Supă Cremă De Pui Cu Legume – Deliciu Culinar

A zis cineva Supa Cremă De Pui Cu Legume?!?
Pai atunci; Bun venit în laboratorul nostru de gătit, sau cum ne place nouă „bucătăricioșilor” să îi spunem – laboratorul de acasă!
Aici nu avem echipamente sofisticate sau ingrediente super pretențioase, dar avem multă dragoste, pasiune și chef de gătit.
Așa că astăzi ne-am hotărât să ne punem șorțulețele din dotare, să alegem cele mai bune ingrediente și să preparăm cea mai minunată și delicioasă supă cremă de pui cu legume pe care am gustat-o vreodată.
Cu totii suntem nerăbdători să ne apucăm de treabă, deci cu siguranta vom crea o explozie de arome și gusturi ce vor face cinste farfuriilor noastre.
Asa ca dacă:
Ai nevoie de o supă cremoasă de pui cu legume, si nu vrei să te chinui prea mult.
Vrei să faci o supă cremoasă de legume cu carne de pui, dar nu știi de unde să începi.
Ai niște copii pretențioși care nu prea mănâncă legume.
Vrei să încerci o rețetă de supă de pui blenduită, servită cu smântână și crutoane crocante de pâine.
Sau ai nevoie doar de niște idei pentru o supa crema cu carne de pui si legume minunata.
Atunci te invitam sa incerci rețeta noastră simplă și delicioasă, cucare-i vei cuceri cu siguranță pe toti cei dragi.
Această supă cremă de pui cu legume este un deliciu culinar, fiind preferata copiilor mei, ceea ce e un miracol, avand in vedere ca sunt mai vegani decat iepurii.
Dar sa nu credeti ca m-am nascut bucatar cu stele Michelin, deoarece am invatat sa gatesc mai bine aceasta supa, pe cand copiii mei erau bebelusi.
Supa cremă de pui cu legume este un aliment ideal pentru copiii de 1-5 ani, mai ales pentru ca invata sa adore legumele.
Dar daca o gatiti pentru piticii voștri, atentie la sare si piper, ca sa nu-i transformati in consumatori prea mari de apa.
Dupa cativa ani, puteti creste treptat cantitatea de condimente, sa se obisnuiasca si cu gusturile mai tari decat apa plata :)).
Ei bine, cred ca deja jumatate din drum aproape este facut, din moment ce sunteti deja aici.
Aveti toate ingredientele la indemana si sunteti deja pe pozitie, asa ca sa nu mai pierdem timpul, ci sa ne apucam de magie, pentru cea mai delicioasa supa cremoasa de pui cu legume.
Este practic o supa clasica de pui, cu zarzavaturi si legume de baza, pe care le vom trece apoi prin blender, mixer pentru a crea textura cremoasa de care ne vom indragosti.
Dar ca sa nu intelegem gresit, ATENTIE; nu blenduim si carnea, ci doar legumele, ci vom scoate bucatile de pui la final pe care le vom marunti si le vom servim ca atare apoi in supa.
Daca nu aveti carne de pui, puteti incerca si cu curcan chiar daca nu este 4 iulie (a da, asta cu „for giulai” este doar la americani), rata sau gasca (astea doua sunt preferatele mele), dar va rog frumos sa evitati papagalii sau animalele de companie.
Ei bine, eu am o regula de aur cand vine vorba de carnea din supa de pui: nu se arunca nimic (sa nu exageram, oasele le va savura Grivei).
Carnea care fierbe cu pielea si oasele la un loc cunt ca misterul si suspansul dintr-un film de dragoste – esențiale pentru a crea o savoare deosebita.
De aceea, prefer sa folosesc bucatile de carne cu tot cu os și piele, astfel ca pulpele, aripile, gâtul sau spatele puiului sau găinii vor fierbe toate impreuna.
Carnea va fi mult mai suculentă și fragedă, nu uscata precum de pieptul de pui simplu, care este mai fad.
Asadar, lasati carnea sa se bucure de prezenta oaselor si a pielii, ca sa obtineti cea mai delicioasa supa de pui.
Când vine vorba de legume, trebuie să fim conștienți de puterea lor magică!
În supa mea preferată de carne, folosesc neapărat rădăcini de pătrunjel, păstârnac și țelină, împreună cu morcovi, și bineînțeles, o ceapă întreagă și coajă inclusă!
Când vine vorba de legumele delicioase, trebuie să ai neapărat la îndemână rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelină, morcovii, dar mai ales „doamna ceapa„, care nu trebuie să lipsească din nicio supă.
SECRET; Eu am aflat de la matusa mea, care la randul ei a învățat de la bunica ei, că trebuie să pui ceapa întreagă, inclusiv coaja ei maronie, care este plină de secrete savuroase (bineînțeles, trebuie spălată bine înainte).

Ceapa in supa „varsă” o culoare și o aromă de zici că un pictorul Sabin Balasa s-a jucat in oală.
Să nu crezi că e o idee nebună, ci dimpotrivă, coaja de ceapă este plină si de vitamine; C, B1, B2, B6, E și PP, plus minerale esențiale precum sulful, siliciul, calciul, caliul, fierul, natriul, acidul folic și carotinul.
În plus, adaug 3 cartofi care să lege supa și să îi dea cremozitate, datorită amidonului din ei.
În fine, un sfat important: NU FOLOSI AROME CHIMICE, de genul vegeta sau delikat în supa, te rog.
Aromele și gustul natural al cărnii și legumelor sunt cele mai bune și îți vor face papilele gustative să danseze de bucurie!

Iată rețeta noastra de supa cremoasa, care va vor umple stomacul și sufletul cu bucurie, cu cantitățile necesare pentru a prepara aproximativ 8 plus inca 2 porții de rezerva (aproximativ 5 litri) de supă cremă de pui cu legume.

Ingredientele pentru Supa Cremă De Pui Cu Legume

Supa Cremă De Pui Cu Legume – Deliciu Culinar!

Autor: Ca Sa Stii – Retete!

Ingrediente: Pentru 8 Porții De Supă Cremă De Pui Cu Legume + 2 De Rezerva 🙂 = 10 Portii!

Autor – CaSaStii.Ro

Ingrediente Pentru Preparare!

  • 3 pulpe de pui întregi, sau 500 g mix de aripi, spinări, gâturi etc.

  • 5 morcovi medii.

  • 2 rădăcini de pătrunjel.

  • 2 rădăcini de păstârnac.

  • 1 felie de rădăcină de țelină.

  • 2 cepe.

  • 2 lingurițe de sare.

  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

  • 3 cartofi medii.

  • 5 L de apa.

Ingrediente De Final!

  • pătrunjel verde tocat.

  • smântână.

  • crutoane de pâine.

Timp de preparare
20 minute

Timp de gătire
100 minute

Timp Total
120 minute (2h)

No bine draga zana, acum ca ti-am dezvaluit si ingredientele, sa ne apucam de treaba si sa dezlantuim puterea creatoare pentru a obtine cea mai simpla si delicioasa supa cremoasa de pui cu legume.
Pe onoarea mea, ca acum bucataria o sa devina terenul nostru de joaca.
Hai sa ne aruncam cu indemanare peste ingredientele noastre si sa le transformam in arta culinara.
Apoi, sa dam focul la oala si sa lasam vraja sa se intample.
Hocus pocus, incepe spectacolul culinar:
Pulpe de pui pentru supa crema1. Vom incepe prin a da cateva ture cu pulpele prin flacara aragazului pentru a le parli un pic de puf sau pene,  pentru a nu avea surprize.
2. Facem o desfacere anatomica a celor trei pulpe de pui (sau, curcan, rata sau gasca, ori mixul acela extravagant de aripi, spinari si gaturi), cu o precizie de chirurg estetician, ca sa nu ne chinuim prea mult si nici sa sfaramam oasele.
3. Le dam drumul in cei 5 L de apa rece in care am adaugat si 2-3 lingurite rase de sare dupa gust – nu prea mult, ca nu vrem sa o suprasaram.
4. Focul va fi pus la nivel mediu ca sa nu fortam nimic.
5. În timp ce oala fierbe, vom fi atenti să adunăm cu grijă spuma ce se formează la suprafață
6. Vom fi atenți să nu îndepărtăm si grăsimea lăsata de pielea pasării, pentru că asta va da un gust de paradis.
7. Acest moment minunat de magie si vrajitorie va dura aproximativ 40-50 de minute.Oala la fiert cu pulpe de pui pentru supa crema
În timp ce carnita noastra fierbe în oala magică, vom profita de ocazie pentru a ne ocupa și de minunatiile astea de legume; pătrunjel, păstârnac, morcovi și țelină.
Nu este nevoie sa fim preciși și atenți în a le taia cu „profesionalism” chiar daca stim sigur ca suntem niște bucătari adevărați.
Deci nu ne vom stresa cu aspectul legumelor, așa că le vom tăia în bucăți mari și le aruncam pur si simplu în oală.
Vor fi oricum transformate într-o pastă fină, așa că cine să le mai vadă forma?
În paralel, am curatat si taiat și cartofi pe care i-am pus la scaldat în apă rece într-un castron.
Cartofii au un timp diferit de fierbere, asa ca nu-i vom pune in acelasi timp cu radacinoasele pentru ca riscam ca acestia sa se „topeasca”.
ATENTIE; Și să nu uităm de ceapa noastră prețioasă!
Nu o vom curăța de coajă, doar de mustăți, pentru că vrem să păstrăm tot aromele minunate și mai ales culoarea sa care va da plusul de valoare in culoarea supei.

Cum Gătim O Supă Cremoasă De Pui Legume?

Am intrat în etapa de transformare a legumelor în supă magică!
1. Cand carnea nu mai face spumă la suprafață, putem să aruncăm în oală: pătrunjelul, păstârnacul, morcovii, țelina, dar și cele 2 cepe in coajă cu personalitate, care vor da culoare si gust deosebit supii.
Adaugam acum si ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat și bineînțeles, vom completa cu apă caldă (cam 1 litru), pe care l-am pierdut în timpul fierberii.
2. După ce a mai trecut un timp de fierbere, cam 15 – 20 de minute, supa începe din nou să arate ca o mare clocotită în oală.
Asta e momentul când aruncăm în ea și cubuleții de cartofi.
Bineînțeles, după ce îi scurgem cu grijă de toată apa in care acestia s-au hidratat in castron.
Completăm cu încă jumătate de litru de apă calda sau si mai bine clocotită.
Apoi lăsăm să fiarbă până când și cartofii sunt moi ca mătasea si perfect gătiți.
În acest moment, aroma supei invadează întreaga bucătărie, ca un adevărat concert pentru nasul nostru.
3. Et voila!
Acum oprim focul, pescuim cele 2 cepe si cele 6 bucati de carne, cu ajutorul spumierei, le punem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca putin, ca sa le putem da jos pielea deja fiarta, si le le vom dezosa.
Rupem cu degetelele carnea moale si frageda in fasii sau, daca suntem sofisticati, o taiem in cuburi si o asezam frumos pe o farfurie pe care o acoperim ca sa nu se usuce.
Pentru bebelusi, cel mai bine e sa tocam carnea impreuna cu legumele.
Ceapa fiarta si-a facut deja treaba, ii multumim, insa acum ea nu mai face parte din echipa.
4. Aceasta este etapa in care vom lua un blender de mână și ne vom da examenul de forța, transformând totul într-o cremă delicioasă.
Trebuie să fim atenți insa la consistență, pentru ca nu vrem să ajungem in fata juriului cu un piure de legume în loc de supă cremă.
Vrem să obținem o supa cremă delicioasa si fluidă, cu o nuanță superbă datorită morcovilordar și cojii de ceapă.
Dacă mai trebuie, putem adăuga sare și piper negru proaspăt măcinat – dar nu prea mult, căci nu vrem să să ne iasă supa asta delicioasa pe nas!
Un sfat „smart”, când vine vorba de smântână în supă!
Daca stiti ca nu se va consuma toata supa crema de pui la po singura masa, nu este tocmai indicat sa adaugam smantana în oala, căci nu vrem să riscam sa avem supa fermentată.
Cel mai bine este sa punem smantana pe masa și fiecare să-și adauge câtă vrea dupa gust – așa evităm și discuțiile de genul „mi-ar fi placut cu mai multă smântână”.

Servire Supa Cremoasă De Pui Si Legume – O Explozie De Arome In Farfurie

Supa Cremă De Pui Cu LegumeBunătatea asta de supă cremă de pui cu legume merită să fie apreciată, așa că vom face o ceremonie specială pentru juriu nostru de acasa!
Vom umple cu drag bolurile fiecărui membru cu supa delicioasă, asezam cu grijă bucățelele de carne, o linguriță de smântână și un pic de pătrunjel verde tocat.
Nu uităm nici de crutoane, căci cine ar vrea să mănânce supă crema fără ele?
Cu toate astea, nu lasăm prea multă supă în oală, căci noi vrem să fim generoși, dar și să ne rezervăm o porție pentru noi, ca Doamne ce buna este.
Dacă ar fi să descriem în cuvinte, putem spune că această supă cremă de pui cu legume e o „nebunie” – e magica, catifelată și are o consistență perfectă!
E ca și cum ai mânca un nor de fericire!

Glumeee!

1. Cum face un bucătar supa cremă de pui cu legume?
Cu dragoste, multă muncă, multe legume… și un pui dispărut misterios, ups!
2. De ce nu se serveste deliciasa supa cremă de pui cu legume în spital?
Pentru că managerii cred ca nu se „cazeaza” la ei pacienti care să aibă pofte!
Ha Ha si Ha!
3. De ce e supa cremă de pui cu legume preferata celor cărora nu le place să mănânce legume?
Pentru că arată și gustă ca o supă cremă de pui, dar are și legume bine ascunse în interior!

Pofta magic de buna!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *