Marketing Afiliat

Marketing Afiliat

Cuprins:

Invata Sa Faci Bani Online!

Afla tot ce trebuie sa stii despre Marketing Afiliat – o afacere, un parteneriat, un „loc de munca” independent sau un stil de viata, pentru a sti cum sa faci bani online!

Acest ghid despre afiliat marketing iti prezinta pas cu pas tot ce trebuie ca sa stii despre acest domeniu si ce trebuie sa faci pentru a porni in aceasta frumoasa calatorie.

✅ Ce Inseamna Marketing Afiliat?

Daca ar fi sa-i dam o definitie; Marketingul Afiliat este acel proces care se ocupa cu promovarea online de servicii sau produse ale unor companii, in urma caruia se va genera un profit din fiecare vanzarea finalizata, posesorul website-lui in sistem Afiliat Marketing primind un comision.

Intelegand acest sistem si punandu-l in practica vei dezvolta de fapt un stil de viata care iti va aduce un venit pasiv.

Practic agest gen de afacere este un vis devenit realitate pentru fiecare persoana care a pornit pe acest drum mai ales ca odata lansat un website in sistem marketing afiliat, veniturile financiare vor creste chiar si in timp ce vei dormi.

Voi face o analogie pentru ca tu sa intelegi si mai bine ideea de afiliat marketing inainte sa pornim la drum cu dezvoltarea acestui subiect.

Presupunand ca eu as avea un magazin online si vreau sa vand mai mult decat o fac in prezent, folosindu-ma de marketing-ul digital; google ads, retelele sociale, instagram, pinterest etc.

Ma voi inscrie pe o retea specializata in sistem clickbank unde cei care vor considera ca produsul meu are potential vor fi stimulati sa gaseasca modalitati de promovare, succesul fiind recompensat printr-un comision care v-a fi incasat automat.

✅ Ce Este Marketing Afiliat?

Marketingul afiliat este o texnica de vânzari online care vine in ajutorul producatorului cau comerciantului unui produs ajutandu-l sa-si crească vânzările si care permite partenerilor sai in calitate de afiliati sa creeze continut ce vizează același public, proces in urma caruia vor câștiga un comision prin rocomandarea produsului care potentialii cumparatori.

Producatorul sau comerciantul, prin magazinul online, face posibil ca afiliații să câștige bani online din vânzărea produselor introduse in reteaua de marketing afiliat fără ca afiliatii sa aiba produse proprii.

Potrivit studiilor, peste 15% din veniturile provenite din comerțul electronic sunt generate in urma marketingului afiliat.

In perioada iulie, august, septembrie Amazon a reusit sa genereze un profit de peste 6 miliarde de dolari angrenand vazari in aceasta perioada in jur de 90 de miliarde de dolari, cu o crestere de 300% fata de 2019, de aici ne putem face o idee despre potentialul acestui tip de afacere pe care si tu i-l poti lansa.

✅ Părțile Sistemului De Marketing Afiliat

Exista patru parti implicate in procesul de afiliat marketing care sunt in stransa legatura si fara de care acest proces nu ar fi posibil.

✔ Comerciantul (Care poate fi uneori producatorul direct)
✔ Afiliatul
✔ Clientul
✔ Reteaua Marketing Afiliat

🛒 Comerciantul

Poate fi un antreprenor, posesor al unui magazin online care vinde produse fizice sau servicii cu amanuntul insa poate fi uneori și creator sau producatorul acelui produs, startup sau o companie mult mai mare care vinde un tip de produs in sistem engroes unor comercianti.

In concluzie, comerciantul in sistem afiliat marketing este un agent de vanzari care se implica in gasirea de solutii ce genereaza vanzari pentru care este recompensat.

In marketingul afiliat, COMERCIANTUL nu va fi restrictionat de o eventuala exclusivitate ca in cazul unui agent comercial, ci puteti promova produsele oricarei companii, generand vanzari si castigand comisionul aferent.

🛒 Afiliatul

Aceasta parte a marketingului afiliat este reprezentata de un partener care este cunoscut si ca persoana care promoveaza un produs catre un client final.

Un partener Afiliat care lanseaza un astfel de tip de afacere in sistem marketing afiliat poate genera in fiecare luna profituri din comisioane, cuprinse câteva mii si chiar sute de mii de RON in functie de studiul si munca depusa pentru gasirea si promovarea niselor care vand.

Un partener afiliat poate promova unul sau mai multe produse in sistem marketing afiliat incercand sa convingă potențialii clienți de valoarea si calitatea pe care acel produsul o are astfel încât acestia să-l achizitioneze.

Afiliatul poate realiza acest mecanism, printr-un website unde va prezenta si va genera recenzii despre calitatea proselor unor comercianti, scopul final fiind transformarea vizitatorilor in clienti finali.

🛒 Clientul

Clientul este cea mai importanta componenta in economie si la fel si in sistemul de marketing afiliat deoarece fara consumatorul final nu vor exista comisioane de primit.

Succesul unui afiliat va fi in functie de nivelul de incredere pe care afiliatul va sti sa-l lege fata cu potentialul client care va fi convertit fie pe o retea sociala fie pri intermediul unui blog al afiliatului.

Clientul final nu va plati mai mult, indiferent daca el v-a cumpara acel produs recomandat de catre afiliat sau ar fi cumparat direct de pe siteul companiei, deoarece comisionul pe care afiliatul i-l primeste si costurile retelei de afiliere vor fi scazute din pretul deja stabilit de catre comerciant ca pret de vanzare final, clientul platind acelasi pret.

🛒 Reteaua Marketing Afiliat

Reteaua de marketing afiliat este o parte foarte importanta in acest sistem mai ales pentru ca aceasta este mediatorul, sau intermediarul care se afla intre comerciantul care detine magazinul online si afiliat.

O retea de marketing afiliat nu va taxa un afiliat pentru folosirea programului ci va pune o taxa de asistenta si initiere iar apoi o taxa lunara pentru adaugarea produselor comerciantului in retea, care va fi in functie de utilizarea serviciilor si instrumentelor pe care reteaua de marketing afiliat o pune la dispozitie acestuia.

Retelele de marketing afiliat ofera doua tipuri de plata pentru serviciul pe care afiliatul i-l pune la dispozitie.

În prezent, există două modele principale de plată pe care rețelele afiliate tind să le ofere:

🆗 Venit Pe Afisare

Prin intermediul acestui model de distribuire a veniturilor afiliatul va incasa o suma de bani care este un procent din venitul pe care comerciantul i-l generează prin afișarea produsului pe site-ul afiliatului.

🆗 Taxa Pe Acțiune

Acest model de taxa pentru actiune, recompenseaza afiliatul pentru fiecare vizitator care genereaza anumite acțiuni pe site-ul magazin online al comerciantului, cum ar fi;

 • Clientul cumpăra un alt produs sau serviciu decat cel pentru care a intrat pe site-ul comerciantului
 • Clientul se inregistreaza pentru mesaje informative din partea Comerciantului
 • Clientul se inscrie la o tombola organizata de catre Comerciant
 • Clientul este redirectionat pentru a face un sondaj

Cele mai importante 20 de retele de marketing afiliat pe care le poti incerca sunt:

✔ 2Performant
✔ Profitshare
✔ VIVnetworks
✔ Webgains
✔ TradeTracker
✔ ClickBank
✔ Amazon
✔ Awin
✔ ShareASale
✔ FlexOffers
✔ MaxBounty
✔ Tradedoubler
✔ CJ Affiliate
✔ VigLink
✔ JVzoo
✔ LinkShare
✔ Target Affiliates
✔ SkimLinks
✔ Warrior Plus
✔ Peerfly

✅ Cum Faci Marketing Afiliat

In ultimi tot mai multi oameni descopera cum sa faci bani online cu ajutorul sistemului de marketing afiliat, castigand comisioane din promovarea și vânzarea unor produse sau servicii.

In ultimii ani tot mai multe companii adera la aceasta sistem avantajos de afiliere deoarece toti partenerii; Comerciantul, afiliatul, reteaua de marketing afiliat dar si clientul au numai de castigat.

Dar hai sa-ti prezint mai departe tot ce trebuie ca sa stii cum sa faci marketing afiliat.

✅ Marketing Afiliat – Comerciantul Si Afiliatul

Observam pana aici ca in reteaua de marketing afiliat exista doua variante principale din care tu poti alege pentru a activa cu succes.

In situatia in care tu te vei decide sa te alaturi miilor de antreprenori care fac deja parte cu succes din aceasta retea de marketing afiliat
poti alege sa incepi ca:

🛒 Comerciant Cu Magazin Online In Sistem Marketing Afiliat

Aici ai posibilitatea de a deveni comerciant si sa inchei parteneriate cu agentii de marketing afiliat care la randul lor vă vor promova produsele,
primind in schimb un comision din vânzările pe care vizitatorii trimisi de catre ei, le genereaza pe site-ul tau.

🛒 Creator De Continut Care Promoveaza Produse In Sistem Marketing Afiliat

Devenind agent de marketing afiliat veti crea continut care promoveaza produse in sistem marketing afiliat pentru unul sau mai multe produse
pe care comerciantii le vand cu ajutorul magazinelor online către consumatorii finali, in urma caruia se genereaza profit, iar agentul de marketing primeste un comision.

Pentru a intelege mai bine aceste 2 parti ca sa te poti decide pe care vrei sa o alegi, vom parcurge impreuna 4 pași de bază care-ti pot aduce succesul in „industria” de marketing afiliat.

✅ 4 Pasi Pentru A Deveni Comerciant

Referindu-ne strict la varianta de comerciant in reteaua de marketing afiliat, in acest pas va trebui să creați programe de marketing afiliat care te vor ajuta sa vinzi.

De retinut totusi că a fi comerciant nu este chiar ușor, dar exista foarte multe persoane care au deja succes de la varste fragede, referindu-ma la acestia ca avand varste sub 18 ani.

Exista patru pasi pe care va trebui urmati daca ai luat decizia da a intra in programul de afiliere in calitate de comerciant cu scopul de a castiga bani online din vanzare cu amanuntul.

Pentru a putea deveni comerciant si sa faci bani online din vanzarea cu amanuntul in sistem afiliat marketing, v-a trebui sa creezi sau gasesti un produs pe care sa-l lansezi iar pentru aceasta trebuie sa bifati pasii urmatori:

🛒 Dezvolta Ideea Unui Produs

Exista milioane de produse in piata online, care genereza sume de bani prin convertirea vizitatorilor in clienti, iar in calitate de comerciant v-a trebui sa cunosti cat mai multe despre produsul sau produsele pe care vrei sa le lansezi si sa le vinzi.

In general primul gand care iti vine cand vine vorba de a porni in directia de antreprenoriat si sa faci bani online este acela ca nu e simplu sa gasesti o idee buna de afaceri.

Totusi nu este atat de greu pe cat pare daca stii sa-ti faci bine lectiile si bineinteles daca nu te blochezi la o idee originala deparece nu e nevoie de sa fii un geniu pentru a crea un produs care sa vanda.

Cea mai simpla cale de a deveni un atreprenor de succes in „epoca informatiei” este sa te uiti mai bine la produsele deja inventate, create si lansate pe piata.

Incepe sa gandesti ca un potential client si raspunde la intrebarea: Ce as putea face pentru a imbunatati acest produs astfel incat sa-mi satisfaca mai bine nevoile mele?

Pentru a-ti raspunde la o astfel de intrebare v-a trebui sa mergi in zona de interes pe care o cunosti si unde exista deja o nevoie pe care tu o ai deja.

🆗 Cauta Produsul Pe Google

Imagineaza-ti ca esti un client care are nevoie sa poata folosi telefonul in masina personala, sa fie utilizabil, protejat dar care sa ofere si o manevrabilitate si fixabilitate perfecta. Daca doriti sa inbunatatesti un astfel de produs pe care-l folosesti dar de care nu esti multumit din calitatea de client, la o simpla cautare „recenzii despre suport auto emag” pe Google avem afisat urmatorul rezultat din imagine:

Marketing afiliat cel mai bun suport auto de telefon recenzie

A selectat ultimul produs din imaginea de mai sus, fara sa fiu subiectiv si am gasit deja multe recenzii de unde sa ma inspir pentru a incepe calatoria in dezvoltarea sau imbunatatirea unui produs.

🆗 Citeste Recenziile Produsului

Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, cumparatorii te pot ajuta sa imbunatatesti un produs care sa raspunda nevoilor, pentru a0l putea lansa intr-o varianta ideala si cu care tu sa te lansezi cu succes.Recenzii despre suport auto pentru telefon

Poti imbunatati calitatea materialelor folosite si partea care prinde telefonul pentru a nu mai avea jocul care face telefonul sa trepideze in timpul mersului, si sa inlocuiesti arcul cu unul mai puternic pentru a fi mai stabil.

Acesta este un mic exemplu de cum ai putea sa gasesti solutii de imbunatatire a unui produs deja existent, facandu-l mai bun.

🆗 Foloseste Buzzsumo

O alta varianta pe care ar trebui sa o iei in calcul cand vine vorba de a dezvolta ideea unui produs este să folosești un instrumentul celor de la Buzzsumo, care de ajuta sa descoperi daca produsul pe care vrei sa-l dezvolti este popular.

Buzzsumo gaseste produs popular

Buzzsumo este un puternic instrument online care permite oricărui utilizator să afle ce este popular pe categorie de subiecte sau pe site web, analizand conținutul pentru a afle ce funcționează deja în zona ta.

Buzzsumo este un instrument foarte bun pentru un comerciant, agent de marketing ajutandu-te sa descoperi acele produse care vot genera bani online din vanzari.

🆗 Cauta Pe YouTube

Un alt exemplu in situatia in care te pasioneaza domeniul PC si vrei sa vezi cat de popular este acest trend, poti face o cautare rapida pe youtube, pentru a vedea instantaneu daca acest conținut este popular in functie de vizitele clipurilor.

Cautare produs pe Youtube pc

Nu este o noutate ca oamenii vor sa stie cum să asambleze sau sa schimbe anumite piese la PC personal.

Deci ce poti tu sa faci pentru a gasi sursele de trafic care mai apoi sa le transformi in vanzari?

Poti incepe prin doua moduri sau cu amandoua:

 • Inregistreaza Clipuri Video

YouTube este de mult o platforma pro tutoriale pentru cei care doresc sa vina cu o informatie utila pe care oamenii sa o foloseasca la nevoie.
Înregistreaza clipuri video in care vei filma fiecare pas pe care cineva trebuie sa-l faca pentru a schimba o placa RAM sau un SSD, apoi la postezi pe Youtube

 • Scrie Continut Text

Poti sa incepi sa scrii exact pasii care trebuie facuti si ce instrumentele are nevoie cineva pentru a schimba aceste piese.

Cea mai buna varianta pentru a scrie continut este sa ai un blog personal.

 • Cum Fac Bani Din Continut Gratuit?

Parca aud deja intrebarea urmatoare pe care mi-o vei pune… Bine, bine dar chiar vor plăti oamenii pentru treaba asta?

Daca de exemplu le vei spune ca au nevoie de anumite surubelnite fine, sau o anumita trusa de scule pe care apoi tu o vei recomanda, printr-un link de afiliat, cu siguranta vei face bani din asta.

🛒 Valideaza Ideea – Produsul Pentru Vanzare

Valideaza o idee inainte de a incepe sa scrii o „tona” de articole si a crea continut pentru nisa aleasa, ori sa inregistrezi o gramada de clipuri video, pentru a fi sigur ca asta poate genera profit.

Validarea pentru a stabili cererea pentru produsul sau serviciul tau, este cel mai important pas pe care trebuie sa-l faci inainte de a te apuca sa lucrezi formarea unei echipe, design, utilitati, caracretisticile produsului etc.

Pentru ca produsul sa aiba succes va trebui sa vii cu o idee originala, nu este neaparat nevoie sa inventezi un produs care sa rezolve o nevoie, insa daca vii cu o inovatie la un produs care deja exista pe piata cu siguranta asta te va plasa in top.

Poti implementa diferite strategii care vor transforma un anumit produs existent intr-un produs mai bun.

Flexibilitatea te va ajuta sa te adaptezi la cerintele consumatorilor pentru imbunatati un produs existent si care sa poata fi folosit mult mai bine.

Fără validarea produsului in piața, risti sa lansezi un produs pe care nimeni nu îl va dori sa-l cumpere, iar tu vei celtui multi bani, vei pierde timp si energie ajungand probabil intr-un punct unde stresul, dezamagirea si disperarea te vor consuma.

Concluzia: Noteaza problemele existente, nu ramane blocat la a cautat soluțiile.

🛒 Crearea Unui Produs

Pentru deveni un comerciant de succes si pentru a evolueze la urmatorul nivel este nevoie sa creezi efectiv un produs, un serviciu sau o categorie de produse de brand.

Totusi acesta este un alt nivel deoarece crearea unui produs fizic sau digital vine la pachet cu riscurile unor investitii.

Varianta de comert online poate fi un bun tester pentru a valida un anumit tip de produs si a vedea cum raspunde piata.

In cazul in care vrei sa mergi pe o varianta mai putin riscanta financiar, aceea de a crea un curs online pe care sa-l poti vinde,
există foarte multe resurse online de unde ai putea învăța cum să o faceți si sa imbunatatiti acel curs online deja existent.

O varianta buna ar fi sa te inspiri de pe platforma online udemy.

Investitia in dezvoldarea personala este primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru ca ideile si solutiile sa apara.

Cu un produs fizic este mai greu fara resurse financiare consistente insa produsele digitale pot fi la indemana ta printr-o cautare serioasa chiar si pe udemy, fără a fi nevoit sa faci prea multe investiții financiare.

🛒 Convingerea Afliliatilor

Odata ce ai creat si lansat un produs care raspunde la nevoia unor clienti, urmatorul pas este sa gasesti afiliatii care to vor ajuta sa promovezi produsul facand cunoscuta utilitatea si beneficiile acestui produs, in acest caz cea mai la indemana solutie vor fi adaugarea produsului pe retelele de afiliati.

Acest ultim pas al comerciantului producator in zona de marketing afiliat acela de a incheia parteneriate cu afiliatii, este cel mai usor posibil.

Cautand pe Google „curs online”, vor aparea mai multe site-uri care prezinta materiale informative si educaționale online.

Poti proceda la contactarea lor in care sa iti prezinti produsul intrebandu-i daca doresc un un parteneriat de asociere pentru a genera impreuna vanzari care sa va aduca profit.

Daca vei trimite mai multe mesaje de prezentare a produsului tau colegilor afiliati din aceeasi nisa in din care faci parte, cu atât vei avea mai multe sanse de a incheia mai multe parteneriate care vor genera vanzari.

✅ Cei 7 Pasi Pentru A Deveni Afiliat

Daca esti o persoana cumpatata care nu se arunca cu capul inainte la prima strigare, cu siguranta te vei gandi putin timp daca ar trebui sa te apuci de acest gen de afacere.

Este un pas important mai ales ca este nevoie de studiu si energie consumata, dar daca mai ai nevoie de inca un motiv, afla ca exista deja studii facute in piata de marketing afiliat, iar potrivit Statista „Portal de statistici de date din piață care face cercetare de piață și studii de piață”(1) cheltuielile de afaceri pentru marketingul afiliat, doar in America vor depasi 8,2 miliarde de dolari în SUA până în 2022 depasind cu mult anul 2017 cand acestea au fost 5,4 miliarde de dolari.

Acesta este de altfel unul dintre motivele pe care noi si multi alti colegi din zona de marketing digital, SEO si nu numai, am luat in calcul o mica felie din tortul aniversar, la care sarbatoritul „Marketing Afiliat” ne ofera posibilitatea da e participa.

Dar haide sa vedem care sunt pasii pe care ar trebui sa-i faci pentru a deveni un Afiliat cu drepturi depline:

🛒 1. Alegerea Unei Platforme

In principiu poti face marketing afiliat pe orice platformă cu surse mari de vizitatori precum; Facebook, Instagram, Pinterest si altele.
Pentru a fi un afiliat de succes, cel mai bine este totusi sa le combini pe cele mai importante pentru a crește vânzările afiliate prin unul dintre cele două cele mai bune canale:

 • Blog personal

Cea mai profitabila varianta este aceea a lansari unui blog, care in ziua prezent este o varianta relativ ușoară și ieftină.

Puteti gasi o mulțime de tutoriale online care vă învață cum să cumparati un nume de domeniu, un hosting, cum sa instalezi o platforma de wordpress si sa alegi o tema si cateva plugins.

Aceasta varianta nu este una scumpa deloc si facand un mic calcul probabil nu vei cheltuii mergand pe barianta de start, mai mult de 5 lei pe lună.

Hosting Blog Marketing Afiliat

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, la o cautare rapida pe Google, am gasit Sitebunker care ofera o gazduire pe Romania incepand cu 0,99 euro si Ionos care are o oferta si mai avantajoasa la numai 4.99 euro pe an, costing cu SSL inclus, adica un cost de nici macar 0,5 eurocenti lunar.

Bun, ne-am lamurit acum si despre ce costuri vei avea de suportat pentru a te lansa cu un blog.

Urmatorul pas este sa optimizezi acest site pentru motoarele de căutare in mod mai special Google, pentru a avea cele mai bune șanse in clasament, iar cu putin studiu in zona de SEO, creare de continut, vei putea face si asta.

 • Canal YouTube

Pe platforma Youtube lucrurile sunt aparent mai simple si mai accesibile pentru a putea deveni un afiliat.

Tot ce trebuie sa faci este sa creezi și sa încarci conținut gratuit pe YouTube, dupa care optimizezi titlurile, descrierile si cuvintele cheie, incluzand in descriere si lincurile de afiliere.

Un exemplu de astfel de afiliat pe Youtube este comunitatea BookTube si ca exemple de „booktuberi” din Romania care mie imi plac ar fi: oanareads24, Irina Cideste sau Vanilla Moon Books.

Puteti gasi mai multi BookTuberi Romani pe linkul: GoodReads.

Tot ce v-a trebui sa retii insa este ca trebuie sa fii transparent atunci cand incluzi linkuri de afiliere pentru arecomanda ceva, deoarece Comisia Federală pentru Comerț (FTC) solicită maxima transparenta din partea agentului afiliat.

🛒 2. Alegerea Uneia Sau Mai Multor Nișe

Voi fi sincer cu tine, insa sper totusi sa nu te sperii usor, pentru ca potentialul este nelimitat si in continua crestere.

Concurenta este mediu spre mare, depinde de nisa pe care o alegi insa daca începeți cu un blog acum, conform Statista, numărul celor care au deja un blog in SUA a depasit 30 de milioane în 2020.

Ce poti sa faci pentru a evita o concurenta foarte mare?

Alege o nisa specifica ca sa ai sanse mai mari de succes, asa ca alege un subiect pe o anumită categorie, cum ar fi „Design Imobiliar” care dezvolta la randul lui foarte multe directii.

Poti scrie o tona de articole „cum sa decorezi”, „ce trebuie sa faci pentru”, „top cele mai bune tapete”, „cele mai noi idei de design” etc.

Crearea de continut cu subiecte interesante vă poate ajuta să vă formati un public care sa va urmaresca, iar continuitatea dezvoltarii de continut va va plasa in topul motoarelor de căutare pe mai multe cuvinte cheie.

Exact asta facem si noi acum si la fel am inceput cu primul site. Asta am făcut când am construit primul meu site.

Am pornit cu un site in conditiile in care nu stiam prea bine ce inseamna WordPress, si nici limba engleza nu ma prea ajuta pe vreamea aceea. In ciuda faptului că nu știam prea multe despre ce inseamna SEO, in 9 luni am reușit să mă clasez in top 10 cu cateva cuvinte cheie generand, mii de vizite organice care surprinzator pentru mine in cea vreme, s-au transformat in bani, care m-au facut sa vad potentialul.

Totusi nu te concentra pe faptul ca exista deja zeci de milioane site-uri mai ales pentru faptul ca multe site-uri afiliate dispar sau nu vor ajung in top din cauza lipsei de continut sau continuitate.

Dacă iti place si poti gasi subiecte de discutie cu cineva pe acea nisa, vei descoperi foarte ușor ce simple devin lucrurile aparent dificile.

Nimeni nu s-a nascut expert in domeniul marketingului afiliat si daca mergi pe ideea de a te documenta nu neaparat a creea vei descoperi ca nu exista limite.

🛒 3. Alegere Retelei De Afiliati La Care Vrei Să Te Inscrii

In acest al treilea pas vei afla ca poti alege zona de afiliere in functie de programele de afiliere iar aici sunt trei tipuri de programe. Există trei tipuri de programe afiliate pentru a alege.

🆗 Primul Program de Afiliere – Volum Redus VS Castig Mare

Dupa cum spune si categoria tipului de program, aici avem programe afiliere pentru servicii sau produse cu pret mare, unde comisionul este consistent insa volumul de vanzari este unul mic.

Daca te inscrii pe siteul celor de la CoverKit, la fiecare inscriere facuta prin linkul tau de afiliat vei castiga un comision de 30% pentru fiecare înscrie reala si acest 30% i-l vei incasa in fiecare luna in situatia in care clientul pe care tu l-ai trimis v-a avea cont activ la ei.

Coverkit Marketing Afiliat Bani Online

Intra pe siteul lor, poti verifica programul de afiliere al ConvertKit si spre exemplu la un volum de 300 de clienti care se inscriu la ei ai un castig de 2610$.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca intr-o competitie mare cum este cea din programul de afiliere cu castig mare si volum mic si competitia este la fel de mare.

🆗 Al Doilea Program de Afiliere – Volum Mare VS Castig Redus

Deja te-ai prins ca in acest program de afiliere practic concurenta este foarte mica pentru majoritatea produselor pe care ai putea sa le recomanzi pe siteul tau de afiliat.

Totusi trebuie sa iei in calcul ca aici fiind vorba de comision mic, castigul va fi dictat de volumul mare de conversie.

Exemplu, ar fi sa va ganditi sa mergeti pe nisa de „folilor de telefon”. O mulțime de oameni vor sa-si protejeze telefoanele achizitionate, insa costul mediu al unei folii bune de telefon variaza in jur de 70-100 RON in functie de tipul telefonului, iar comisionul tau ca afiliat sunt de obicei in jur de 10% ceea ce inseamna ca la o rata de conversie de 300 de vanzari lunare vei reusi sa convertesti doar in jur de 3000 RON.

Totusi partea buna al acestui tip de program este faptul că iti oferă posibilitati nelimitate daca spre exemplu iei in calcul programul de afiliere al Amazonului unde poti vinde orice pentru un comisioane de pana la 10%.

Amazon Associates Marketing Afiliat Program Comision Bani Online

🆗 Al Treilea Program de Afiliere – Volum Mare VS Castig Mare

Acest program este ideala pentru toti afiliatii insa nu prea este pentru toti, tocmai din cauza faptlui ca este un program de afiliere care pune la dispozitie produse, cu un volum mare de clienti si care in urma conversiei, afiliatul primeste comisioane mari.

Aici avem un exemplu foarte bun, servicii bancare care incerca sa castige cat mai multi clienti prin serviciile oferite; conturile bancare si cardurile de credit.

Majoritatea oamenilor au nevoie de un cont bancar sau de un card de credit, iar cei mai multi dintre ei vor ramane clientii acelei banci zeci de ani, generand profituri foarte mari in timp.

Totusi „batalia” afiliatilor, lideri de piata cu experienta, din zona de marketing afiliati si strategiile la care acestia apeleaza, face ca acest program sa fie mai greu de atacat.

Daca esti incepator ca afiliat marketing e bine sa lasi acest program pentru mai tarziu, insa poti retine ca acesta exista si poate fi un proiect de viitor.

🛒 Creare De Conținut

Ai auzit vreodata expresia „continutul este regele”?

Continutul chiar este regele pe masa ta de sah, si daca doresti ca bogul, siteul tau sa genereze vanzari si tu sa ai succes, atunci trebuie sa iti canalizezi energia pe a creea continut de calitate pentru acele produse si servicii pentru a genera trafic iar imaginile si linkurile catre partenerii tai afiliati sa se potriveasca natural cu acel continut si sa nu fie fortat.

Creerea de continut trebuie sa conțina informatie relevanta, sa fie foarte util si interesant pentru publicul tau țintă, obiectivul tau fiind acela de a imbunatati calitatea vietii si de a te
plasa pe „scena” ca fiind un lider care are o gandire sanatoasa si care transmite in primul rand incredere in informatia pe care o promoveaza.
Tine minte ca atunci cand creezi continut datoria principala este acea de a oferi valoarea informatiei utile.

Creeare de continut are patru forme de existenta:

✔ Continut Text
✔ Continut Foto
✔ Continut Video
✔ Continut Audio

Daca inca te gandesti de ce este extraordinar sa creezi continut continuu pe blogul tau, gandestete ca spre deosebire de retelele de socializare unde reclamele agaseaza de cele mai multe ori potentialii clienti, pe siteul tau acești potentiali clienti vă caută.

Vizitatorii care aterizeaza pe siteul tau, vin printr-o cautare activa a informației legate de produsul despre care tu ai scris su asa te-au descoperit în primul rând.

Pe platformele de socializare, practic recalam i-a intrerupt din ceva important, deci acolo eu sunt observatori pasivi în loc de căutători activi.

Conversiile din reclame sunt mult mai scumpe, si poti sa faci un calcul gandindu-te la reclame pe Facebook, YouTube, Instagram practic, la orice alt tip de publicitate, pe care o ignori de zeci de ori, iar probabilitatea ca tu sa devii client acolo este mica pentru ca nu tu ai cautat ci ea te-a cautat pe tine.

Creand continut pe blogul tau generezi trafic organic, deci publicul targhet vine la tine, iar tu oferi rezolvarea unei nevoi pentru ca:

✔ Clientul are o problemă.
✔ Clientul este conștient de problemă.
✔ Clientul vrea să rezolve problema.

🛒 Sursele De Trafic Catre Site-ul Tau De Afiliat

Acum ca ai publicat continutul in format articol informativ pentru un anumit tip de produs sau serviciu pe siteul tau v-a trebui sa aduci trafic relevant pe pagina produsului, pentru ca
vizitatorii sa poata citi informatia si mai apoi sa dea click pe linkul produselor de afiliat.
Pentru a face asta iti prezint trei dintre cele mai importante strategii pe care sa le iei in considerare.

🆗 Optimizarea Pentru Motoarele De Cautare – SEO

Practic SEO este o strategie tehnica in care tu vei optimiza continutul din pagina existent cu scopul de a ocupa cele mai bune pozitii in Google, pentru cuvintele cheie pe care le optimizezi, cuvinte cheie care iti vor genera traficul de care ai nevoie pentru vanzare produselor afiliate, proces in urma caruia tu vei castiga comision.

Optimizatea pentru motoarele de cautare – SEO este un proces care implica:

Crearea de continut relevant pentru subiectul ales pe care-l postezi pe siteul tau.
Crearea de continut in functie de criteriile de interes si nevoi ale vizitatorilor tai.
Tehnic – Linkuri, Viteza de incarcare a siteului, optimizarea imaginilor, oprimizarea titlului si descrierii articolului postat si lista continua.

🆗 Trafic Platit Plata Pentru Clicuri – PPC

In situatia in care esti convins ca oferi informatie utila printr-un continut de calitate care apoi va face conversii, poti alege varianta traficului platit folosindu-te de PPC.

Spre deosebire de varianta SEO, acest tip de trafic optinut cu ajutorul PPC iti aduce trafic targhet pe cuvintele pe care tu le alegi in momentul cand vei porni aceasta campanie.

Totusi aceasta varianta va fi abordata de afiliatul care are deja un buget, pentru a stimula vanzari chiar daca riscul ar fi sa nu aiba conversii imadiate.

Campaniile de reclame au nevoie de ceva timp pentru a putea fi optimizate pentru stabili tehnic, exact care este publicul tinta.

Staregia de PPC este o varianta foarte buna de trafic pentru conversii profitabile daca esti in programul de afiliere cu castig mare.

🆗 Construirea Unei Liste De E-mail

Trebuie sa stii de la inceput ca vei cheltui de cinci ori mai mult să transformi un vizitator intr-un client nou decât să păstrezi cun client existen.

O solutie foarte buna care pe termen lung valoreaza mai mult decat aurul, este sa te concentrezi pe fidelizarea clientilor.

Cu o listă de e-mail marketing, ai posibilitatea sa iti faci cunoscuta sau să iti promovezi afacerea, avand posibilitatea sa iti prezinti serviciile sau produsele, transpormandu-ti abonatii in clienti care vor cumpara.

Poti face asta prim mai multi pasi insa am sa ti-l prezint pe cel mai important si anume;

Creaza Un Formular Pop-up

Conform cercetărilor facute de catre Mailchimp, dupa ce se adauga un formular pop-up, rata de creștere a listei este mai mare cu 50,8%.
Sfaturi:

Include in formular un titlu atractiv care sa prezinte un interes potentialilor tai urmaritori care pot devani clienti.
Include in formular o mica descriere care sa fie esentiala si sa transmita valoare celui care se inscrie.
Include in formular doar datele de contact necesare; Numele si adresa de mail pentru contact.
Seteaza formulara pop-up sa apara dupa 20 – 30 de secunde pentru a nu disturba interesul vizitatorului pentru continut.

🛒 Alegerea strategiei interne pentru a genera clicuri pe linkurile afiliate

Tot ce ai contruit pana acum este pentru a oferi un plus de informatie verificata si credibila pentru vizitatorii tai, insa nu inseamna ca daca ai facut asta ei te vor si recompensa cu clicuri pe linkurile tale de afiliat.

Raslaspla pentru munca din spatele cercetarii facute pentru continutul tau, vine din aceste clicuri pe linkurile de afiliat, asa ca hai sa vedem ce este de facut aici;

🆗 Lincurile De Afiliat In Pagina

In primul rand trebuie sa iei in calcul algoritmul Panda de la Google din 2011 can acesta a penalizat toate siteurile care foloseau foarte multe reclame in partea de sus a pagini, deoarece nu ofereau informatie vizitatorilor, fortand agresiv vanzarile. Foloseste maxim 2 reclame in partea de sus pentru a nu deveny spammy.

Daca folosesti un banner, o reclama tip imagine, asigura-te ca este tractiva si nu una cu aspect urat. I ain calcul un banner in partea de jos a articolului, deoarece poate avea un CTR mai bun.

🆗 Cuvintele Relevante Pentru Lincurile De Afiliat

In interiorul articolului tau, vei vrea sa alegi anumite cuvinte pe care sa le legi cu paginile de legatura catre comerciantii cu care esti afiliat.

Daca articolul tau prezinta „Top cele mai bune carti de dezvoltare personala in limba Romana” vei vrea sa apara astfel;

… As dori sa subliniez faptul ca Tony Robbins este considerat ca fiind cel mai popular autor și speaker motivational, revolutionand zona de dezvoltare personală, prin cartile sale de top: Produs 1: Puternea NemarginitaProdus 2: Trezezte Uriasul Din Tine, si Produs 3: De Neclintit.

🛒 Conversia Traficului In Vânzări

Frumusetea in Marketingul Afiliat este ca te stimuleaza prin doua tipuri de conversii prin care tu poti face bani.

🆗 Conversia Pe Clic

Prima conversie cum am mai sus este aceea prin clicul vizitatorului catre pagina de afiliat.

Ai controlul absolut asupra contorizarii acestori clicuri prin accesul la instrumentele pe care reteaua de afiliat marketing ti le pune la dispozitie.

Pentru a imbunatati sansele de a ridica rata de clicuri foloseste tacticile de mai sus.

🆗 Conversia Pe Vanzare

Aceasta a doua conversie este in fericita situatie in care vzitatorul care a dat clic pe imaginea sau lincul din pagina si a finalizat aceasta calatorie printr-o achizitie a unui produs sau serviciu.

Aici nu vei mai detine controlul deoarece comerciantul foloseste strategia sa de conversie, tot ce poti face este sa alegi comercianti seriosi care au programe de conversie bune.

✅ Concluzie Marketing Afiliat

Daca te decizi sa intri in familia de castig si s afaci bani online din marketing afiliat, acestea sunt elementele principale pe care trebuie sa le stii

Este bine s astii ca acest proces nu este unul care se intampla peste noapte.

In orice afacere, chiar si in marketingul afiliat este nevoie de timp pentru a creste.

Concentreaza-te si documenteaza-te in zonele de interes pe care le-ai si creeaza continut de valoare.

Odata ce vei optine prima vanzare vei incepe sa experimentezi si mai mult aceasta directie si te vei implica mai mult in stabilitrea de noi obiective.

Recapituland, ai doua variante de a incepe cu marketingul afiliat.

Prima varianta este aceea de a fi comerciant asa ca tu hotarasti ce ti se potriveste.

✅ Marketing Afiliat Intrebari Frecvente

🛒 Ce Este Marketing Afiliat?

Marketingul Afiliat este procesul de promovare online al serviciilor sau produselor ce apartin unor companii cu scopul de a genera un profit pentru fiecare vanzare care se finalizeaza, posesorul website-lui in sistem Afiliat Marketing fiind rsplatit printr-un comision.

🛒 Câți Bani Câștiga Un Afiliat?

In general castigul unui afiliat nu este constant deoarece exista mai multi factori care sunt implicati in acest proces, depinde de perioada, produs, vizite, implicatie, strategii.

Totusi odata ajuns sa castigi frecvent, suma depinde de implicatia ta iar un afiliat poate sa ajunga sa castige decent in medie intre 5000 si 300.000 de euro anual, sumele pe care afiliatii de top le fac sunt mult peste 1.000.000 (un milion) de euro anual.

Ia in calcul ca sunt multi afiliati care dezvolta site-uri de marketing afiliat pe care le vand apoi cu 30x, asta insamnand ca daca un site produce undeva la 7000 – 8000 euro lunar suma cu care poate fi vandut este de 200.000 – 250.00 euro.

🛒 Este Marketingul Afiliat Incă Profitabil In 2021?

Cu siguranta Marketingul Afiliat a fost, este si va fi încă profitabil în 2021, luând mai ales în considerare statisticile pe care ti le-am prezentat aici.

Marketingul Afiliat este in continua crestere iar potentialul acestei industrii este aproape nelimitat, decii fii sigur ca Marketingul Afiliat va fi profitabil foarte multi ani de acum incolo.

🛒 Marketingul Afiliat Este Ușor?

În ultimi ani foarte multi oameni au decis sa devina afiliati și este cu siguranță este o cale destul de usoara de parcurs.

Inovatiile pentru construirea unui trafic suficient de mare pentru a obține un venit care sa-ti permita o viata cu o libertate financiara din vânzările de afiliere nu este rapidă sau simpla ci necesita munca.

Totusi daca incepi acest drum, fii convins ca ai nevoie de timp, dedicare si continuitate pentru a reusi.

🛒 Cat Plătește Amazon Affiliate?

Amazon Affiliate plateste in baza clicurilor iar comisioanele sunt in functie de conversiile clicurilor in vânzari în termen de 24 de ore, printr-un link de afiliere al Amazon-ului

Dacă ai spre exemplu lincuri care trimit catre un produs in valoare de 80$ iar procentul tau este de 5%, facand un calcul; 80$ x 5% = 4$ este comisionul tau de afiliat pe Amazon Affiliate.

🛒 Ce Sfaturi Imi Dai Pentru Marketing Afiliat De Succes?

Creați conținut cu valoare…
Fii constant si urmareste succesul în marketingul afiliat…
Afla totul despre produsele promovate…
Concentreaza-te pe o afacere de marketing afiliat de nișă…
Concentreaza-te pe a oferi informații și ajutor, mai degrabă decât vinzi un produs…
Testeaza mereu strategiile, imbunatateste tot ce poti…
Dedica timp si energie…

Si daca tot mi-am permis sa-l introduc in acest articol pe Anthony Robbins, unul dintre cei care au contribuit la schimbarea din viata mea, nu am cum sa nu dau „Cezarului ce este al Cezarului” incheind prin eleganta cuvintelor lui.

„Viaţa îţi va da orice îi vei cere, trebuie doar să ceri inteligent si dacă faci ceea ce ai făcut mereu, ai să primeşti ceea ce ai primit mereu!!!”

Despre Cozmin

Viața este darul suprem pe care îl primim, o aventură fascinantă plină de emoții, bucurii și provocări. Fiecare zi ne aduce oportunități de a crește, de a învăța și de a ne descoperi pe noi înșine. Să prețuim fiecare moment, să căutăm frumusețea în lucrurile simple și să ne bucurăm de călătoria noastră pe acest pământ. Viața este o comoară prețioasă și este în mâinile noastre să o trăim în cel mai plin, autentic și responsabil mod posibil!

Poti cauta si

DJIA - Dow Jones Industrial Average

Ce Este DJIA – Dow Jones Industrial Average?

Dow Jones & Company, o prezență de necontestat în lumea știrilor financiare și de afaceri, …

4 comentarii

 1. iordache bogdan-consrantin

  as dori sa aflu mai multe

 2. In urma cu 30 de ani cand am pornit afacerea Deniplant am crezut ca cel mai greu va fi sa crez un produs, dupa ce l-am creat am zis: ce usor a fost si ce greu e sa il vand. Dupa ce am vandut primele 10000 produse am zis: ce usor a fost, .Acum cand vreau sa intru in marketing afilliat mi se pare greu pentru ca totul e greu la inceput cand faci totul de unul singur, de aceea m-am gandit ca trebuie sa gasesc afiliatii cu care sa impart profitul .Daca va fi usor sau greu o sa va spun peste cateva luni . Pana atunci Marca Deniplant va poate ajuta sa va rezolvati problemele medicale pe care nu vi le-a rezolvat sistemul medical actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *