Supă Cremă De Ciuperci
Cuprins:
Super alimentul, super gustoasa mâncare, super supa cremă de ciuperci făcută în casă este atât de gustoasă, de aromată și foarte ușor de gătit, încât vă garantez că nu veți mai dori să cumpărați niciodată supe instant sau supe la cutie, care, de altfel nu sunt foarte sănătoase pentru organism.
Veți adora aromele intense și naturale, ale acestei rețete clasice de supă cremă de ciuperci pe care o veți putea gati în casă, folosind ingredientele din această rețetă, iar în plus veți observa că această rețetă de supă cremă de ciuperci vă va ține în bucătărie doar câteva minute.
Rețeta Supă Cremă De Ciuperci!
Dar haideți să vedem care sunt pașii necesari pentru a prepara această delicioasă rețetă de supă cremă de ciuperci pentru a ne bucura împreună cu cei dragi de o porție delicioasă de supă cremoasă și aromată cu usturoi, ceapă și ierburi pe care să le folosim atât de subtil încât să ne facă să ne bucurăm de fiecare lingură de savoare.
Această rețetă de supă cremă de ciuperci se poate găti cu ingrediente pe care aproape orice gospodină le are deja în bucătărie, iar când spun că deja sunteți la câteva minute distanță ca această bunătate cremoasă să fie gata, veți vedea că este exact așa!
Rețeta Video Supă Cremă De Ciuperci
Poți viziona rețeta supă cremă de ciuperci în format video accesând clipul de pe youtube la adresa de mai jos.
Supă Cremă De Ciuperci Mod De Preparare!
Cremoasa și gustoasa supă cremă de ciuperci are un gust total diferit față de supele instant pe care le găsiți în comerț deja preparate și bombardate cu stabilizatori, inhibatori și alte „substanțe chimice” mai ales datorită ierburilor și ingredientelor proaspete pe care le vom folosi.
Ingredientele De Bază Pentru Supa Cremă De Ciuperci:
Ciupercile
Ingredientul vedetă sunt bineînțeles ciupercile proaspete, de preferat ciupercile champignon care sunt probabil cele mai cunoscute ciuperci care pot fi gătite în casă sau ciupercile brune. Aceste ciuperci sunt perfecte pentru această rețetă de supa cremă de ciuperci.
Ai putea să prepari de asemenea această delicioasă rețetă de supă cremă de ciuperci, folosind și mini ciupercile portobello sau orice alte soiuri de ciuperci comestibile pe care le preferi.
Ierburile
De-a lungul anilor am încercat multe ingrediente, însă cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci cu arome extraordinare, a ieșit întotdeauna atunci când am folosit combinația între cimbru și pătrunjel. Dar bineînțeles dacă nu agreați aceste arome ați putea la fel de bine să folosți rozmarinul, tarhonul, oregano, coriandru sau arpagic, adaptate după gustul dumneavoastră.
Făina
Făina este un ingrediend necesar în reteta noastră de supă cremă de ciuperci, pentru a lega mai bine ingredientele și care va ieși cu siguranță mai delicioasă și mult mai cremoasă. Puteți la fel de bine să folosiți și amidon de porumb, dacă nu tolerați făina în mancarea gătită. Recomandarea ar fi să folosiți 2-3 linguri de amidon de porumb amestecat cu un sfert de cană de apă pentru diluție și omogenizare.
Smântâna
Puteți folosi orice tip de smântână însă dacă folosiți smântână cu un procent de grăsime mai ridicat, veți avea o supă cremă de ciuperci mai gustoasă.
Rețeta De Supă Cremă De Ciuperci
Hai să vă împărtășesc secretul celei mai gustoase supe creme de ciuperci și ce o face să fie atât de bună. V-am scris mai sus care sunt ingredientele principale, mai jos voi povesti care sunt ingredientele și aromele suplimentare ale minunatei noastre supe creme de ciuperci:
Usturoiul
Usturoiul de preferat este să fie proaspăt tăiat pentru că este cel mai bun și plin de arome, însă dacă nu aveți, puteți folosi și usturoi granulat dacă asta este tot ce aveți la îndemână.
Ceapa
Eu folosesc de obicei 2 cepe de dimensiune medie deoarece îmi place gustul dulceag al cepei din supa cremă de ciuperci iar aroma este cu adevărat mai intensă. Cantitatea de ciuperci pe care o vom folosi în această rețetă, permite folosirea a 2 cepe și aceste cantități oferă echilibrul perfect de aromă de care avem nevoie pentru ca această rețetă de supă cremă de ciuperci să fie unică.
Vinul
Cel mai bine este să folosim vinul roșu sau vinul alb sec, deoarece ele vor fi perfecte în rețeta noastră și în plus vin cu un gust incredibil în compozitie.
Citeste si articolul: Ciorba De Perisoare!
INGREDIENTE SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI
- 4 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 2 cepe tăiate solzi
- 4 căței de usturoi tocat
- 750 g de ciuperci proaspete tăiate felii
- 4 lingurițe de cimbru tocat
- 1/2 cană de vin (orice vin roșu sau alb sec)
- 6 linguri de făină
- 4 căni supă de pui sau supă de vita
- 1-2 lingurițe de sare, după gust
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat, se folosește după gust
- 1 cană smântână grasă sau smântână vegetală din caju
- Pătrunjel proaspăt tocat
Valori Nutriționale Pentru O Porție!
- Calorii: 271kcal
- Carbohidrați: 21g
- Proteine: 8g
- Grăsime: 13g
- Grăsimi saturate: 7g
- Colesterol: 35mg
- Sodiu: 583mg
- Potasiu: 699mg
- Fibră: 1g
- Zahăr: 5g
- Vitamina A: 550 UI
- Vitamina C: 7,6 mg
- Calciu: 91mg
- Fier: 1,6 mg
INSTRUCȚIUNI SUPA CREMĂ DE CIUPERCI
Într-o tigaie de tip wok sau un tuci, veți pune la încălzit untul.
Puneți apoi și uleiul si lasati la foc mediu până se omogenizeaza.
Puneti ceapa la călit si amestecati timp de 2 – 3 minute până se rumeneste putin.
Adaugati si usturoiul si mai lasati aproximativ 1 minut in wok in timp ce amestecati.
Este momentul sa adăugați ciupercile si amestecati cateva minute pentru a se omogeniza si a se rumeni putin.
Adaugati 2 lingurițe de cimbru si amestecati progresiv timp de cateva minute.
Dupa ce s-au rumenit putin si ciupercile, turnati vinul și lasati sa fiarba timp de 3 – 4 minute.
Adaugati faina peste compozitia din wok si amestecati bine timp de 2 – 3 minute.
Acum este momentul sa adăugați progresiv cele 4 cani de supa de pui si amestecați din nou pana ce aceasta incepe sa fiarba.
Dati temperatura mai mica si adaugati restul de condimente, sare si piper.
Lasati sa fiarba la foc mic spre mediu dupa ce ati pus capacul deasupra, timp de 12 – 15 minute, in timp ce veti amesteca ocazional, până ce compozitia se va îngroașa.
In ultima faza veti reduce temperatura la minim si adaugati smântâna, lasand să fiarbă ușor inca 2 – 3 minute.
Adaugati pătrunjelul și cele 2 lingurite de cimbru rămas.
Supa crema de ciuperci se servește calda, deci e bine sa va apucati de aranjat masa, daca nu ati avut deja un ajutor intre timp… 🙂
Pofta buna!
Sfaturi utile pentru a prepara smantana vegetala in casa sau supa de oase care va da un gust extraordinala de bun supei crema de ciuperci!
Supa Crema De Ciuperci Fara Smantana Animala
Dacă nu vreti sa folositi smantana animala ca ingredient pentru supa crema de ciuperci, puteți să o înlocuiți cu smantana de caju care se prepara tot in casa si este extraordinar de buna si gustoasa. Voi lasa mai jos modalitatea de preparare a smantanei din caju, care se prepara de altfel foarte usor si este binenteles mult mai sanatoasa.
Citeste si articolul: Ciorba Radauteana!
Smantana De Caju Preparata In Casa
Pentru a prepara o gustoasa smantana din caju avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 150g de caju crud (atentie sa nu fie prajit)
- 250 ml de apa calduta + 100 ml apa potabila.
- Jumatate de lingurita de sare roz sau himalaya
- Putina zeama de lamaie.
Caju-ul se lasa la hidratat in cele 250 ml de apa, 5 pana la 12 ore, de preferat daca puteti sa le puneti la inmuiat de cu seara, dupa care le scurgeti de apa, le clatiti si le puneti in blender cu cele 100 ml de apa, sarea si zeama de lamaie. Blenduim foarte bine pana ce rezultatul va fi o cremoasa smantanta vegetala de caju care v-a semana cu o smantana din comert de origine animala mai consistenta, insa in functie de gust puteti sa o faceti mai diluata adaugand in compozitie putina apa si sa o mai blenduiti putin pentru omogenizare.
Ingrediente Extra Pentru Supa Crema De Ciuperci
Pentru ca aceasta minunatie vedeta, supa crema de ciuperci sa fie si mai apreciata decat va fi deja, poti folosi supa de carne pui sau supa din carne de vită care va pune in valoare mai mult supa noastra crema de ciuperci. Personal, prefer supa din carne de pui, deoarece ma impac mai bine cu acest gust.
Daca mergeti pe o varianta vegetariană, puteti folosi o supa de legume pe care o puteti face dintr-un amestec de legume pe care le preferati, dupa gust.
? Supa De Oase De Pui, Vita Sau Miel Facuta In Casa!
Iti prezint mai jos cum poti face o supa de pui, vita sau miel, pe care sa o folosesti ca pe un secret al gospodinei in supa crema de ciuperci si care cu siguranta v-a fi mult mai gustoasa si apreciata.
Ca si timp de preparare, va v-a lua in jur de cinci minute de lucru inițial pentru preparaea ingredientelor, apoi i-l ve-ti lăsa sa se faca usor la foc mic. Este o rețetă de bază pentru a putea face cele mai gustoase supe, sosuri și tocănițe pentru pranzul sau cina perfecta.
Noi folosim oasele ramase atunci cand preparam ceva din pui, vita sau miel, pe care le folosim pentru a face supa si o pastram apoi la frigider pentru a o folosi atunci cand avem nevoie. Dacă totusi nu am timp să fierb supa de pui, vita sau miel chiar in acel moment, bag oasele în congelator și le voi fierbe pentru a face supa la următoarea ocazie cand am nevoie de ea.
Mod De Preparare Supa De Oase De Pui ?, Vita ? Sau Miel ?!
Luați oasele de pui, îndepărtați toate bucățile de carne le puneti într-o cratita împreună cu morcov, țelină și o ceapă, taiate în 2 sau 4, nu este necesar să le taiati mai marunt, și apoi acoperițile complet cu apă. Adaugati sare și piper, si punetile la fiert timp de 4-5 ore până cand cantitatea de apa scade mai mult de jumatate, sa ramana aproximativ un sfert din cantitatea de apa initiala. Opriți focul și strecurați compozitia cu grijă într-o sită cu o suprafata mai fină pentru a ramane doar zeama, iar partile solide le aruncati.
Citeste si articolul: Fasole cu ciolan afumat!
Cum Se Pastreaza Supa De Oase De Pui ?, Vita ? Sau Miel ? In Casă!
Exista 2 modalitati de a pastra supa de pui in functie cand ati dori sa o utilizati si timpul de pastrare, iar acestea sunt fie la frigider, fie o puteti pastra la congelator.
Refrigerarea Supei De Oase De Pui, Vita Sau Miel In Casă!
Lasati la răcit supa de pui, vita sau miel pe care apoi o puteti pune într-un recipient curat, de preferat sa fie de sticla, un borcan cu capac, pe care i-l puneti la frigider si care se va pastra in conditii foarte bune timp de 3-4 zile.
Congelarea Supei De Oase De Pui, Vita Sau Miel In Casă!
Răciți supa de pui, vita sau miel și puneți-o într-un recipient curat, de data aceasta folosit un recipient de plastic, deoarece, in starea de congelare, supa de pui, vita sau miel isi va schimba densitatea. Puteti sa-l pastrati la fel de bine intr-un recipient de tip punga de plastic cu inchidere pe care -l puneti in congelator si care se va putea păstra in coditii foarte bune timp de 6 luni. Decongelare se face treptat incepand de cu seara dinaintea programarii utilizarii lui pentru preparatul vedeta.