Supa Crema De Usturoi Copt Si Caramelizat?
Da da da, stiu sigur ca ai nevoie de o explozie de arome și gusturi în gura ta.
De aceea ti-am pregatit o supă cremă de usturoi copt caramelizat, cu smântână delicioasă și chips-uri de bacon crocante care îți vor face papilele gustative să danseze samba, sau poate lambadaaa.
Vrei să afli cum să caramelizezi usturoiul și să prepari această rețetă magică de supă cremoasă cu cartofi?
Încearcă aceasta rețeta delicioasă de supă cremă cu smântână, cartofi și usturoi caramelizat.
O da, este garantat că vei savura fiecare linguriță și vei dori să încerci toate rețetele noastre de supe cremă.
Atentie draga mea zână a bucatariei ( sau zân? :)) ), daca vrei sa incanti simturile celor dragi, trebuie sa incercati aceasta supa cremoasa de usturoi copt si caramelizat. Savoarea acestei creme minunate, vine de la trucul meu magic pe care-l voi impartasi cu tine:
- usturoiul caramelizat la cuptor (copt, rumenit), mmm ce aroma.
Iar pentru a da un strop de vraja, am adaugat si garnituri delicioase de:
- chips-uri crocante de bacon
- bucățele de brânză cu mucegai nobil alb sau albastru.
O supa crema delicioasa pentru a invinge frigul din zilele reci de toamna si iarna sau serile racoroase de primavara.
Hai sa-ti spun un secret, draga mea gospodina minunata: supele cremoase sunt la un alt nivel atunci cand folosesti supa concentrata de legume in loc de apa! Eu fac mereu o supa concentrata de legume – „vegetable stock” care poate fi congelat (in pungi de plastic) sau pastrat la rece (in sticle sau borcane). Uite aici reteta acestei supe de legume magice!
Rețeta supei cremoase de legume o găsești aici, doar pentru tine, gospodina vrăjită de bucătărie!
Dacă vrei să cucerești inimile celor dragi cu o supă cremoasă de usturoi copt, atunci ai nevoie de magia ingredientelor de mai jos.
Cu aceste cantități, poți să faci 8 porții de supă de poveste, cu usturoi caramelizat, smântână delicioasă și chips-uri crocante de bacon.
Așa că ia-ți bagheta magică și porunceste bucatelor să prindă viață….!!!
Supă Cremă De Usturoi Copt Caramelizat, Cu Smântână Delicioasă Si Chips-uri De Bacon Crocante!
Cuprins:
Autor: Ca Sa Stii Retete
Ingrediente pentru 8 porții generoase de supă cremă de usturoi copt si caramelizat.
Ingrediente – CaSaStii.Ro
Usturoi Pentru Caramelizat!
- 400 g usturoi (15 căpățâni),
- 3 linguri de ulei,
- sare dupa gust
Ingrediente Pentru Supa Crema!
- Aproximativ 400 g cartofi.
- 2 ceape medii.
- 40 g de unt si 2 lingurițe de ulei.
- sare dupa gust
- 1,5 litri de supă de legume sau apă caldă (echivalentul a un litru și jumătate)
- 300 ml smântână dulce (cu 30% conținut de grăsime)
Decor Pentru Supa Crema!
- 2-3 felii de bacon rumenite în tigaie,
- câteva bucățele de brânză cu mucegai nobil alb sau albastru (camembert, gorgonzola etc)
Timp de preparare
60 minute
Timp de gătire
90 minute
Timp Total
2 ore 30 minute
Esti pregatita sa activam bagheta magica pentru a putea transforma mai departe usturoiul într-un fel de mâncare cu aere de vedetă?
E clar că suntem niște bucătari pricepuți, deci hai să ne distram și să vedem ce combinații delicioase ne ies din mâini.
Dacă nu reușim să gătim ceva bun, avem întotdeauna opțiunea să comandăm o pizza…!
Ha ha ha.. Hai ca am glumit :))).
Caramelizarea Usturoiului
Draga mea, haide sa purcedem la drum pentru a carameliza perfect usturoiul.
Dar cum facem asta?
Nimic mai simplu, urmeaza acesti pași simpli și magici si iti garantez ca este simplu si distractiv:
- Ei bine, avem nevoie să ne încălzim cuptorul pentru a face niște magie în bucătărie. Așa că l-am dat la 200 de grade cu ventilație (căldură sus și jos) și am lăsat și treapta înaltă la cele pe gaz să se mărească. Când deschidem ușa cuptorului, cam 25-30% din căldura adunată fuge ca veverițele prin pădure. Dar, dacă îi dai timp 10-15 de minute să se încălzească, pereții cuptorului vor păstra mai multă căldură înăuntru și pierderile vor fi mai mici. Așa că atentie; rabdăm puțin dupa ce am bagat usturoiul la caramelizat, ca să nu iasă caldura!
- Vom lasa capatanile de usturoi intregi, intacte si ne-dezbracate de coaja lor subtire dar puternica. Le vom da o baie rapida in apa rece si le vom sterge bine cu un prosop de hartie de bucatarie, apoi le taiem ca pe un tort, transversal, cu ajutorul cutitului nostru magic.
- Am impartit usturoiul in 3 „echipe”, ( cate 5 ca la baschet ) si le-am pus pe niste bucati de aluminiu.
- Le-am dat putina sare si ulei, ca sa-si simta importante, am învelit usturoiul bine-mersi în folie, ca pe bebeluși in scutece, și l-am așezat confortabil pe o tava pregatită cu hârtie de copt. Apoi le-am invitat sa intre in cuptor si sa inceapa magia.
- Dupa ce am băgat tava în cuptorul incins, vom lăsat usturoiul să se rumenească bine timp de aproximativ 50 de minute la o temperatura de 200 C.
- Oprim cuptorul, deschidem usa cu atentie sa nu ni se abureasca ochelarii (in caz ca-i avem pe nas), scoatem tava, iar rezultatul trebuie sa arate exact ca un superstar: rumenit, aromat și tentant.
- Acum hai să le desbracam de coji pentru a rămâne doar cu pulpa de usturoi caramelizat, pe care o strângem într-un vas. Dar nu uita să-i dai și o degustare, căci te asigur draga mea, gustul e de parcă ar fi scos direct din pălăria unui magician.
Et voilà, usturoi caramelizat perfect!
Supă Cremă De Usturoi Copt Caramelizat
Acum e acum draga mea, hai să vedem cum facem o supă de usturoi copt caramelizat cu cartofi și smântână dulce, cu care să ne lăudăm la prieteni, mai ales pentru ca ei deja stiu că noi suntem adevărate zâne ale bucătăriei.
Hai să ne aventurăm împreună prin toate peripețiile necesare pentru a crea supa crema de usturoi caramelizat, care va fi atât de delicioasă încât te va face să te simți ca un maestru bucătar, urmand urmatorii pasi:
- Primul pas, vom pregăti legumele pentru supa noastra.
- Intra in scena cartoful superstar, si anume, luam cel mai mare cartof din gramajoara noastra de 400 grame si ii dam jos coaja.
- Ca prim magie, luam bagheta si ii facem semn catre razatoare sa vina repede la noi si incepem sa il razuim pe partea cu ochiurile cele mai mari.
- Acum e timpul să-i dăm voie celor două cepe să intre în joc. Am scos cojile de pe ele și le-am dat o tăietură pe măsura lor, nu prea mici, nu prea mari
- Vom continua prin a pune untul într-un wok și-l vom lasa să se transforme topindu-se încet.
Dar ce sa vezi… magie, este momentul cand trebuie să punem ceapa și untul să danseze împreună în acest wok spatios.
Am dat un strop de sare și am lăsat totul să se călească foarte putin la foc mic, cu capac deasupra pentru a ramane aburind.
După aproximativ 5, 6, 7 minute, ceapa v-a deveni clară și strălucitoare, vom fi atente sa nu fie suficient de bronzate. Vom da jos capacul și vom adăuga cartofii rași, dându-le și lor o șansă să fie parte din petrecere.
După doar 2-3 minute la foc mediu, cartofii vor fi în culmea fericirii, pregatiti sa innoate in cei 1,5 litri de supa concentrata de legume sau apa dupa caz.
Acum vine partea cea mai interesanta: Dupa ce am turnat cei 1,5 litri de supa concentrata de legume sau apa si au inceput sa fiarba in wok sau oala, vom lasa cartofii si ceapa sa fiarba bine si sa-si faca de cap cu acest gust fantastic rezultat din omogenizare lor.
Cand sunt gata, adaugam usturoiul caramelizat si il omogenizam cu restul, pentru ca totul sa fie un deliciu cremos.
Haide sa punem punctul pe i cu smantana dulce.
Ea este ultima vedeta care isi face aparitia in supa noastra delicioasa.
Sa nu ne grabim insa sa stingem focul, ci sa lasam supa crema sa mai fiarba inca 3-4 minute in timp ce-i vom verifica gustul de sare.
Apoi, putem stinge focul sub wok sau oala dupa caz si ne vom pregati sa servim blenduim compozitia de supa crema cu aroma de usturoi caramelizat.
Draga mea, esti pregatita sa ne jucăm de-a tornada cu blenderul de mână în supa cremă de usturoi?
Scoatem bagheta, pardon mixerul si zap tagadam pam pam, am blenduit compozitia.
Hai sa vedem cum putem sa-i dam nastere celei mai aratoase si delicioase supe cremă de usturoi copt caramelizat, cu smântână si bacon crocant, deci urmeaza bacon-ul.
Bacon Crocant
Sa fie asta ultimul pas?
Dupa cum ai ghicit, acum esti în lumea delicioasă a bacon-ului crocant.
Vom lua o bucățică frumoasă de bacon, si vom urma urmatorii pași simpli pentru a obține chips-uri crocante și delicioase:
- Începem prin a încălzi o tigaie la foc mediu
- Luam o bucata ta de bacon și o taiem în bucăți mici, potrivite pentru a le putea scalda in supa noastra cremoasă de usturoi.
- Punem bucățile de bacon în tigaie și lasă-le să se prăjească timp de aproximativ 5 minute, întorcându-le din când în când. Vei vedea cum se rumenesc și devin crocante, iar aroma îți va face gura să saliveze.
- Scoatem baconul din tigaie și-l vom așaza pe un șervețel pentru a se scurge de uleiul în exces.
- Adaugă bucățile de bacon crocant în supa cremoasă de usturoi, pentru a adăuga un gust incredibil și o textură crocantă.
Acum, toată lumea va fi impresionată de supa noastra delicioasă și de chips-urile de bacon crocant care o însoțesc.
Supa Crema De Usturoi Caramelizat Finalizare
Hai să ne jucăm cu gusturile și să adăugăm câteva ingrediente interesante la supa noastră de usturoi cremoasă.
După ce ai pus chips-urile de bacon crocante, poți să faci o alegere îndrăzneață și să adaugi bucățele de brânză cu mucegai nobil – un adevărat deliciu pentru iubitorii de brânzeturi cu personalitate.
Dar dacă cineva din cercul tău de prieteni nu este fanul baconului sau brânzei cu mucegai nobil, nu te descuraja.
Poți să optezi pentru crutoane simple sau cu arome, pentru o textură crocantă și o aromă delicioasă.
Și dacă încă dorești să adaugi un strop de eleganță, adaugă câțiva fulgi de parmezan – este un deliciu absolut divin!
Bravo noua, suntem bucătărease pricepute, si nu vrem decat comentarii foarte bune, nu doar bune, se stie! :)))
Pofta magic de buna!