Estrogenul

Estrogenul Hormon Sexual Feminin

Estrogenul este un hormon sexual feminin foarte important, avand numeroase roluri in functionare organismului si care se găseste intr-o cantitate mai mica la bărbați, iar la femei intr-un procent mult mai mare.

Estrogenul

Estrogenul Si Conceperea Copiilor

Conceperea copiilor ar putea fi imposibila in lipsa hormonului estrogen acest hormon sexual feminin fiind unul dintre cei mai importanti in perpetuarea speciei umane.

Odata cu inaintarea in varsta si mai ales atunci cand femeile ajung la menopauza, cantitatea de estrogen pe care organismul o elibereaza scade semnificativ de mult.

Nivelul de estrogen poate fi influentat de asemenea si de stilul de viata pe care o femeie i-l are, dar si de alimentatia pe care aceasta o are.

Este foarte important ca nivelul de estrogen sa ramana la un nivel constant in sanatatea ambelor sexe, insa pentru ca organismul unei femei sa nu aiba dereglari si pentru ca functiile corpului sa fie normale si sanatoase, femeile au nevoie de cantitate mult mai mare de estrogen decat au nevoie barbatii.

Estrogenul In Functionarea Organelor

Hormonii de estrogen au foarte multe roluri, mai ales in organismul femeii, influentand mai multe functii la nivelul creierului, dar si organe precum ficatul si inima, un rol foarte important il au in functionarea glandelor mamare, a vaginului, ovarelor, dar si a uterului.

Estrogenul joaca de asemenea un rol foarte important inclusiv la nivelul oaselor.

Hormonii de estrogen nu se limiteaza insa doar in buna functionarea a organelor despre care am vorbit mai devreme, ei avand insa un rol mult mai complex in organismul femeii in special.

Desigur, rolurile hormonilor de estrogen sunt mult mai complexe si nu se opresc doar la factorii enumerati mai sus.

Cum Poti Creste Nivelul De Estrogen

Despre Cozmin

Viata este cel mai frumos dar pe care l-am primit!

Poti cauta si

nimfomana diagnostic nimfomanie

Nimfomana

Nimfomana Nimfomana este o femeie care iese în evidență, printr-un comportament sexual compulsiv, rezultat dintr-o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *