Sarmale In Foi De Varza

Sarmalele sunt probabil cele mai delicioase și îmbietoare preparate pe care trebuie sa le avem pe masa, mai ales de sarbatori.
Asa ca dacă există un preparat care să-ți pună papilele gustative în al nouălea cer, parerea mea este ca acel preparat sunt sarmalele!
În copilărie, mătusa mea făcea niște sarmale fantastice – atât de mari încât ar fi putut fi folosite drept gantere, pline de arome și gustoase până la ultima inghițitură.
Le servea alături de o mamăliguță fierbinte și un ardei iute și erau pur și simplu de-a dreptul savuroase.
Iar pentru că-mi plac atât de mult, am decis să vă împărtășesc secretul rețetei mele de sarmale în foi de varză, pe care l-am moștenit de la matusa mea.
Desigur, am făcut câteva modificări personale pentru a-mi satisface papilele gustative, așa că vă voi arăta propria mea versiune.
Asa ca daca vrei să ai o petrecere tradițională românească ca să dai de gustat prietenilor tăi din străinătate, atunci nu trebuie să lipsească sarmalele noastre delicioase, sărmăluțe în foi de varză murată, umplute cu carne de porc și condimente speciale.
Dar cum să le faci să fie cele mai bune din toate?
Noi îți arătăm cum să le gătești cu mămăliguță și smântână, ca să-ți lingi degetele după.
Poți să le prepari cu afumătura și să le fierbi într-o oală sau să le lași să se rumenească frumos în cuptor.
Rețeta noastra tradiționala româneasca pentru sarmale este acum aici la dispoziția ta.

Sarmalele Tradiționale Românești!

Sărmăluțe Delicioase Invelite In Foi De Varză Murată Si Aromată!

Autor: Ca Sa Stii – Retete

Ingrediente Pentru Aproximativ 50 De Sarmale!

Ingrediente – CaSaStii.Ro

Ingrediente Principale

  • 1000 de grame de carne tocată de porc, cu un conținut mai ridicat de grăsime pentru un gust delicios.
  • 2 cepe medii tocate.
  • 100 g orez.
  • 2 linguri de ulei.
  • sare, piper.
  • cimbru uscat.
  • 3 lingurite boia dulce (paprika).
  • 3 verze murate medii (folosim doar foile frumoase si generoase).

Ingrediente Secundare

  • 4 linguri de ulei.
  • 2 cepe tocate.
  • crenguțe de cimbru uscat.
  • 3 foi de dafin.
  • 400 g de piept crud de porc, preferabil cu șoric, pentru o textură suculentă și aromă unică a sarmalelor .
  • 400 g de afumătură, fie că e vorba de costițe, kaiser, ciolan sau chiar cârnați proaspeți afumați.
  • 1000 ml suc gros de roșii sau un bulion gros.
  • 1000 ml moare de varză.

Pentru servire:

  • smântână.
  • ardei iuți.
  • mămăligă sau pâine.

Timp de preparare
60 minute

Timp de gătire
90 minute

Timp Total
2 ore si 30 minute

Sarmalele tradiționale sunt vedetele show-ului culinar de sărbătoare a românilor!
Cum spuneam, sarmalele se prepară in special pentru Crăciun, pentru Anul Nou, pentru sărbătorile sfinților și uneori chiar și pentru Paște (în funcție de zona geografică, chiar dacă noi de Paște preferăm sarmale in foi de vița).
Dar nu orice sarmale, ci cele mai populare și iubite sărmăluțe românești cu carne tocată de porc (sau intr-un amestec echilibrat de carne porc-vită), învelite cu mult drag, în foi subțiri de varză murată.
Inainte sa incepem, haideti să vorbim putin despre sarmalele din diferite zone ale României, fiecare cu rețeta lor de babă pricepută.
Mătusa mea, chiar daca era olteancă la bază, făcea din cand in cand si sarmalele ardelenești fără sucul de roșii sau bulion, dar cu o aromă puternică de cimbru și bucăți de piept de porc crud (nu afumat).
Ardelenii și bănățenii, mănâncă sarmalele cu smântână și pâine, pentru că ei nu se joacă prea mult cu mămăliga.
În orice caz, sarmalele sunt sarmale și ne unesc prin aceleași gusturi și tradiții frumoase.

Sarmalele – Mâncarea Care Uneste România

Sarmale
Sarmalele sunt cu siguranță una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri din România.
Și cum să nu fie?
Această bucată tradițională a reușit să unească toate regiunile țării, de la Muntenia la Ardeal, de la Oltenia la Moldova și de la Țara Românească la Dobrogea și Banat.
Chiar dacă fiecare zonă are propria sa rețetă, toți românii sunt de acord că sarmalele sunt o adevărată comoară culinară.
Poate că în Muntenia se folosește mai mult usturoi, în timp ce în Ardeal se preferă smântâna, dar la final toate aceste ingrediente se combină în armonie pentru a crea ceva cu adevărat special.
Dacă te întrebi cum de sarmalele au reușit să unească o țară întreagă, răspunsul este simplu: gustul lor extraordinar.
Este atât de bun încât ai vrea să împărtășești fiecare muscătură cu toți ceilalți.
Este atât de bun încât ai vrea să împarți cu toți secretul rețetei, dar bineînțeles că fiecare bucătar păstrează mici trucuri ale sale.
Deci, indiferent de unde vii în România, poți fi sigur că sarmalele vor fi întotdeauna în meniu.
Și cine știe, poate că aceast delicios aliment tradițional va reuși să unească chiar și toată lumea într-o zi.
Asa ca dragii mei, am decis să împărtășim aceasta experiența culinară a sarmalelor tradiționale românești, care să vă facă să rămaneți cu gura plina de apă.
Am vrut să combinăm toate aceste elemente care fac sarmalele atât de iubite de toți românii.
Dacă ne întrebați pe noi, acestea sunt cele mai bune si gustoase sarmale pe care le-am făcut vreodată.
Le-am lăsat să se rumenească frumos la cuptor, iar aroma îmbietoare s-a răspândit în toată casa.
Așa că nu puteam să le mâncăm decât cu privirea…măcar pentru un moment, până să ne umplem farfuriile.
Așadar, dragii mei, am dovedit încă o dată că sarmalele au puterea de a aduce împreună toate regiunile din România și de a uni inimile noastre în jurul unei mese delicioase.
Să ne bucurăm de această rețetă și să o transmitem mai departe, pentru ca toată lumea să aibă parte de această bucurie culinară.

Iată Câteva Sfaturi Esențiale Pentru A Pregăti Sarmale Delicioase

  1. Inainte de a prepara si pune sarmalele pe foc, dar mai ales pentru cei care se încumetă să facă pentru prima dată această delicioasă mâncare românească, am pregătit câteva sfaturi prețioase pentru ca rezultatul să fie cât mai gustos și mai savuros.
    Deci, încercați să vă puneți pe masă o cană de vin, cafea sau un ceai si cateva nuci de pofta, pentru că astăzi începem o călătorie culinară in lumea minunată a sarmalelor delicioase.

Varza Murata

Varza MurataAhoy, Zana Bucatareasa!
Dacă vrei să faci niște sarmale ca-n povești, atunci e musai să ai varză murată de casă – da, clar este mult mai buna și mai gustoasă decât cea din piață.
Dacă varza ta e prea acră sau prea sărată, dai voie sa faca o baie in apă rece, maxim 20 – 30 de minute.
Nu uita să alegi cele mai frumoase frunze pentru sarmalele tale – adică pe cele mai mari și mai intacte
De asemenea, nu uita sa toci miezul cu frunzele mici și să le pui la fund și la suprafață pentru a proteja sarmalele in timpul fierberii.

Carnea Tocata Pentru Sarmale

Carnea Tocata Pentru SarmalePentru cele mai fragede si mai delicioase sarmale, trebuie să alegeți carnea potrivită!
Dacă vreți să obțineți sarmalele cele mai fragede, secretul constă în carnea aleasă.
Nu fiți zgârciți cu grăsimea, căci aceasta face ca sarmaua să fie atât de fragedă încât se topește în gură.
Eu vă recomand să optați pentru carne mai grasă, precum pulpă de porc cu un pic de grăsime, spată și piept de porc.
Dar dacă vreți să vă aventurați și mai mult, puteți să adăugați și un pic de vită.
Așa că, daca ati ales deja cea mai bună carne, putem să dăm start aventurii culinare.

Ceapa Si Orezul

Ceapa si Orezul sunt unul dintre secretele unor sarmale pufoase, legate și gustoase.
Ceapa și orezul sunt aici să facă diferența și să țină umplutura bine legată.
Dar nu să exagerăm cu orezul, pentru că nu vrem să ajungem la un pilaf ambalat in foi de varza.
Noi respectăm proporțiile și punem maxim 10% orez în raport cu cantitatea de carne – adică 100g orez la 1 kg de carne, așa cum bine zice tabelul nostru de ingrediente de mai sus.
În loc să le adaugam crude, noi călim cateva minute ceapa și orezul în puțin ulei.
Așa că sarmalele noastre au un gust mult mai delicios și sunt mai pline de savoare.
Și apropo, niciodată să nu pui ouă crude în umplutură, pentru că le vei face să devină mai… rigide.

Condimentarea Compozitiei Sarmalelor

Așa-i că sună bine când aromele se combină într-un dans delicios al sarmalelor?
Ei bine, secretul este în condimente.
Noi punem sare, piper, cimbru uscat și o ploaie de boia dulce (paprikă), dar fiecare este liber să-și urmeze gusturile.
Însă nu exagerați cu sarea, mai ales pentru că varza murată, a făcut deja o treabă bună la asta.
În schimb, aruncați cu piper la greu (dupa gust), pentru că nu vrem sarmale fără „viață”.
Pentru cei care vor să-și simtă papilele gustative într-un rollercoaster epic, încercați să adăugați pătrunjel verde, suc de roșii si bulion.
In unele zone se adauga chiar si marar.
Dacă nu vă temeți să ieșiți din zona voastră de confort, încercați condimentarea aceasta și veți fi surprinși de savoarea sarmalelor voastre.

Impachetarea Sarmalelor

Impachetarea SarmalelorO daaa, impachetarea si modelarea sarmalelor – aceasta chiar este o artă frumoasă.
Poți să le faci gigantice sau mici și delicate, depinde de preferințele tale, sau de marimea frunzelor de varza.
Deci să nu uităm că foile de varză sunt cele care dictează dimensiunea lor, asa ca de preferat este să fim flexibili.
Înainte de a le umple cu compozitia delicioasa de carne, orez si condimente, le vom curata de cotoare și vom păstra doar foile subțiri si maleabile.
Acum, vine partea cea mai importantă – învelirea, răsucirea, sau impachetarea, care trebuie să fie bine făcută, pentru ca umplutura sa nu iasa pe afară.
E ca și cum ai ajuta sa pui un costum unui actor – trebuie să fie perfect pe corpul lui și să nu-i cadă niciunul dintre accesoriile sale prețioase.
Da, împachetarea sarmalelor este o artă și necesită atenție la detalii, așa cum necesită și îmbrăcarea cu grijă a unui actor pe scenă.
Trebuie să fim atenți ca umplutura să nu se dezvăluie și să fie bine închisă într-un pachet delicios de varză.

Asezarea Sarmalelor Pe Straturi In Vas Si Ingredientele Ramase

Așezarea sarmalelor în vas nu e o chestie exactă ca la matematică, trebuie să folosiți insa imaginația.
Primul strat trebuie să fie de varză murata tocată, ca un fund de ten solid pe care să construiți un pat perfect pentru sarmale.
Puneți câteva rămurele de cimbru uscat și ceapă tocată pentru a le da sarmalelor un boost de arome.
Apoi, e timpul să aranjați sarmalele în straturi și să le alternați cu bucățele de afumătură sau carne crudă.
Nu le aruncati ca pe niște conserve intr-un raft, ci aranjați-le frumos, ca la un bal de debutante pe scena.
E important să lăsați spațiu între ele pentru că orezul se umflă ca un balon când fierbe.
Continuați să construiti stratificarea până terminati sarmalele sau umpleți vasul, dar nu le inghesuiti, pentru ca sarmalele să nu sufle prea tare și zeama să se poată juca liber în jurul lor.
Acu’ urmează momentul culminant!
Punem si restul de varză tocată și putin cimbru deasupra sarmalelor astea bine clădite.
Să nu uităm că sarmalele astea de top se fierb în cele 1000 ml de moare de varză pe care am mentionat-o in tabel mai sus, amestecată cu apă, astfel încât zeama sa le acopere pana sus.
Și ghiciți ce?
De data asta, am pus și restul de la cei 1000 ml suc gros de roșii sau bulionul gros dupa caz.
Așa le dăm o culoare gălbuie-roșiatică super fancy și o aromă de te lingi pe degete.
Dar aici nu ne oprim, căci mai adăugăm și 3 foi de dafin în sosul sarmalelor.
Sună bine, nu-i așa?

Procesul De Fierbere Al Sarmalelor

Uite cum stă treaba: sarmalele se fierb în două feluri:

  • fie într-o oală metalică direct pe focul aragazului,
  • fie la cuptor într-un vas metalic sau ceramic.

Și să nu credeți că le vom lasa asa doar să fiarba si gata, căci necesita putina atentie si trebuie să le acoperim bine cu capac și mai ales sa să le fierbem la foc mic.
Și aici vine partea si mai importantă: fierberea lor durează între 90 și 120 de minute, de la momentul în care încep să fiarbă în apă.
Dar ce să vezi? Magie!
Cele mai delicioase sarmale se fac la cuptor, la o temperatură mică, in jur de 150 de grade Celsius, iar gătirea lor durează cam 4 ore.
Și ca să fie și mai bune, trebuie să completam cu zeama, pe care o vom turna din când în când peste sarmale.
La sfârșit, îndepărtăm capacul și le mai lăsăm să se rumenească 30 de minute la o temperatura in jur de 180 de grade Celsius.
Dar atenție, nu le lăsați prea mult să se rumenească, că altfel le faceți „ca la mama acasa„, sau chiar putin arse.

Servirea Sarmalelor

Mai bine să nu fiți atât de nerăbdători și să lăsați sarmalele să se odihnească timp de aproximativ 2 ore în vasul sau oala în care s-au gătit.
Și să știți că sarmalele sunt precum vinul – sunt și mai bune în zilele următoare când le reîncălziți.
Dar atenție, căci servirea sarmalelor depinde de tradițiile fiecărei familii!
Unii preferă să le servească cu pâine de casă, alții cu mămăliguță vârtoasă răsturnată și tăiată cu ața, iar alții cu smântână și ardei iuți proaspeți sau murați.
Oricum vă e pofta, cheful și moftul, căci nu e lege să le serviți doar într-un anume fel.

Mod De Preparare A Sarmalelor Traditionale Romanesti Pas Cu Pas

Am aflat tot ce trebuia sa stim despre prepararea celor mai delicioase sarmale traditionale Romanesti, din lumea minunată a bucătăriei românești.
In continuare prezentam pașii necesari pentru a pregăti acest amestec genial de ingrediente cu carnea și aromele îmbietoare, împăturite în foi de varză murată.
De la alegerea ingredientelor potrivite, la pregătirea umpluturii și învelișului, și până la fierberea sarmalelor într-un sos bogat și aromat.
Mai departe iți prezentăm cei 9 pași magici pentru a obține cele mai delicioase sarmale în foi de varză tradiționale românești.
Dacă urmezi fiecare pas cu precizie, te asigurăm că vei fi răsplătit cu o explozie de arome și gusturi divine la final.
Așa că, pune-ți șorțul și să-i dăm bătaie:

  1. Alegerea Verzelor: Primul pas este alegerea celor 3 verze, sa fie frumoase și bine murate.
    Cand alegem verzele trebuie să avem grijă să fie cu foi subțiri, pentru a ne ajuta să împachetăm sarmalele cu ușurință și să le ducem la perfecțiune.
    De asemenea, este important să gustăm verzele înainte, pentru a evita ca varza sa fie ori prea sărată ori prea acră!
  2. Pregatirea Carnii: Continuăm cu al doilea pas; pregătirea cărnii! Vom taia in bucăți mici carne de porc și le vom trece prin mașina de tocat pentru a fi pregătite ca la carte.
    De asemenea, vom tăia și pieptul crud de porc în felii, apoi în bucățele mici, la fel și cu kaiserul afumat.
    Nu trebuie să vă faceți griji, nu este nevoie să fiți Arnold Schwarzenegger pentru a face asta.
    Este suficient să aveți un cuțit și un pic de pricepere, iar carnea va fi tocată în bucăți mici și delicioase.
    Așadar, haideți să tocam carnea și să continuăm aventura noastră culinară către sarmalele perfecte!
  3. Tocarea Cepei: Pasul al treilea este să tocam ceapa mărunt și să o punem la călit într-o crăticioară cu ulei și sare!
    Nu trebuie să o lasăm să se rumenească prea tare, ci doar să devină puțin „transparentă”.
    Adăugăm și orezul crud, neînmuiat, în crăticioară și îl călim împreună cu ceapa timp de aproximativ 2 minute la foc mic, amestecând constant pentru a nu se prinde de fundul crăticioarei sau a nu se arde.
    În cele din urmă, stingem focul și tragem crăticioara deoparte pentru a se răcori puțin.
    Nu uitați să respirați adânc și să admirați aroma delicioasă care se răspândește în jurul vostru!
  4. Calirea Cepei Si Orezului: Am ajuns la pasul trei, unde vom începe să ne jucăm cu focul.
    Tocăm mărunt ceapa și o punem la călit într-o crăticioară cu ulei și sare, fără să o lăsăm să se rumenească prea tare.
    Doar vrem să devină putin „transparenta”, nu să-i dăm arsuri de gradul 3.
    Adăugăm orezul crud și amestecăm cu grijă, ca să nu se prindă de fundul crăticioarei sau să se transforme într-un fel de terci.
    Continuăm să amestecăm și să călim ingredientele pe foc mic pentru aproximativ 2 minute, astfel încât să nu se arda și să ne rămână totul intact.
    După aceea, stingem focul și lăsăm crăticioara deoparte, să se răcorească puțin.
    Acum suntem gata să mergem la următorul pas, unde vom asambla celebra noastră sarmale românești!
  5. Amestecul Compozitiei: Suntem deja la pasul cinci, deci hai să facem treaba serioasă acum.
    Vom arunca toată carnea și orezul cu ceapă într-un castron adânc și le vom amesteca bine cu sare, piper negru proaspăt măcinat și cimbru uscat.
    Dar asta nu e tot.
    Pentru un plus de savoare și culoare, aruncăm și 3 lingurițe de boia dulce în mix.
    Gata, acum nu suntem doar Zane In Bucatarie ci suntem pregătite să fim si mari bucătari!
  6. Framantarea Compozitiei: În pasul numărul șase, punem mâna la treabă și frământăm cu spor, ca să obținem o compoziție bine legată și uniformă, cu savoare echilibrata in toată compozitia.
    Unele gospodine ar putea fi tentate să adauge apă, dar noi preferăm să dăm un strop de prospețime cu puțin suc de roșii.
    Nu vrem să parem răutăcioși, dar să pui ou în sarmale e ca și cum ai pune aripi unei broaște țestoase.
    Fii siguri că umplutura nu va pleca nicăieri, așa că nu trebuie să o „legi”.
    Oul se pune doar la chiftele sau perisoare pentru legare!
  7. Impachetarea Sarmalelor: Pasul numarul sapte este ca o coregrafie: se ia o foaie de varză, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza cu delicatete.
    Apoi, cu indemanare si cu ajutorul degetelor, impingem capetele sarmalei spre interior pentru a fi siguri ca sunt perfect fixate.
    Si uite asa, avem o sarmaluta aromata si delicioasa.
    Dimensiunile lor sunt in general de 7 cm lungime si vreo 4 cm diametru.
    Rezulta de aici aprozimativ 50 de sarmale perfecte pentru a ne bucura de gustul lor bogat si consistent!
  8. Asezarea Sarmalelor In Vas: Pasul numarul opt, aka momentul de glorie al sarmalelor!
    Pregatim o echipa de vis: sucul gros de rosii, varza taiata marunt si carnea respectiv pieptul crud de porc și afumătura.
    Sarmalele noastre vor fi cele mai cochete, asa ca le vom pregati la cuptor, in vasul ceramic cu capac.
    Pe fundul vasului, aruncam o ceapa tocata crud, care nu a vazut niciodata caldura, 2 linguri de ulei si 2 crengute de cimbru, ca sa-i dam o nota aromatica.
    Urmatorul strat va fi de varza murata, cotoarele frunzelor, afumatura si piept crud de porc, iar apoi vom aranja cu drag sarmalele.
    Pentru a umple golurile dintre ele, vom folosi carne si kaiser, ca sa nu lase nicio gaura neumpluta.
    Repetam pana ajungem cu 3 cm sub marginea vasului ceramic, ca sa aiba unde sa respire!
  9. Turnarea Lichidului In Vas: În pasul numărul nouă, este momentul in care asezam plapuma peste ultimul rând de sarmale si anume un strat de varză tocată, 2 crenguțe de cimbru, dar și cele 3 foi de dafin.
    Apoi, turnăm și sucul gros de roșii și moarea de varză diluată cu puțină apă (zeama de la varza murată).
    Sarmalele trebuie să înoate bine în lichid, cel puțin 1 centimetru deasupra, ca să fie bine hidratate și gustoase.

Sfat: Ascultați aici, prieteni, un sfat important pentru a vă evita o situație neplăcută în bucătărie.
Dacă ați pregătit sarmale tradiționale și urmează să le coaceți la cuptor, aveți grijă să așezați vasul într-o tavă în care să puneți un strat de 3 centimetri de apă.
De ce?
Pentru că sarmalele vor lasa zeama în timpul coacerii și astfel veți evita să murdăriți cuptorul.
În plus, dacă nu puneți apă în tavă, grăsimea care se scurge se va arde și va face fum.
Așa că, stați pe aproape și completați apa din tavă ori de câte ori este nevoie!

Servirea Sarmalelor Tradiționale Românești In Foi De Varză Murată

Sarmale la cuptorPentru a impresiona musafirii, sarmalele tradiționale românești trebuie să fie prezentate cu stil.
Nu le puneți pe masa in vasul in care au fost la cuptor, ci așezați-le pe un platou fancy sau într-un castron curat.
Înainte să le aranjați, să lăsați varza tocată să cadă la fundul platoului, ca să aibă parte și ea de momentul ei de glorie.
Sarmalele trebuie să stea aliniate frumos, ca niște domnițe în așteptarea cavalerilor lor.
Și pentru a completa acest tablou gustos, alături de sarmale așezați bucăți de mămăligă fierbinte și bucățele de afumătură și piept de porc.
Turnați din belșug si din sosul roșiatic delicios peste ele.
Sarmalele nu sunt complete fără o garnitură de smântână și ardei iute murat, așa că am luat măsuri.
Vom presăra și puțin pătrunjel verde tocat pentru o notă de prospețime.
Aceste sarmale sunt o explozie de gust.
Varza este sublim de delicată și umplutura este atât de moale și aerată încât se topește în gură.
Sosul aromat și bucățile de afumătură și carne completează perfect savoarea acestui preparat delicios!

Glumeeee!

sarmale jmechere glumeAcum daca tot am terminat si avem si rezultatul; aceste minunate sarmale in foi de varza traditionale romanesti, incercam sa facem si cateva glumite, pentru buna dispozitie! 🙂

1. Cum știi că ai ajuns în Raiul culinar?
Când îți este servit un platou plin cu cele mai delicioase sarmale în foi de varză tradiționale românești și auzi îngerii cântând:
„Mmmmm, sarmaleeee!”

2. De ce sarmalele în foi de varză sunt mereu fericite?
Pentru că au o viață rotunjoară și plină de umplutură delicioasă.
Iar când ajung în farfurie, se simt ca vedetele la premiera de film, cu toti ochii și papilele gustativele ațintite asupra lor!

3. De ce sarmalele în foi de varză tradiționale românești sunt mereu îndrăgite de toată lumea?
Pentru că sunt atât de bune încât te fac să uiți că ești la dietă și să îți dorești să mănânci cât pentru o familie întreagă!

4. De ce sarmalele sunt mereu așezate la loc de cinste la petreceri? Pentru că sunt „invitate de onoare” la masa de festivități.

Pofta magic de buna!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *