5 locuri de vizitat in vacanta in Italia

Vacanta In Italia

5 Locuri De Top In Italia

Italia se situeaza cu siguranta in topul celor mai frumoase tari de vizitat pentru a „bifa” o vacanta perfecta si daca va ganditi să vizitati Italia pentru urmatoarea dvs. calatorie și cautati cele mai frumoase locuri de vazut in aceasta tara unica, iata care sunt cele 20 top destinatii din sutele de locatii pe care Italia le pune la dispozitia oaspetilor sai.

Italia ofera oaspetilor sai confirmarea unei alegeri excelente pentru orice perioada, deoarece exista o sumedenie de multe lucruri frumoase de vazut în aceasta tara, si cu siguranta va va placea de fiecare data cand veti avea placerea sa fiti oaspetii sai.

O tara plina de orase frumoase, cu o istorie bogata, peisaje uluitoare, unele dintre cele mai frumoase insule din Mediterana, cu mancare delicioasa, cu oameni calzi si cu o limba melodica care chiar daca difera din punct de vedere al acentului sau dialectului folosit in functie de zona, pot spune fara indoială ca Italia este una dintre destinatiile mele preferate din Europa, o destinatie de care cred cu siguranta ca te vei indragosti.

Italia cele mai frumoase locuri de vizitat

Si daca ati ajuns cu lectura pana aici, pentru a va ajuta sa va planificati sederea, v-am pregatit cu greu aceasta lista cu cele mai bune 20 de lucruri de facut în Italia din sutele de locuri frumoase si unice, cu puncte culminante și atractii care nu trebuie ratate. Cu siguranța aceasta lista va va oferi o idee despre urmatoarea dvs. destinatie de calatorie.

Haideti sa vedem care sunt cele mai bune puncte de interes în Italia si sa descoperiti locatii precum: Roma, Coasta Amalfi, Capri, Sicilia și multe altele!

1. Roma: Capitala Italiei!

Voi începe acest ghid al celor mai bune lucruri de facut si de vizitat în Italia, începând cu capitala, Roma. Cunoscuta si sub numele de „Orasul etern”, atrage milioane de turisti în fiecare an din întreaga lume.

Roma este un oraș plin de obiective ale unei istorii bogate, cu bogatii spirituale ale vechii credinte crestine, icoane crestine și obiecte din trecut, ceea ce la prima vedere va îngreuna alegerea locurilor pe care doriti să le vizitati.

Desigur, acestea vor influenta interesele tuturor alegerilor pe baza alegerilor personale, dar Roma te împinge către anumite puncte de referință care pot fi definite ca obligatorii și pe care nu le poti rata dacă esti aici, un exemplu ar putea fi Colosseumul.

Unul dintre sfaturile mele ar fi să încerci să diversifici timpul si zona de exploatare a Romei, pentru a nu vizita prea multe atractii sau biserici antice la rand pentru a nu transforma vizita într-una obositoare și plictisitoare.

Pentru ca șederea dvs. să fie cât mai placuta, trebuie să vă bucurati de o pauză pentru a vă bucura de „viata dulce italiană”, de o scurta pauza într-un parc sau de o binemeritata pauza într-o cafenea trotuara pentru a vă bucura de una dintre cele mai gustoase cafele din lume.

Roma este un oraș frumos, cu avantajul suplimentar de a fi foarte ușor de vizitat pe jos, fiind plin de monumente antice, piete frumoase și muzee.

Lucrurile de văzut la Roma:

 1. Il Colosseo

  – este cea mai mare structură romana istorica, care a supravietuit in Roma antica. Colosseumul cel mai cunoscut si vizitat amfiteatru antic, a fost început de imparatul Vespasian în anul 72 d.Hr. insa nu a fost terminat de catre acesta, iar opt ani mai tâarziu a fost extins de catre urmasul sau, fiul său Titus.
  Estimarea audientei Colosseumului a fost stabilita între 60.000 și 80.000 de participanti iar audienta acestuia era adunata in special pentru pentru concursurile cele mai iubite de catre acestia si anume cele cu gladiatori și alte spectacole publice ale vremii.

 2. Il Foro Romano

  – este unic, magnific dar adesea aglomerat, si fără îndrumări ale unor ghizi experți este dificil să înțelegem ce s-a întâmplat aici. Prin urmare, un tur cu suport audio digital pe care îl puteți asculta cu căști sau un ghid expert va fi foarte util, deoarece în acest fel veți putea asculta istoria și veți aprecia grandoarea unui obiectiv superior, unul dintre cele mai importante și mai cunoscute obiective din frumoasa Roma.
  La sfârșitul perioadei imperiale, Forumul era un complex destul de aglomerat din punct de vedere al construcției, aproape în contrast cu clădirile nou construite.

 3. Il Pantheon

  – este unul dintre cele mai bine păstrate monumente antice al antichităţii romane – este remarcabil de intact pentru cei peste 2000 de ani de cand a fost construit in Roma!

 4. La Fontana Di Trevi

  – este cea mai mare fântână a Romei fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din capitala Italiei, iar tradiția aruncării unei monede în Fontana di Trevi spune că acest gest asigură întoarcerea celui care o arunca, la Roma.
  Imaginea Fontanei di Trevi înfățișează pe Neptun, în compania cailor, tritonilor și scoicilor, iar apa limpede se învârte elegant în jurul rocilor artificiale care este apoi colectata în bazinul mare, întotdeauna plin cu monedele aruncate de vizitatori.

 5. Piazza Navona

  – se gaseste pe locul unde exista in trecut stadion Domitian, construit în secolul I d.Hr. unde in trecut veneau romanii pentru a urmarii competitiile agone, acest loc era cunoscut de catre romani sub numele de Circus Agonalis adica arena competiției, insa cu trecerea anilor, numele de Agone care vine din cuvantul grec Agon si care insemna competitie, s-a schimbat în Navone care la randul lui cu trecerea anilor a capatat numele de Navona.

 6. Santa Maria Maggiore

  – mai este cunoscută in Italia și sub numele de Santa Maria della Neve traducere libera Sfanta Maria a Zăpezii, aceasta fiind construita sub conducerea papei Sixtius al 3-lea, constructie care a durat 8 ani, intre 432 si 440 si ridicata in cinstea Fecioarei Maria dupa ce sinodul de la Efes a proclamat-o ca fiind Născătoare de Dumnezeu. Santa Maria Maggiore face parte din cele patru bazilici papale care se afla la Roma, si incepand cu secolul VI, este declarat ca patrimoniu pe lista UNESCO.

 7. Le Catacombe

  – sunt cimitire subterane evreiești sau creștine foarte vechi, care de cele mai multe ori erau săpate în roci sedimentare poroase si umede. Se gasesc mai mult de 40 de catacombe in partea subterana a Romei, acestea insumand o distanta de peste 150 km fiind distribuite pe mai multe nivele.

 

Dacă vizitați Roma, ar trebui să mergeți și în Vatican daca aveti timp și posibilitate.

Nu ratați următoarele locuri la Roma:

 • Piața Sf. Petru
 • Bazilica Sf. Petru – cea mai mare bazilică din lume
 • Capela Sixtină – opera lui Michelangelo Judecata de Apoi
 • Muzeele din Vatican!

Pentru mai multe detalii despre acest oraș magnific, ar trebui să citiți articolul: Cele mai frumoase locuri de vizitat în Roma!

2. Florența: la città d’arte

Florența este, fără îndoială, cel mai frumos oraș din Toscana și găzduiește numeroase muzee și palate renascentiste. Moștenirea sa culturală este imensă: jumătate din operele de artă italiene se află în Florența. Nu este de mirare că este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia împreună cu Veneția!

Deci vei fi unul dintre cei 15 milioane de turiști care vor vizita orașul anul acesta?

Locuri de vizitat în Florența:

 1. Duomo din Firenze

  – este cunoscut in Italia sub numele de Basilica di Santa Maria del Fiore si detine locul 2 ca marime in topul bisericilor din Italia dupa Bazilica Sfântul Petru din Roma.
  Numele de Santa Maria del Fiore vine de la simbloul orasului Florenta, si anume „floarea de liliac”.
  Il Duomo di Firenze a fost proiectat pe locul vechii catedrale Santa Reparata in anul 1296 de catre Arnolfo di Cambio, iar constructia ei a durat 140 de ani incepand cu anul 1296 pana in anul 1436 cand este finalizata impozanta cupola cu un design unic fiind proiectata de arhitectul Filippo Brunelleschi si sponsorizata de Cosimo de Medici fiind sfintita apoi de Papa de la Roma din acea perioada, Papa Eugen al IV-lea.

 2. Galeria Uffizi

  – este foarte renumita in toata lumea mai ales pentru extraordinara colectie de picturi si sculpturi din perioada evului mediu pana in cea moderna, picturile extraordinare ale cunoscutilor Michelangelo, Raffaello, Leonardo, Caravaggio, Botticelli, Carreggio, Simone Martini, Giotto, Piero della Francesca, Beato Angelico, Mantega si Filippo Lippi dar si o frumoasa colectie de picturi valoroase ale pictorilor europeni in mare parte olandezi si germani.
  Galeria are si o frumoasa colectie de busturi din antichitate, statui antice romane si scupturi de origine greaca care au apartinut familiei Medici fiind expuse pe coridoarele Galeriei Uffizi.
  Constructia cladiri a fost inceputa de catre Giorgio Vasari in anul 1560 la comanda ducelui de Florenta, Cosimo I de’ Medici si finalizata de catre Alfonso Parigi și Bernardo Buontalenti in anul 1581, aceasta avand ca destinatie initiala gazduirea birourilor magistratilor florentini iar etajul superior a fost ocupat de galeria obiectelor de arta detinute de familia Medici.

 3. Bazilica San Miniato al Monte

  – din care puteti avea o vedere panoramică asupra Florenței. Bazilica San Miniato al Monte este numita asa dupa printul Armean Minas, care slujea in armata imparatului roman Decius.
  Minas a fost denuntat imparatului ca este crestin si a fost adus in amfiteatru pentru a fi ucis de o pantera insa aceasta a refuzat sa-l omoare. Pe unul dintre cele mai inalte coline al orasului Florenta unde a fost schitul lui Minas, a fost ridicat o capela care a ramas pana in secolul al VIII-lea, iat bisericii actuala a început sa fie ridicata în anul 1013 sub conducerea episcopul Alibrando si finalizata de catre împaratul Henric al II-lea cunoscut si ca Sfantul Henric Exuberantul.
  Un sfat: mergi acolo pentru apusul soarelui

 4. Piazza della Signoria

  – este acum un adevărat muzeu în aer liber insa aici a fost punctul zero al societatii politice italiene una dintre cele mai cunoscute piete din frumosul oraș Florenta si chiar toata Italia, incepand cu secolul al XIV-lea. Aici sunt expuse placa memoriala care aminteste ca in anul 1498 a fost executat Girolamo Savonarola, se gasesc de asemenea sculpturi in dublura cum ar fi, David a lui Michelangelo, statuia lui Hercule de Baccio Bandinelli sau fantana lui Neptun realizata de Bartolomeo Ammanati si sculpturi ale renumitului Donatello.

 5. Cupola del Brunelleschi

  -este bijuteria si piesa cea mai mandra a Catedralei Santa Maria del Fiore si care bucura ochii din departate cu grandoarea, frumusetea, bogatia si arhitectura unica in tot orasul Florenta.
  Realizarea acestei capodopere a durat in jur de 16 ani Brunelleschi a terminat-o in anul 1436, bucurandu-se de renume in toata lumea ca fiind cea mai mare cupola din lume construita in totalitate din caramida.
  Nu a fost gasit nici un plan al acesteia, arhitectul Brunelleschi a folosit o tehnica unica si foarte avansata. Puteți urca 400 de trepte pentru a obține o vedere la 360 de grade asupra Florentei.
  Ca sfat, nu uitati să rezervati biletele în avans pentru a evita coada.

Și nu uitați să vizitați Campagna Toscana, mediul rural al Toscanei renumit pentru că este cel mai frumos din Italia!

3. Pisa

Chiar daca primul lucru care va vine în minte cand auziti de orasul Pisa este probabil faimosul turn inclinat, cel mai sonor simbol al orașului, exista și alte lucruri de vazut în oras, astfel încat puteti petrece cu ușurinta o zi întreaga în oras.

Dupa numarul de locuitori Pisa ocupa locul sase ca marime in topul oraselor din Toscana Al șaselea oraș al Toscanei aici gasindu-se in prezent cel mai mare aeroport din regiune, aeroportul purtand numele lui Galileo Galilei.

Pisa facea parte din cele patru republici marine din Italia impreuna cu Venezia, Genova si Amafi fiind si unul dintre cele mai importante centre comerciale in perioada evului mediu avand in dotare o impresionanta flota cu ajutorul caruia controla o mare parte din comertul mediteranean.

 1. Piazza dei Miracoli

  – este inima turistică a orașului: toate monumentele celebre din Pisa sunt situate aici iar localnicii dar si turistii care au vizitat aceasta capodopera a istoriei, stiu ca acest loc mai este cunoscut si sub numele de Piazza del Duomo si face parte dintr-o suprafata ingradita de 8,87 hectare in interiorul orasului Pisa.
  Fiind considerata o capodopera arhitecturala, una dintre cele mai frumoase din lume Piazza dei Miracoli era unun dintre cele mai cunoscute centre europeane al artei medievale.
  Patronata de catre Biserica Catolica aceasta este reprezentata in principal de cele 4 constructii impunatoare sacre si anume: Campanilul și (Cimitirul Monumental), Camposanto Monumentale, Catedrala din Pisa, Botezul din Pisa.
  In Piazza dei Miracoli se afla si Spitalul nou al Duhului Sfânt, Muzeul Sinopias și Museo dell’Opera del Duomo.

 2. Turnul din Pisa

  – mai este numit si Turnul înclinat din Pisa, acesta fiind considerat pe buna dreptate cea mai faimoasa constructie inclinata din intreaga lume si binenteles, emblema si puctul de referinta al orasului Pisa.
  O cladire impunatoare cu o inaltime de 55 de metri si 86 centimetri si 296 de trepte, este sustinut de o grosime a zidului la baza de 4 metri si 9 centimetri, cladire care estimeaza o greutate de aproximativ 14.500 tone.
  Turnul din Pisa a fost proiectat sa fie amplasat vertical insa dupa 12 ani de cand a inceput constructia lui (09.08.1173), cand s-a ajuns la etajul al 3-lea, din cauza compozitiei nefavorabile a solului, compus din amestec argilos si nisip, turnul a inceput sa se incline spre sud est.
  Din acel moment contructia v-a fi oprita timp de aproximativ 100 de ani apoi urmatoarele 4 etaje sunt contruite oblic in pentru a echilibra si a nu pune presiune pe partea lasata.
  In 1372 se finalizeaza constructia Turnului di Pisa odata cu finalizarea clopotnitei. Italia hotaraste consolidarea acestuia in 1990 mai ales datorita importantei lui in zona turismului, iar in anul 2001 este redeschis pentru vizitarea lui, fiind declarat stabil pentru urmatorii 300 de ani, costul de intrarea fiind stabilit la 20 €.

 3. Cattedrale Metropolitana Primaziale di Santa Maria Assunta

  – in traducere libera Catedrala Maicii Domnului Adormirea Maicii Domnului, constructia a început în anul 1063 condusa de catre arhitectul Buscheto, si finantata din fondurile obtinute in urma luptelor impotriva musulmanilor din insula Sicilia.
  Catedrala este construita de in afara zidurilor ce imprejmuiau Pisa medievala pentru a fi demonstra puterea si ca nu aveau nici o teama de atacatori a fost ridicată în afara zidurilor medievale ale lui Pisa, pentru a arăta că Pisa nu avea nici o teamă să fie atacată.
  Initial catedrala trebuia sa fie numita Santa Maria Maggiore insa ulterior primeste numele oficial de Cattedrale Santa Maria Assunta.
  In prima parte a secolului al XII-lea Cattedrale Metropolitana Primaziale di Santa Maria Assunta v-a fi extinsă cu ajutorul arhitectului Rainaldo, care v-a extinde naosul si v-a adauga inca 3 golfuri dar care nu afecteaza stilul unic al lui Buscheto, v-a fi de asemenea construita o noua fațadă pe care o executa sculptorii Guglielmo și Biduino.
  Finalizarea catedralei v-a fi in anul 1180, care reiese din imprimarea pe ciocanele de bronz ale lui Bonanno Pisano si care au fost identificate pe usa principala a catedralei.

 4. Baptisteriul din San Giovanni di Pisa

  – este declarat cel mai mare baptisteriu din intreaga Italia, avand o inaltime de 54 de metri si 86 centimetri si un diametru generos de 34 de metri si 13 centrimetri, fiind construit din marmura, in stilul unic al arhitecturii italiene.
  Constructia a inceput in anul 1152 fiind finalizata in anul 1363 fiind a doua cladire ca importanta in Piazza dei Miracoli.

 5. Il Camposanto Monumentale di Pisa

  – cimitirul monumental Camposanto este ultima si cea de-al patrulea monument important ridicat în Piata Catedralei, a fost începuta în 1278 de catre renumitul arhitect Giovanni di Simone si care a murit în 1284 cand Pisani au pierdut o importanta batalie navala la Meloria can genovezii au castigat. Totusi acest cimitir v-a fi finalizat abia dupa 186 de ani, in anul 1464. Initial acesta nu avea ca destinatie sa fie un cimitir ci o biserica care ar fi trebuit sa se numeasca Santissima Trinità (Preasfânta Treime).

 6. Piazza dei Cavalieri

  – este cea mai renumita zona din orasul Pisa dupa Piazza del Duomo Pisa, cea mai renumită piață din oras, acesta fiind centrul reprezentativ al puterii civile, devenint in cea de-a doua parte a secolului XVI centrul de intalnire al Ordinului Cavalerilor din Santo Stefano, si care in zilele noastra este folosit ca un centru de studiu cultural si sediului scolii normale di Pisa.

 7. Borgo Stretto

  – centru comercial pentru cumparaturi, acesta fiind și un loc ideal pentru a lua pranzul sau cina dupa caz, sau a bea într-unul dintre numeroasele restaurante care se afla in aceasta zona din Borgo Stretto.

4. Veneția: Orașul romantic

Este deja cunoscut ca Venetia este de mult pe lista oraselor celor mai romantice din lume care nu da deloc inapoi cand vine vorba de a oferii clipe frumoase si de neuitat cuplurilor mai ales prin numeroasele locatii din Venetia unde cuplurile isi pot face promisiuni de dragoste.
Orasul Venetia dar si intreaga laguna din care face parte, este declarat de catre UNESCO ca fiind patrimoniu al umanitatii.
O priveliste spectaculoasa unica si de poveste asupra Veneției, o ofera clopotnita Bisericii San Giorgio, care iti poate oferi una dintre cele mai frumoase panorame la o altitudine de peste 75 de metri, unicul loc care va poate bucura ochii si inima de o priveliste senzationala, una dintre cele mai romantice privelisti asupra Venetiei.
Trebuie sa stiti ca Republica Veneția a fost timp de peste 800 de ani puterea navala cea mai mare din Europa, fiind cunoscuta sub numele de Republica Sfântului Marcu, in limba italiana La Repubblica di San Marco.

 1. Piazza San Marco

  – este piata reprezentativa cea mai cunoscuta care se afla pozitionata in centrul Veneției, Italia, totodata in aceasta zona se gasesc si cele mai cunoscute si reprezentative cladiri ale orasului Venezia si anume Bazilica San Marco și Palazzo Ducale.
  Piazza San Marco este reprezentata la sud de doua coloane impunatoare care au in varf, una Leul Sfantului Marcu, si alta are statuia Sf. Teodor.
  I partea nordului a bazilicii se gaseste Torre dell’Orologio in traducere libera turnul orologiului, care a fost construit in anul 1499, si pe care este scris in limba latina vestidul text: Eu număr doar orele fericite!

 2. Basilica di San Marco

  – este un exemplu de arhitectura fiind cea mai reprezentativa cladire bizantina a orasului Venetia si cea mare dintre bisericile care se afla in Veneției. Biserica a fost construita ca omagiu adus sfantului evanghelist Marcu, aceasta fiind cunoscuta și sub numele deja faimos de Domul din Veneția. Locatia catedralei este în faimoasa piata care ii poarta numele si anume Piazza San Marco.
  Biserica este initial ridicata dupa ce negustorii din Venetia au reusit sa achizitioneze relicvele evenghelistului Marcu in anul 828 si reconstruita in 832, iar dupa incendiu din anul 976 a fost reconstruita incepand cu anul 978 si in final in anul 1063 au fost extinse lucrarile care au stabilizat forma in care se afla astazi, inaugurarea fiind facuta in anul 1094.

 3. Il Palazzo Ducale

  – cunoscut si sub numele de Palatul Dogilor, Palazzo Dogale, aici a fost sediul central al dogilor fiind un simbol de renume al orasului Venetia. Palatul venetian este o cladire bizantina de o frumusete unica un paradox arhitectural si monumental cu un estetic unicat, in Piata San Marco, gazduieste o impresionanta colectie a celor mai ilustri maestri venetieni: Antonio Vassilacchi, Andrea Vicentino, Domenico Tintoretto, Francesco Bassano, Giambattista Zelotti, Paolo Veronese, Tiziano Vecellio si Jacopo Palma cel Tanar.

 4. Il Ponte dei Sospiri

  – cunoscut ca facand legatura intre doua cladiri, un palat al dogilor pe o parte si prima cladire din lume care a fost construita pentru a fi folosita ca temnita pe de alta parte.
  Puntea Suspinelor sau Ponte dei Sospiri, a fost gandit si construit intre anii 1600-1603 pentru a face legatura intre zona de interogatoriu din Palatul Dogilor si temnita din vecinatate, acestea erau despartite de canalul Rio de la Canonica.
  Acest pod a fost construit de catre arhitectul Antonio Contin, la cererea dogelui Marino Grimani dar initial podul nu avea un nume insa a fost numit asa prima data de catre un poet englez Lord Byron intr-un poem celebru al sau in secolul XIX.
  Cei condamnati de catre Dogi nu mai aveau sorti de a se intoarce inapoi iar numele de Sospiri a fost din acest considerent, pentru ca pe acest pod aveau posibilitatea sa respire aer curat si liber pentru ultima data in viata.

 5. Le isole di Murano

  – este alcătuit dintrun numar de sapte insule facand parte integranta a municipalitatii Venețiene cunoscut si ca zona Veneția-Murano-Burano, avand aprozimativ 4 500 de locuitori. Murano este cu siguranta zona cea mai populata din frumoasa laguna a Venetiei.
  Aceasta zona este foarte cunoscuta pe plan mondial mai ales pentru activitatile mestesugaresti de atizanat, aici aceasta activitate este lasata mostenire de secole, producandu-se sticla de Murano.

5. Le Cinque Terre

Este zona nord-vest a Italia, coasta marina din Liguria, si se afla in vestul provinciei La Spezia ce cuprinde localitatile de pe cinci coaste: Vernazza, Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola și Riomaggiore acestea facand parte din Parcul Național Cinque Terre, declarat ca un patrimoniu mondial al UNESCO.
Cinque Terre este o zona foarte cautata de catre turisti, localincii dezvoltand aici destinatii unice, terase amenajate pe roci abrupte care au vedere larga la mare.
Incepand cu secolul XI, Cinque Terre incepe sa fie cunoscut prin Monterosso și Vernazza iar Corniglia, Manarola și Riomaggiore au fost dezvoltate mai tarziu in zona teritoriul Republicii Genova.
Turismul a fost mai intens dezvoltat incepand cu anii 70 iar accesul cu masinile spre Cinque Terre este unul limitat deoarece drumul spre Vernazza este ingust acesta terminandu-se cu un kilometru inainte de a intra in oras. Accesul se face cu trenul sau cu feribotul in toate cele cinci regiuni acesta avand statii regionale in principalele destinatii turistice.

  1. Monterosso al Mare

   – este unul dintre cele mai importante locatii ale Cinque Terre se afla in mijlocul unui golf natural care este intarit de un recif construit artificial. Peste dealul Capuchinilor, in partea vestica a localitatii Monterosso se afla o mica localitate Fegina, cu o stațiune turistica moderna accesul facandu-se printr-un accesibil printr-un tunel, tot aici fiind si gara locala, iar plajele sunt mult mai mari comparativ cu zona stancoasa din celelalte sate din Cinque Terre.

  2. Vernazza

   – face parte din cele cinci orase care alcatuiesc regiunea Cinque Terre si se afla in interiorul provinciei La Spezia, Liguria din zona de nord-vest a Italiei. Este o localitate in care accesul masinilor este limitat acest lucru fiind apreciat de foarte multe turisti care vor sa fie in stransa legatura cu un paradis nederanjat de traficul auto, acestea fiind oprite la bariera de la intrarea in oras. Fiind singurul port natural din regiunea Cinque Terre accestul se face in principal cu ajutorul feribotului sau cu trenul.
   Vernazza apare ca localitate in anul 1080 in prima faza ca baza maritima a familiei nobile Obertenghi din Italia aceasta avand un rol puternic in cucerirea Regiunii Genova din Liguria, in 1209 90 dintre cele mai puternice familii din Vernazza ofere sprijin si promit loialitate in fata Republicii Genova.
   Locurile de cazare pentru oaspeti traditionale care se afla in Vernazza sunt tot timpul la dispozitia oaspetilor, iar dupa o zi frumoasa in care te rasfeti la plaja, facand o baie sau dupa o zi de drumetie pe frumoasele poteci care leaga minunatele sate de poveste ale Cinque Terre cina si odihna sunt bine venite.

 

   • La Corniglia
   • Manorala
   • Riomaggiore

 

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *