Pulpe De Rață La Cuptor Cu Usturoi, Rozmarin, Lămâie Și Cartofi.
O friptură de pulpe de rață la cuptor cu arome provençale.
Friptură suculentă de pulpe de rață cu cartofi și usturoi la cuptor.
Sfaturi și trucuri pentru o friptură de pulpe de rață cu cartofi si usturoi la cuptor reușită și delicioasă.
Suntem siguri că v-am captat atenția și am reușit să va declanșăm o ploaie salivară!
Asta înseamnă că imaginatia noastră este la cote maxime.
Perfect, haideți atunci să ne unim forțele și să punem la treabă această imaginație de 10.
Vom transforma acest gând într-o delicioasă creație, cu miros, formă și gust, iar papilele noastre gustative v-or dansa de bucurie!
Aroma și culoarea vibrantă de roșu placut al cărnii de rață ne promite de fiecare data o experiență culinară magică, încântându-ne nu doar simțurile gustative, ci și cele olfactive.
Pulpele de rață sunt cele mai grozave, grație echilibrului perfect dintre proteine și grăsimi, adaugând o savoare unică cărnii și oferind numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales când vine vorba de păsările de curte.
Această carne deosebită este plină de fier, grăsimi sănătoase și proteine, și este la fel de delicioasă ca și carnea frageda de vită, dar mult mai ușoară și mai puțin calorică, asemănându-se mai degrabă cu carnea de pasăre.
Cand gatim aceasta reteta de pulpe de rata la cuptor, putem vedem cum grasimea buna incepe sa danseze si sa se topeasca sub pielea delicioasa, pregatind terenul pentru o crusta crocanta si aurie.
Cartofii cu usturoi din tava intra in hora coacerii, astfel incat atunci cand scoatem tava din cuptor, totul va fi transformat ca prin magie, in miresme si arome care ne vor face sa ne lingem pe degete.
Vom fi ca in vis, iar papilele noastre gustative vor fi in extaz!
Efectul magic al usturoiului, rozmarinului, cimbrisorului, lamaii și patrunjelului verde vor transforma pulpele de rata si cartofii într-o explozie de arome.
Și știi ce e cel mai tare?
Se face aproape singură!
E ca și cum am avea puterea unei zane în bucătărie care să ne ajute să asezonăm totul, iar cuptorul se va ocupa de restul, ca prin farmec!
Desi va trebui sa-i dam cuptorului ceva timp la terapie in jur de 90 de minute si undeva la 170 de grade Celsius, pulpele de rata vor fi o adevarata opera de arta culinara: crocante pe dinafara, suculente pe dinauntru, cu o culoare rozalie ce ne va face sa ne ploua in gura.
Ingrediente Pulpe De Rață La Cuptor
Cuprins:
In tabelul de mai jos avem reteta pentru 5 portii de pulpe de rata la cuptor cu cartofi, rozmarin, usturoi si lamaie, chiar daca noi vom pregati doar pentru 4 persoane.
Am planificat sa gatim pentru patru persoane, dar am luat in considerare cererea constanta a „unei persoane” care intotdeauna spune; daca a mai ramas as mai vreau putin, asa ca vom pregati o portie in plus.
Pulpe De Rață La Cuptor Cu Cartofi, Usturoi, Rozmarin Și Lămâie!
Autor: Ca Să Știi – Rețete!
Ingrediente: Pentru 4 + 1 Porții Cu Pulpe De Rață La Cuptor Cu Cartofi, Usturoi, Rozmarin Și Lămâie!
Ingrediente Pentru Preparare!
# 5 pulpe de rață
# 1,5 kg de cartofi
# 15 catei de usturoi intregi
# 1 lămâie mare tăiată în patru
# 1 legătură de ceapă verde
# crenguțe de rozmarin
# cimbru
# 1 legatura de patrunjel verde
# sare
# 1 lingurita de piper macinat proaspat
Ingrediente Pentru Final!
Timp de preparare
20 minute
Timp de gătire
100 minute
Timp Total
120 minute
V-as invita sa savurati o portie din deliciosul nostru pate de ficat de pui, porc, vita, rata sau gasca, care reprezinta formula magica pentru inceputul perfect al unei dimineti. Reteta noastra speciala va garanteaza o experienta regala in timp ce il degustati.
Mod De Preparare Pulpe De Rață La Cuptor
Dar haideti sa ne apucam de treaba, pentru ca suntem pregatiti sa creem un masă foarte delicioasă.
Rețeta nu folosește nici o picătură de ulei, insa grăsimea topită din pulpe oferă mediul ideal pentru cartofii care se vor face alături de rață.
Pasul 1
Gata zanelor decolam, asa ca hai sa pregatim cuptorul pentru „performanta”!
Il vom porni si-l vom seta la temperatura de 170 de grade Celsius, pentru a fi pregatit sa primeasca cum trebuie tava cu pulpele de rata, cartofii si mixul nostru de condimente delicios.
Pasul 2
Etapa asta este despre echipa, asa ca dupa ce curatam si spalam cartofii, ii taiem in jumatati sau sferturi (in functie de marime) si ii asezam in tava.
Cartofii sunt de mare ajutor pentru pulpele de rata, ajutandu-le sa nu se arda prin plajirea lor in propria grasime scursa in tava.
Daca sezonul ne permite sa folosim cartofi noi, echipa va fi una care va „castiga campionatul” in liga papilelor gustative.
Ne revenim, inghitim putin in sec si adaugam peste ei putina sare, cimbru si rozmarin.
Cuptorul l-am preincins la 170 C.
Pasul 3
Dam frau liber creativitatii culinare in continuare!
Dacă folosim pulpele de rață „de la țară”, trebuie să le curățăm de pufoșenii așa ca le dăm o pârleală.
Apoi după o baie intr-un jet de apa rece, vom tamponare ușor pulpele de rata cu un prosop de hârtie.
Urmeaza momentul in care le vom cresta, pentru a da voie grasimii să se elibereze în tava de copt și să transforme cartofii în minuni crocante.
Nu e nevoie de un curs masterclass în arta culinară, asa ca vom face doar 7-8-9 este ok si 10 crestături, care sunt suficiente pentru a permite grăsimii să-și facă dansul.
Pasul 3
Acum, ca am asezat si pulpele de rata in tava, le vom stropi cu zeama de lamaie, cu cele patru jumatati suculente de lamaie care ne fac sa ne ploua deja in gura.
Daca NU este o lamaie cu coaja amara, vom arunca si cojile cu totul in tava, ca sa-i dam o aroma si un gust minunat.
Aici intervine si stiinta, pentru ca sucul de lamaie are un pH acid (2-3), ceea ce va ajuta pulpele sa devina si mai suculente si sa echilibreze grasimea.
Astfel, aceste superpulpe de rata nu vor fi doar delicioase, ci si mai sanatoase si mai usor de digerat.
Pasul 4
Pasiunea pentru condimente continua!
Asa ca in aceasta etapa, vom da pulpelor noastre de rata un tratament de 5 stele, mai ceva ca intr-un resort de lux.
Vom aplica un praf de sare pe pielea lor perfect crestata, iar apoi le dam si un praf de piper negru macinat dupa gust.
Pentru a le da o aroma suplimentara, adaugam si cei 15 catei de usturoi curatati si taiati in doua cu partea taiata pe pulpele de rata pentru ca acestea sa imprumute aroma unica.
Si ca sa ne asiguram ca sunt la fel de parfumate pe toate partile cat si in interior, presaram si frunzulitele de rozmarin si cimbrul atat deasupra cat si dedesupt.
Pasul 5
Yuhuu, ultima parte!
Dar să fim atenți, trebuie să adăugăm 2-3 căni de apă fierbinte în tava, doar cât să acopere trei sferturi cartofii.
Atentie; nu trebuie să ajungă apa la pulpele de rata, căci le vrem coapte și puțin crocante, nu fierte.
Apoi acoperim tava cu o folie și o dăm la cuptor, care deja s-a încins la 170 de grade Celsius.
Nu uitați să verificați din când în când stadiul de coacere și să udați pulpele cu sosul din tavă folosind o lingură.
După 70 de minute, vom scoate folia, vom da cuptorul la 180 C și mai lăsa friptura să se rumenească încă 30 de minute.
Cam așa arată o aventură culinară de succes!
REZULTATUL: Pulpele De Rață La Cuptor Cu Usturoi, Rozmarin, Lămâie Și Cartofi Facute Cu Dragoste
Ei bine; Et voilà, cum ar spune Chef Ratatouille!
Uitati-va ce minunatie de mancare divina a iesit.
Cartofii s-au copt perfect si au absorbit grasimea delicioasa lasata de pulpele de rata, impreuna cu aroma de lamaie si condimentele savuroase.
Mirosul de usturoi, rozmarin, cimbru si lamaie ne face sa ne simtim ca in Rai.
Uitati cat de rumenite sunt pulpele de rata impreuna cu pielea asta crocanta.
Aproape ca nu mai avem nevoie de nimic, doar de o legatura de patrunjel si, doar daca vrem, putem presara si frunze de ceapa deasupra.
Doamne, e o adevarata magie in bucataria noastra!
Servirea Pulpelor De Rață La Cuptor
Cu gratie si eleganta, vom aseza in farfurii cativa din cartofii copti si rumeniti, care vor sta la baza acestei prezentari artistice.
Peste acestia, vom aseza cu grija pulpele de rata, imbietoare si aromate, transformate in adevarate opere de arta culinara prin combinatia de rozmarin, usturoi si lamaie.
Efectul vizual este cu adevarat impresionant, iar gustul acestor pulpe de rata la cuptor va ramane o amintire de neuitat.
Parca ne-am trezit in mijlocul unei picturi semnate de maestrul Sabin Balasa, admirand cu ochii mari catelusii de usturoi caramelizati, care au devenit o sursa de dulceata si arome minunate.
Zeama proaspata de lamaie a adaugat un strop de aciditate delicioasa pulpelor de rata, amplificand simturile gustative.
Dar cum sa stam doar sa ne uitam la aceasta capodopera culinara cand ne saliveaza gura de pofta?
Daca tot am pregatit farfuriile, este momentul sa invitam la masa juriul cel mai important din viata noastra, cu emotie si iubire in inima, strigam: LA MASAAAA!!!
Glumeee!
1. Care este citatul preferat al lui Donald Trump?
Quack, quack, quack!
2. Cum se numește o rață care știe să boxeze?
Donald Punch.
Poftă magic de bună!