Supa Concentrata De Legume

Vom transforma legumele într-o explozie de gust cu supa noastră concentrată, făcută cu rețeta clasică de vegetable stock adica pe limbile noastre „supa concentrata de legume„, sau bulion vegetal.
Dar hai sa vedem cum putem face asta fain si simplu.
In primul rand; Buna ziua si buna sa-ti fie inima, Zână a Bucătăriei!!!
Bucătăreasa din mine simte că vrei să îți satisfaci pofta sau nevoia de supa concentrata de legume sub forma celei mai delicioase supe concentrate.
Evident, nu am puteri telepatice (inca), dar aroma legumelor care îmi pun buzele în mișcare de fiecare data cand fac aceasta supa concentrata de legume, mi-a transmis un semnal clar: trebuie să te invat sa pregătesti si tu cea mai delicioasă supă concentrata de legume!
Stai fara griji, nu va trebui să-ți transformi bucătăria într-un laborator chimic.
Îți voi arăta doar cum să faci un vegetable stock, adica un bulion vegetal pentru o supă cu adevărat naturală și super sănătoasă.
Pot insa sa-ți promit că nu va fi nevoie să faci experimente pe substanțe necunoscute.
Și cel mai important, această supă este vegană și de post, fără conservanți și cu multă dragoste pusă în ea.
Hai sa descoperim impreuna minunatia de a pregati o supa concentrata de legume.

  • Ce este stock-ul de legume
  • Cum il putem prepara pentru a avea o baza delicioasa pentru mancarurile noastre preferate?
  • Care sunt legumele pe care le putem folosi pentru a obtine o supa concentrata de legume plina de savoare?

Nu uita ca poti sa găsești mai multe rețete vegane sau de post cu legume în arsenalul nostru culinar, in categoria „Retete De Post”.

Dragă Zână a Bucătăriei, știi deja ca majoritatea oamenilor sunt atrași de supele cu carne, acestea fiind preferate in general, precum si alte ingrediente de origine animala.
Insa noi, ființele magice ale bucătăriei, vom pregăti acum o supă concentrată de legume, perfectă pentru mâncărurile vegetariene, sau postitori, precum supe cremă, piureuri, tocănițe, pilafuri, risotto, sosuri și multe altele.
Vom putea să o păstram apoi la frigider timp de o săptămână, în recipiente sigilate sau să o congelam în pungi sau tăvițe pentru cuburi de gheață timp de până la 7 luni.
Îți promit că această supă concentrată de legume va fi o alegere sănătoasă și delicioasă, transformand legumele obișnuite într-o comoară culinară.

Ingrediente Pentru Supa Concentrata De Legume

Hai sa facem o mica incursiune in tabelul de mai jos si sa descoperim ingredientele minune care ne vor ajuta sa obtinem aproximativ 3 L de supa concentrata de legume din zarzavaturi coapte (renumitul vegetable stock, ori bouillon de legume, sau fond vegetal).
Cu aceasta supa concentrata de legume, tu draga mea zana vei fi regina bucatariei si vei putea pregati multe delicatese culinare.
Si stii ce-i cel mai tare?
Faptul ca este atat de concentrata, o vei putea folosi imediat pe viitor in cantitatea dorita si o poti dilua cu apa, fara sa isi piarda gustul si farmecul.

Ingrediente – Supă Concentrată De Legume – Vegetable Stock Sau Bouillon Vegetal!

Autor: Ca Sa Stii – Retete

Ingrediente Pentru Aproximativ 3,5 L De Supa Concentrata De Legume!

Autor – CaSaStii.Ro

Ingrediente pentru legumele coapte pe plita sau rumenite la cuptor!

  • 7 cepe medii (albe sau roșii)
  • 3 fire de praz
  • 7 morcovi mari
  • 3 rădăcini mari de păstârnac
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 2 rădăcină mai mici de țelină
  • 3 ardei roșii tip kapia
  • 3 tije de țelină verde apio
  • 2 lingurițe de sare
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui (de preferat prin presare la rece)

Ingrediente Pentru Supa Concentrata De Legume!

  • un varf de lingurita cu piper negru proaspăt măcinat
  • 2 legături proaspete de pătrunjel verde
  • 3 fire de frunze de țelină proaspata

Timp de preparare
30 minute

Timp de gătire
210 minute

Timp Total
240 minute

ceapa alba sau rosie, praz, morcovi, radacini de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia si tije de telina (apio) la cuptor

Hai sa vedem cum putem transforma aceste ingrediente ca prin magie intr-un produs final, sub forma de supa concentrata.
Bine, dragele mele, v-am aratat in tabelul de mai sus toate ingredientele de care aveti nevoie, si anume: ceapa alba sau rosie, praz, morcovi, radacini de patrunjel, pastarnac, telina, ardei kapia si tije de telina (apio), sare, piper, cateva legaturi de patrunjel si ulei.
Va rog frumos sa nu puneti dovlecei, pentru ca acestia sunt neutri la gust si cu siguranta nu vor veni cu plus de valoare pentru supa concentrata de legume care trebuie sa fie perfecta.
De asemenea nici ciupercile nu-s o alegere inspirata, pentru ca acestea dau o aroma specifica care nu ne ajuta in obtinerea acelui gust delicios de care avem nevoie.
Ai mare grija ce legume adaugi in supa concentrata de legume.
Eu personal nu recomand crucifere precum; varza, gulia, conopida sau broccoli.
De ce?
Simplu, ele vor da un miros „statut si dezgustator” supei concentrate de legume.
Desi eu ador aceste legume si le gatim deseori, ele nu se potrivesc aici.
Si nu doar varza, gulia, conopida sau broccoli dar si cartofii pentru ca pe langa faptul ca vor tulbura supa (din cauza amidonului), ei nu vor aduce niciun plus de gust sau aroma.
Pur si simplu acestea nu-si au locul aici, deci hai sa le lasam la o parte si sa ne focusam pe ingredientele noastre care vor crea o delicatese culinara.
Legume la cuptor pentru supa concentrata de legumeCând vine vorba de praz, acesta este o alegere de-a dreptul fantastică.
Nu este doar o legumă delicioasă, ci și foarte versatilă în bucătărie.
Poate fi folosit într-o mulțime de rețete, de la supe și tocănițe până la gratinate și tartele sărate.
Prazul adaugă un gust ușor dulceag și o aromă subtilă, care poate îmbunătăți orice fel de mâncare.
Deci, dacă încă nu ați încercat să adăugați praz în rețetele dvs., ar trebui să o faceți cu siguranță.

Mod De Preparare Supa Concentrata De Legume – Vegetable Stock

  • Prima etapă: am pregătit toate ingredientele cu dragoste și răbdare, ca o adevărată zână a bucătăriei.
  • A doua etapă: am curățat și spălat legumele cu atenție, ca să fie frumoase și sănătoase.
  • A treia etapă: am dat startul motoarelor cuptorului, ca să fie pregătit să ne facă fericitele la 200 de grade Celsius.
  • A patra etapă: am setat cuptorul pe căldură sus+jos+ventilație, sau treapta înaltă la cuptoarele pe gaz, ca să se coacă totul frumos și uniform.
  • A cincea etapă: Am dat iama în dulapul cu ustensile și am ales o tavă largă, că doar nu ne plângem de spațiu. Am așternut-o apoi cu hârtie de copt, că nu vreau să pierd prețioase minute spălând tava după, dar mai ales pentru ca acestea sa nu se arda.
  • A sasea etapă: Am apelat la tehnica „taie și aranjază” și am tăiat legumele și zarzavaturile în bucăți medii. Nu vreau să pierd timp cu precizie și perfecțiune, las asta pentru Chef Catalin Scarlatescu.
  • A saptea etapă: Am dat cu sarea (cele 2 lingurițe) peste legume și le-am stropit cu cele 3 linguri de ulei din dotare. Nu contează de fapt cât ulei pui, atata timp cât nu faci supa cu ulei, nu are ce să meargă prost. (deci maxim 4 linguri ok?) :))
  • A opta etapă: Am luat o gura de cafea si am mâncat cateva nuci si putin caju, pentru că aveam poftă (ups asta nu trebuia sa scriu).
  • A noua etapă: Mi-am spălat iarasi bine mâinile (prima data inainte sa ma apuc de treaba) și am amestecat legumele cu dragoste și voie bună, pentru că daca nu stiai, gătitul e și despre starea ta de spirit draga mea.
  • A zecea etapă: Am distribuit uniform legumele în tavă și le-am lăsat să se răsfețe pe un singur strat. Că de ce să le sufocăm în haosul așezării pe grămadă?

P.S. – Draga mea zana a bucătăriei, atentie să fim cu ochii în patru și să așezăm ardeii kapia și tijele de țelină apio cu grijă, căci sunt delicate și le putem arde la cuptor!

Rumenirea Legumelor La Cuptor

Am băgat legumele în tava magică a cuptorului și le-am lăsat să facă siesta timp de aproximativ 60 de minute la 200 de grade C.
Dacă ai un cuptor „șmecher” care coace doar jumătate din tavă, le poți întoarce după 30 de minute, ajutandu-te de o spatula.
La final, ne vom alege cu o tava plină de legume delicioase și colorate, care ne vor face ochii și nasul să danseze, iar limba sa saliveze.
Doamne ce bine arată legumele noastre coapte, atat de bine că ți se face poftă să le muști chiar din tavă.
Te poti opri o clipa sa admiri legumele aurii, ceapa și morcovii care s-au caramelizat atât de bine încât și-ar face reclamă singuri.
Aproape ca te gandesti, ca aceste legume sunt pentru consumul rapid, nu pentru a fi transformate în continouare in supă concentrata de legume.

Transformarea Legumelor Rumenite La Cuptor In Supă Concentrată

Pregătiți o oală medie de aproximativ 7 litri, în care vom muta toate legumele pe care le-am copt, împreună cu toate sucurile delicioase și uleiul care sau eliberat în tavă in timpul rumenirii la cuptor, dupa cum urmeaza:

  • Turnăm peste legumele noastre însetate aproximativ 5 litri de apă caldă
  • Vom adauga un varf de lingurita cu piper negru proaspăt măcinat
  • Adaugam și 2 legături proaspete de pătrunjel verde (inclusiv tijele lor drăguțe).
  • Pentru a da supei noastre concentrate de legume o aromă de zici că e scăpată din paradis, vom arunca în oală niște frunze de țelină
  • Punem oala cu supă pe aragaz și îi dăm drumul la foc.
  • Așteptăm să înceapă să clocotească ca un vulcan in miniatura, aproximativ 20 de minute
  • Reducem flăcările la minim și pornim cronometrul la 120 de minute.

Supa noastră vegetală fierbe în stilul ei, se concentrează și se face remarcabilă.
Atentie, nu vom adăuga apă pentru că avem nevoie să obținem o supă concentrată de legume, nu un amestec diluat.
După ce am lăsat-o să fiarbă si am oprit focul, cu ajutorul unei spumiere vom scoate legumele fierte și le-am punem într-o strecurătoare peste un castron, pentru ca sucul lor delicios sa fie folosit la supa concentrata de legume.
Atentie, nu trebuie sa pasăm legumele cu mixerul, pentru că nu vrem să obținem un piure de legume ci o supă concentrată de legume.
Woo-hoo, am terminat cu brio acest capitol și avem o super delicioasa supa concentrată de legume.
Am optat pentru o oală mai mică, care strălucea de curățenie de aproximativ 5 L.
Am strecurat apoi supa printr-o sită deasă, astfel că am ajuns la 3 – 3,5 L de supă super delicioasă, brună și foarte aromată, ce ne face să ne lingem pe degete.
Eu cel putin, savurez cu poftă de fiecare data acest preparat, care-mi încântă simțurile și ma face să-mi unesc buze și degete într-un cerc vicios al senzualității culinare.

Pregatirea Supei Concentrate De Legume Pentru Pastrare

Asteptam putin ca supa sa se raceasca complet, si trecem la o alta activitate mai energica:

  • transvazarea ei in borcane sau sticle prevazute cu capace.

Ca niste chirurgi culinari, ne vom folosi de un polonic si o pâlnie pentru a muta supa concentrata de legume din oala in recipiente.
Wow, misiune indeplinita, uită-te doar cât de minunat arată.

Pastrarea Supei Concentrate De Legume La Frigider

Supa concentrata de legumeO super supa concentrata de legume, care acum este în borcane sau sticle si care arată foarte apetisant.
Probabil cel mai mare castig este că această supă super sănătoasă este plină de minerale și nutrienți esențiali, care vor ajuta organismul să funcționeze la capacitatea maximă.
Nu uitați, această delicioasă supă concentrata de legume, poate fi păstrată la frigider timp de aproximativ 7 zile!
Este cu siguranță cea mai buna alegere pentru orice gospodina care dorește să se bucure de o masă sănătoasă și savuroasă alaturi de cei dragi.

Pastrarea Supei Concentrate De Legume La Congelator

Dacă vreți să vă păstrați supa concentrata de legume mai mult timp, vă recomand să o „aruncați” într-o relație frumoasă cu congelatorul.
Faceti asta transferand supa concentrata de legume, in pungi speciale, desigur, pentru că acestea sunt mai rezistente decât cele clasice binenteles.
O idee genială pentru a păstra supa concentrată de legume la îndemână în orice moment, este sa puneți supa în tăvițe pentru cuburi de gheață, așteptați să înghețe, scoateți cuburile și transferați-le în pungi mai mici.
Supa concentrata de legume cubuleteAcum aveți cuburi congelate de supă concentrată de legume la îndemână, perfecte pentru a adăuga un strop de savoare în orice preparat.
Dacă vreți să aduceți o explozie de savoare în mâncărurile voastre, atunci folosiți supa asta concentrată de legume în loc de apă.
Supa concentrata de legume este atat de versatilă, ca un dansator de tango și se potrivește la toate jocurile culinare:

  • tocănițe
  • ghiveciuri
  • orez cu legume
  • pilaful cu ciuperci
  • supe cremă
  • sosuri

Dacă e prea puternică pentru gustul vostru, diluați-o cu apă.
Ah, supa asta este atat de delicioasa ca poate face cu adevărat lumea mai bună.
Va incurajez, să faceti supă concentrată de legume pentru că este o modalitate ușoară și delicioasă de a adăuga savoare și nutrienți mâncărurilor dumneavoastra.
Supa concentrată de legume poate fi folosită ca bază pentru multe feluri de mâncare, iar faptul că o puteți congela sau păstra la frigider pentru o perioadă mai lungă de timp, va poate ajuta să economisiti timp și să aveti mereu la îndemână un ingredient sănătos și delicios.
Pe lângă asta, folosind legume proaspete și de calitate, puteți fi sigură că supa va fi plină de nutrienți și gust.

Glumaaaa!!!

De ce să faci supă concentrată de legume?
Pentru că:

  • e mai sănătoasă decât pizza,
  • mai ușor de făcut decât sarmalele
  • și mai aromată decât cafeaua dimineața!

Pofta magic de buna!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *