Pate Ficat De Pui, Porc, Vițel, Rață Sau Gască, Rețetă Simplă Și Gustoasă!

O portie de pate ficat de pui, porc, vițel, rață sau gască, este formula magica pentru buna dimineata, iar reteta noastra de pate de ficat, va va face sa va simti ca sunteti la o masa regala.
Fie ca va place gustul ficatului de pui, porc sau vitel, aceasta reteta simpla de pate, este o adevarata minune culinara pe care noi o savuram cu placere, la fiecare mic dejun.
Cu ingrediente naturale si fara chimicale dubioase, din minunea aceasta culinara iese un pate de ficat, super catifelat si extrem de delicios.
Și ce poate fi mai minunat, decât să îți începi dimineața cu o felie de pâine proaspătă de casă, unsă generos cu un pate magic si savuros, alături de o ceașcă de ceai sau lapte?
Este pur și simplu un vis împlinit, care va da startul unei zile minunate!

Pate Vs Pateu

Inainte sa purcedem la drum, va rog sa-mi acordati cateva „litere” pentru a va lamuri in ceea ce priveste polemica dintre PATE si PATEU.
PATE; este aceasta minunatie gastronomica si delicioasa pasta culinara, realizata din ficat sau carne, cu origini „frantuze”.
Acesta este o pastă culinară obținută prin măcinarea fină a unui amestec de ficat, adesea amestecat cu unt și alte ingrediente aromatice.
Este de obicei servit dimineata, ca aperitiv sau gustare, de multe ori însoțit de felii subțiri de pâine prăjită sau crackerși.
Pate este o specialitate culinară populară, fiind disponibilă în mai multe variante, cum ar fi pate ficat de pui, de gâscă, de rață, de curcan, de porc, de vită, de iepure, de miel, de oaie sau de vanat.
PATEU; este o alta minunata creatie culinara, facuta din foi de aluat, umplut cu diverse ingrediente precum – branza, carne, verdeturi sau alte combinatii.
Această umplutură este populară în multe bucătării din întreaga lume.
Există și variante vegetariene sau vegane de PATEU, care folosesc ingrediente alternative pentru umplutură, cum ar fi nucile, legumele sau tofu-ul.
Pateu – este un aperitiv delicios si/sau un desert dulce perfect pentru a fi savurat alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

Alege Sa Faci Un Pate Sanatos

Pate FicatUn pate din supermarket e o minune neagra tehnologică!
E plin de tot felul de ingrediente, unele contin atât de multe elemente chimice că ar face invidioasă pana si tabla lui Mendeleev, fiind mai nocive decât solutia de spalat vase.
Și ce să vezi?
Cele de la supermarket, vorbim acum despre pate de pui, conțin în ingredientele lor sorici și slănină de porc.
Da, ai auzit bine, exista in comert pate de pui, care au in ingredientele folosite o grăsime porcină.
Așa că am decis să vă arăm cât de ușor e să facem un pate de pui, în propria căsuță.

Ciorba De Pui A La Grec este o delicioasa reteta traditionala greceasca ce imbina gustul dulce-acrisor al puiului cu aroma condimentelor specifice. Descopera reteta clasica pentru a te bucura de o ciorba plina de savoare si aroma!

Ingrediente Pate Ficat De Pui, Porc, Vițel, Rață Sau Gască

Aceste fiind spuse, haideti sa vedem impreuna ce ingrediente vom folosi, pentru ca rezultatul ne va face sa ne lingem pe degete.
Da dragilor, cand preparam pate de ficat de pui, porc, vițel, rață sau gasca facut natural in casa, suntem fani ai mancarurilor „high class” rafinate, deci noi nu „halim” shaorma si hot dog, aha :)).
Fie ca preferam pate de pui pentru un mic dejun magic, bogat si gustos, sau pate de gasca pentru o gustare sofisticata, ne vom simti ca intr-un restaurant cu stele Michelin.
Îi vom da un gust cremos și delicios si cu un unt spumos, piper proaspat macinat și nucșoară.
Bineînțeles, nu vom uităm să adăugăm câteva zeci de mililitri de alcool.
Nu vă faceți griji, chiar dacă nu aveti „obiceiul” sa faceti căldură cu băutură, corpul uman tot o să-l producă, pentru că-i trebuie neapărat in diferite procese.
Deci, în funcție de ficatul folosit, i vom da la pate, putin cognac, vin alb, roșu sau roze.
Asa ca va invit sa va pregatiti limba pentru ca sigur vom savura gustul divin al acestor ingrediente de top:

Pate Ficat De Pui, Porc, Vițel, Rață Sau Gască, Rețetă Simplă Și Gustoasă!

Autor: Ca Să Știi – Rețete!

Ingrediente: Pate Ficat De Pui, Porc, Vițel, Rață Sau Gască, Rețetă Simplă Și Gustoasă!

Ingrediente Pentru Preparare!

# 700 g ficat (dupa ce-l curatam de partile tari si fibroase, membrane si vase de sange mari vor ramane arpox. 500g – 600g curat)
# 100g unt gras 82%
# 3 cepe
# 2 catei de usturoi
# sare
# 1 – 2 – 3 lingurite de piper proaspat macinat (in functie de gust)
# nucsoara proaspata
# 3 linguri smantana
# 50 ml vin (la ficatul de vitel se pune 1 lingura de coniac, la pui, miel si iepure se pune vin alb, iar la vanat, oaie si porc – vin rosu sau rose)
# 3 linguri ulei

Timp de preparare
30 minute

Timp de gătire
30 minute (1h)

Timp Total
60 minute (1h)

Mod De Preparare Pate De Ficat

Cu toata dragostea inainte tam startul la modul de preparate al minunatului pate de ficat care ca genera emotie pe papilele gustative.
Cum am spus avem nevoie de ficat de pui, sau in functie de preferinte, curcan, gâscă, rață, porc, vitel, oaie sau vanat, dar acestea din urma fiind mai grele, de obicei se folosește ficatul de pui.
1. Începem prin a curăța ficatul de nervuri, părți mai tari, fibre, membrane și vase de sânge mari dar și de grăsime. Atentie la fiere sa o indepartati daca este cazul, pentru ca aceasta este foarte amara si amaraste compozitia de pate. Apoi, spălăm ficatul și îl ștergem bine de apă, altfel o să stropească de îți umezește toată bucătăria la prăjit. Taiem ficatul în fasii egale de cam 1cm.
2. Curățăm și tăiem cele 3 cepe generoase, care vor da preparatului un gust dulce și minunat, fără a fi nevoie de alte ingrediente.
3. Punem o tigaie sau un wok la încălzit și adăugăm cele 3 linguri de ulei, apoi untul. Dacă punem doar unt, o să se ardă mai repede și nu vrem asta. Deci, untul dă aroma, iar uleiul previne arsura untului.
4. Pentru a da un gust delicios preparatului nostru, tăiem usturoiul felii și îl călim ușor în untul topit. Deși usturoiul nu va rămâne în compoziție, aroma lui va fi intensă și delicioasă. Pentru a evita gustul amar, îl vom îndepărta cu grijă după ce se rumenește. Totusi daca preferati gustul de usturoi, atunci zdrobiti usturoiul, insa-l veti adauga dupa ce adaugati ceapa.
5. Ei bine, ați ghicit! Vom adauga rapid ficatul și vom lăsa să facă putin „scandal” timp de 4-5 minute la foc pana isi schimba culoarea.
6. Acum este momentul să aruncăm si ceapa pe care am tăiat-o mai devreme, peste ficatul din tigaia cu untul și uleiul incins pentru a se cali impreuna la foc mic.
Dacă vă place să „trăiți periculos”, puteți adăuga câteva feliuțe de ardei iute pentru a pune si putin gust de foc pe papilele gustative. Dar daca acest pate este savurat si de catre copii, omiteti pasul cu ardeiul iute.
7. Amestecam ocazional iar inainte sa oprim focul adaugam vinul sau cognacul dupa caz.
8. Vom lăsa ficatul să se răcească puțin înainte de a-l adăuga într-un bol, unde-l vom amesteca cu sarea, untul rămas, nucșoara proaspat rasa, smântâna și dacă este necesar, un strop de piper.
Nucsoara face minuni pentru gustul pe care acest pate de ficat i-l va oferi! Este un condiment perfect pentru a adauga o savoare delicioasa in acest pate de ficat.
9. Mixam toate ingredientele ca la party cu un blender sau cu robotul de bucatarie, pana cand obtinem o pasta fina si cremoasa.
Nu ne vom grabi sa adaugam sarea de la inceput pentru ca ficatul se v-a intari si riscam sa asistam la un meci in bucatarie intre sare si ficat.
Teoretic acum avem deja minunatul pate, insa acesta v-a fi mult mai gustos da-l punem de cu seara la frigider pentru ca apoi maine dimineata sa avem un curcubeu pe cerul gurii datorita acestui preparat delicios!
Cu ajutorul magiei culinara, pe care doar noi zanele bucatariei o putem face :)),  am creat deja deliciosul nostru pate, dar daca vrem sa gustam adevarata sa splendoare, trebuie sa-l lasam sa se odihneasca peste noapte in frigider.
Acest tratament va aduce o explozie de arome si o stralucire de curcubeu pe papilele gustative, pregatindu-ne pentru aplauzele celor dragi in urma acestei experienta culinara memorabile.

Alege Sa Faci Un Pate De Ficat Acasa

În concluzie, un pate de ficat este o alegere excelentă pentru oricine caută o gustare delicioasă și rafinată.
Făcut din ingrediente naturale și de calitate, un pate de ficat poate fi servit ca aperitiv sau poate fi folosit ca ingredient în diverse preparate culinare.
De asemenea, pate-ul de ficat poate fi preparat acasă cu ușurință și poate fi personalizat cu diverse ingrediente pentru a obține un gust unic și delicios.
În plus, ficatul folosit în prepararea pate-ului este bogat în nutrienți precum fierul, proteinele și vitamina A, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru un stil de viață echilibrat.
În general, pate-ul de ficat este o gustare gourmet delicioasă și versatilă, care poate fi savurată în diferite combinații și poate satisface pofta de mâncare a oricui.

Beneficiile Ficatului

Este adevărat că ficatul este o sursă bogată de vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor și vederea bună.
Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este implicată în funcția oculară normală și în menținerea sănătății pielii, sistemului imunitar și a altor funcții ale corpului.
Retinolul, alfa și beta-carotenul sunt trei dintre componentele principale ale ficatului care contribuie la conținutul ridicat de vitamina A.
Retinolul este forma activă a vitaminei A, iar alfa și beta-carotenul sunt precursori ai vitaminei A, care sunt convertiți în retinol în organism.
Deficiența de vitamina A poate duce la probleme de vedere precum cataracta, xeroftalmia (uscarea ochilor) sau pierderea vederii nocturne.
Pe de altă parte, o cantitate adecvată de vitamina A poate ajuta la menținerea unei vederi sănătoase și poate proteja împotriva acestor afecțiuni.
În plus, vitamina A are și alte beneficii pentru sănătate, precum menținerea sănătății pielii, îmbunătățirea sistemului imunitar și protejarea împotriva inflamației și a altor afecțiuni cronice.
Este important să știm că ficatul poate conține, de asemenea, cantități mari de grăsimi și colesterol, iar consumul excesiv poate fi dăunător pentru sănătatea noastră.
De aceea, trebuie să consumăm ficatul și alte alimente bogate în vitamina A cu moderație și să ne asigurăm că dieta noastră este echilibrată și diversificată.

Glumeee!

1. Ce spune un ficat după o noapte lungă și obositoare?
„Da bravo, mie-mi dai sa beau si prostu` de cap se vaita ca-l doare??”
2. De ce ficatul a fost dat afară din bibliotecă?
Pentru că avea alcool, se lauda ca le stie el pe toate și era si „gălagios”!
3. Cum își petrece ficatul vacanțele de vară?
Mergând la toate petrecerile de grătar ale prietenilor săi!

Poftă magic de bună!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.