1996, Robert Li a lansat motorul de cautare RankDex, iar in urma parteneriatului celor doi Robin Li si Eric Xu a fost fondat si lansat in anul 2000 motorul de cautare Baidu.

Motor De Cautare Baidu
Baidu este o companie holding care ofera peste 50 de servicii cum ar fi;

 • Baidu Tieba – forum de discutii
 • Baidu Wangpan – stocare in claud
 • Baidu Baike – enciclopedie online
 • Baidu Maps – serviciu de cartografiere si harti
 • Baidu News – stiri locale, nationale si internationale
 • Baidu Knows – comunitate de membri pentru intrebari si raspunsuri
 • Baidu Translate – traduceri online
 • Baidu Games – canal online cu continut legat de jocuri
 • Baidu Hexun Finance – site de informatii financiare
 • Baidu Youa – platforma de cumparaturi online

Precizam ca Baidu are peste 50 de servicii separate, insa v-am prezentat doar 10 dintre acestea.
Fiind un motor de cautare chinezesc si datorita numarului foarte mare de cautari in China, acesta ocupa locul doi in lume cu o cota de piata de peste 75% in piata motoarelor de cautare din China.
Incepand cu anul 2018 Baidu isi depaseste capitalizarea de piata, valoarea de piata a actiunilor din circulatie depasind 100 miliarde de dolari.
Platforma publicitara similara cu cea a Google Ads si AdSense se numeste Baidu Tuiguang.

Yandex

Motorul de căutare Yandex este lansat în anul 1997 de catre 3 conationali rusi, Arkady Volozh, Arkady Borkovsky și Ilya Segalovici, iar acum este recunoscut ca cel mai folosit motor de căutare din Rusia, al doilea după Google.

Yandex motor de cautare casastii.ro

Motorul de căutare Yandex este lansat în anul 1997 de catre 3 conationali rusi, Arkady Volozh, Arkady Borkovsky și Ilya Segalovici, iar acum este recunoscut ca cel mai folosit motor de căutare din Rusia, al doilea după Google.
Yandex este o companie de tehnologie cu capital rusesc, fiind cunoscută pentru lansarea motorului de căutare cu acelasi nume, Yandex.
Al doilea cel mai mare motor de cautare din Rusia este Yandex, avand o cota de piata undeva in jur de 44% comparativi cu Google care are peste 53%.
Compania de tehnologie, sub acelasi numa ca si motorul de cautare Yandex, ofera mai multe servicii, principalele fiind:

 • Yandex – motor de cautare
 • Yandex – analiza a aplicațiilor
 • Yandex – servicii de e-mail prin Yandex.Mail
 • Yandex – online advertising
 • Yandex – Alice asistent vocal
 • Yandex – calatorii cu Yandex.Taxi (în colaborare cu Uber)
 • Yandex – data management
 • Yandex – hărți prin Yandex.Maps
 • Yandex – browser web Yandex Browser
 • Yandex – streaming de muzică
 • Yandex – inteligență artificială

Si multe altele servicii pe care compania de tehnologie Yandex le ofera.
Yandex este dezvoltat în principal pentru piața rusă. Poate face față eficient provocărilor specifice ale căutării rusești.
În general, în căutarea non-engleză, Google nu este la fel de eficient în analizarea intenției utilizatorului față de ortografie, dar în Rusia, este și mai slab.
De exemplu: rusă este o limbă foarte flexionată, iar cuvintele diferite pot avea până la 20 de terminații diferite.
Există un gen gramatical al tuturor substantivelor ruși, iar genul substantivului va afecta cuvintele rămase din frază.
Chiar și numele ortografiei unei persoane se poate modifica în funcție de gen.
De exemplu: fosta soție a președintelui rus Vladimir Putin are numele de familie „Putina”, mai degrabă decât Putin.
În timp ce Google caută numai pagini de clasare, care sunt adecvate pentru interogarea utilizatorului, așa cum este scrisă, Yandex poate analiza intenția și sinonimele utilizatorului, indiferent de ortografia utilizatorului.
Ca rezultat, Google oferă o experiență de căutare mai slabă pentru interogările de căutare foarte infectate și, prin urmare, nu oferă un argument puternic pentru ce un utilizator trebuie să folosească Google mai des.

Despre Cozmin

Viata este cel mai frumos dar pe care l-am primit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *