Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și Usturoi

Sosul Tzatziki din iaurt cu castraveți și usturoi este o inventie absolut delicioasa, fiind sosul preferat al iubitorilor de vara.
Ne place sa numim Sosul Tzatziki „tsatsiki regele verii„!
Acest iaurt grecesc cremos, cu castraveți proaspeți și usturoi – este o combinație care-ti lasa impresia ca te bucuri la aceeasi masa cu grecii care au inventat această minunăție culinară.
Facem acest sos de ani de zile și îl servim de obicei cu fripturi si/sau legume la grătar.
Este atât de ușor de preparat, că îl facem aproape într-o clipită, iar ingredientele sunt atât de ieftine și la îndemâna tuturor.
Dacă auzi pe cineva spunând că a cumpărat Tzatziki din magazin, ar trebui să-l privești ca pe un om care încearcă să vândă gheață unui eschimos!
Asa ca dragilor, daca aveți chef de un sos care să vă încânte papilele gustative și să vă aducă aminte de concediul la mare sau petrecut în Grecia, atunci trebuie încercați sosul Tzatziki.

Sos Tzatziki Reteta Originala Sau..!

Dragii mei, există zeci de „mastărșefi” care se ceartă intre ei pe tema retetei originală de tzatziki.
Unii spun că nu ar trebui să se includă menta sau zeama și coaja de lămâie, în timp ce alții susțin că nu trebuie să folosim amestec de iaurt și smântână.
In această rețetă de tzatziki noi nu ne lăsăm intimidați de toate aceste opinii diferite, pentru că-l preparăm de ani de zile mai ales pe litoral și este o minunăție de sos.
Noi credem că gustul contează cel mai mult și dacă care-l gustă sunt mulțumiți cu rezultatul, atunci asta este tot ce contează.
Așa că, noi vom adăuga și un strop de zeamă de lămâie pentru a obține un gust și o aromă parfumat-acrișoare.
În plus, dacă nu avem la îndemână iaurt grecesc, nu trebuie să ne facem griji.
Putem combina iaurtul obișnuit cu smântână fermentată de 20%.

Aloha Sáltsa Tzatzíki

Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și UsturoiDacă vrem să obținem un tzatziki ca la carte, trebuie să facem ceva ce sună puțin macabru: stoarcre castraveților!
Da, ai auzit bine.
Trebuie să știi că acest proces este crucial pentru a obține un tzatziki cremos și nu unul lichid precum supa de legume.
Deci, după ce taiem castraveții în fâșii sau cubulețe, trebuie să le facem o stoarcere cu grijă până la ultima picătură de lichid.
O alta partea foarte importantă – dacă iaurtul este prea apos, trebuie să-l scurgem.
Nu vrem să obținem un tzatziki prea lichid, pentru că atunci ne vom trezi cu un sos care se scurge peste tot, ca într-un film de comedie.
Deci, dragilor, nu uitați să scurgeți iaurtul și să vă bucurați de un tzatziki divin, fără niciun stres.

Ingrediente Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți și Usturoi

Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și Usturoi!

Autor: Ca Să Știi – Rețete!

Ingrediente: Pentru 5 Portii De Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și Usturoi!

Ingrediente Pentru Preparare!

# 500g iaurt grecesc, (daca nu avem, folosim un amestec de smantana 20% cu iaurt)
# 2 castraveti mari
# 2 legaturi de marar verde tocat
# zeama de la o lamaie
# 7 catei de usturoi zdrobiti
# 2 linguri de ulei de masline
# 1/2 lingurita de cimbru verde
# sare dupa gust
# piper dupa gust

Timp de preparare
20 minute

Timp de gătire

Timp Total
20 minute

Pentru că acest sos tzatziki este o nebunie pe farfurie, merită să-l facem chiar si în porții mai mari și mai multe, mai ales vara când ne dorim ceva răcoritor și delicios.
Și nu trebuie să ne îngrijoram daca facem prea mult, pentru că se păstrează perfect la frigider într-un recipient închis ermetic.
Așadar, putem să ne satisfacem pofta de sos tzatziki pentru mai multe zile la rând.
Invitații noștri aprecieze salivand abundent acest sos minunat, fie că îl servesc cu carnea incinsa la grătar, fie cu pâine prăjită.
Este o nebunie de gusturi care îi va face pe toți să se reândrăgostească de el și să rămână cu dorința de mai „mai vreau”.
Deci, dacă vrem să impresionam la următoarea noastra petrecere, sa nu uitam să adaugam sosul tzatziki pe lista de delicatese.

Mod De Preparare Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și Usturoi

Dragii mei, incepe aventura delicioasa a sosului tzatziki!

Pasul 1:

Vom lua castravetii si-i vom transforma intr-un ingredient principal de nelipsit din reteta reteta noastra sos tzatziki.
Astfel, vom scapa de coaja castravetilor si-i vom taia in forme de betisoare, ca niste chibrituri mult mai groase.
Daca va doriti o textura mai fina, puteti folosi un razatoare cu gauri mari pentru a-l rade.
Cu siguranta, acest prim pas va fi unul plin de bucurie si de arome proaspete!

Pasul 2:

In pasul urmator, vom pregati chibriturile de castravete pentru a le face sa devina niste adevarate staruri in sosul tzatziki.
Pentru asta, vom stoarce cu blandete excesul de zeama din ele si le vom lasa sa se odihneasca la scurs, intr-o strecuratoare timp de aproximativ 10 minute, in timp ce pregatim celelalte ingrediente delicioase.
Aceasta pauza scurta va permite ca tzatziki-ul nostru sa aiba o consistenta perfecta si sa nu fie prea apos.

Pasul 3:

In aceasta etapa este momentul sa ne ocupam de usturoi, ingredientul magic care va da sosului tzatziki acel gust puternic si delicios.
Cat timp castravetii se „leapada” de zeama, vom curata cei 7 catei de usturoi si ii vom toca fin, sau daca preferam un zdrobitor de usturoi, ii vom zdrobi pana cand acestia vor deveni o pasta aromata si delicioasa.

Pasul 4:

Acesta este momentul magic în care se combină toate ingredientele delicioase pentru a crea sosul perfect de tzatziki.
Într-un bol incapator adăugăm iaurtul grecesc, apoi adăugăm castraveții scurși, usturoiul tocat, zeama proaspătă de la o lămâie, cele doua legaturi de marar tocat, un praf de sare și piper, iar pentru un gust proaspăt, frunzele verzi de cimbrisor.
Dar dacă vrem să încercam o variantă mai îndrăzneață, putem încearca să adaugam data viitoare, mentă sau busuioc la compoziție.
Noi îl iubim așa cum este, dar nimeni nu ne oprește pe noi să-l personalizam după gustul!

Pasul 5:

Aceasta etapa este mai mult un sfat, asa ca este foarte important să gustam castraveții înainte de a adăuga sare la sos, deoarece castravetii sunt „nativi” din lumea saramurei și ar putea fi deja destul de sărați.
Încercam să evitam să facem un sos tzatziki prea sărat și să ne bucuram de savoarea naturală a unui sos tzatztiki racoros.

Pasul 6:

Acum, dupa ce am adaugat toate ingredientele, trebuie sa le amestecam cu mare atentie si sa le incorporam bine.
Este important sa nu uitam sa adaugam cele doua linguri de ulei de masline, deoarece acesta va face ca sosul nostru tzatziki sa devina extrem de cremos si delicat.
Asadar, cu ajutorul unei linguri, amestecam incet toate ingredientele, savurand in acelasi timp aroma proaspata de castraveti si marar.
Acum e timpul să ne bucurăm de această minunăție proaspătă și să o savurăm pe toate felurile de mâncare, de la carne la grătar, la pâine prăjită și multe altele.

Servire Sos Tzatziki Din Iaurt Cu Castraveți Și Usturoi

Cu multa mandrie putem spune ca avem deja sosul Tzatziki, o adevarata minunatie culinara care ne va incanta papilele gustative.
Dar, sa recunoastem, acest sos nu este deloc complicat de facut!
Preparatul este servit in castroane rustice, avand origini taranesti grecesti, dar fiind apreciat in intreaga lume.
Daca doriti sa aduceti putin gust grecesc in bucataria dvs., sosul Tzatziki este o alegere excelenta.
Inainte de servire, se picura cu putin ulei de masline pentru un plus de aroma, iar apoi poate fi savurat alaturi de paine prajita sau carne incinsa de pe gratar.
Chiar si imaginandu-ne acest moment, ne face sa ne dorim sa fim pe o plaja din Grecia, intr-o taverna, savurand aceasta minunata reteta.
Dar in realitate, sosul nostru este gata pentru a fi savurat, indiferent de locul in care ne aflam si in orice moment al zilei.

Glumeee!

1. Ce face sosul Tzatziki atunci când este nervos?
Se transformă într-un sos picant!
2. Cum se numește un sos Tzatziki care a fost lăsat la congelator?
Un sos de înghețată!
3. Care este asemanarea dintre un tzatziki si un pepene?
Amandoua sunt bune răcorite!

Poftă magic de bună!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *