Ciorba De Pui A La Grec – Reteta Clasica

Ciorba De Pui A La Grec – Reteta Clasica” este atât de ușoară si rapida de făcut încât vă va rămâne timp și energie să va amuzati despre ultimele barfe din familie.
Dar stiti care este partea bună?
Ca această rețetă divină va fi atât de delicioasă încât veți vrea sa „lingeti farfuriile” cu atâta pasiune încât veți fi surprinși să descoperiți că nu mai rămâne nicio picătură, iar vasele vor fi deja aproape curate și uscate înainte să vă dați seama!
Deci prin urmare vă propunem acesta cursă minunată în care vom descoperi impreuna cât de ușor putem pregăti o ciorbă de pui a la grec delicioasă, pe care o vom savura cu familia!
Ciorba De Pui A La Grec este atat de populara, incat nu exista restaurant romanesc care se respecta, să nu o servească.
ATENTIE: Ciorba De Pui A La Grec NU Este Grecească!!! – Mai jos in „Istoria Ciorbei De Pui A La Grec” v-am pregatit un scurt istoric Ca Să Știi!
Este un deliciu culinar fără o origine anume, deci nu căutați să o încadrați la nicio zonă specifică din Romania, pentru că nu are adresa de rezidenta.
Ciorba De Pui A La Grec se face din carne de pui și orez, se drege cu ou și smântână, se acreste cu lămâie, iar la final, vedeta serii este verdeața.
Și ca să fiți siguri că nu vă dați cu usturoiul pe nas, vă spunem clar că acesta nu este binevenit în acesta reteta minunata.
Daca ar fi sa comparam ciorba de pui a la grec cu celebrele ciorbe rădăuțene și cele de burtă, acestea din urmă ar fi ca niște vrăji culinare „neprietenoase cu vampirii„, datorită cantității de usturoi din ele!

Ingrediente Pentru Ciorba De Pui A La Grec – Rețeta Clasică

Ciorba De Pui A La GrecCiorba de pui a la grec activeaza de fiecare data gandul de: acasă, familie și prietenii dragi.
Cu legume proaspete, pui suculent, orez din belșug, amestecul perfect de condimente si verdeata, această rețetă clasică este una simplă dar și satisfăcătoare în același timp.
Pentru a fi o ciorbă magică cu o savoare aparte, nu vom uita să adaugăm desigur smântâna și oul pentru dres pe listă.
Pentru a obține o ciorbă cu adevărat delicioasă, nu folosim pieptul de pui ca să nu iasă fada.
Mai bine folosim un pui cu carne fermă, care a alergat mândru prin curte și a băgat în gură tot felul de boabe de cereale, iarba si alimente cotcodacioase, bio.
Si dacă vrem să fim și mai aventuroși, luam carcasele rămase de la puiul dezosat, gaturile, spinările si varfurile de aripi, care vor da o savoare deosebită.
Deci iată lista completă de ingrediente:

Ciorbă De Pui A La Grec – Rețeta Clasică!

Autor: Ca Să Știi – Rețete!

Ingrediente: Pentru 10 – 12 Porții Cu Ciorbă De Pui A La Grec!

Ingrediente Pentru Preparare!

# 1500 g carne de pasare (cu tot cu oase și piele)
# 100 g orez
# 4 morcovi medii (îi vom tăia în cubulețe potrivite)
# 2 rădăcini de pătrunjel medii (îi vom tăia în cubulețe potrivite)
# 2 rădăcini de păstarnac medii (îi vom tăia în cubulețe potrivite)
# 1 telină mică (o vom tăia în cubulețe potrivite)
# 2 cepe medii sau o legatura de ceapa verde
# 3 linguri de ulei
# sare
# 1 lingurita de boabe de piper

Ingrediente Pentru Final!

# 300g de smantana
# 5 galbenusuri de ou proaspete
# sucul de la o lamaie 
# 1 legatura de marar
# 1 legatura de patrunjel (optional)

Timp de preparare
30 minute

Timp de gătire
60 minute (1h)

Timp Total
90 minute (1,5h)

Dacă ești în căutarea unei rețete tradiționale românești, atunci trebuie să încerci ciorba de vacuță. Această rețetă te va surprinde cu aroma și gustul său autentic, iar prepararea este mai ușoară decât ai crede. Cu ingrediente simple și pași clari de urmat, poți pregăti o ciorbă de vacuță delicioasă chiar și dacă nu ai experiență în bucătărie. Deci, alege o zi liberă și pregătește-te să descoperi gustul autentic al ciorbei de vacuță prin intermediul acestei rețete tradiționale.

Mod De Preparare Ciorbă De Pui A La Grec – Rețetă Clasică

Pentru a crea o poveste din această ciorbă de pui a la grec ca la carte, incepem prin a pregati ingredientele principale.
1. Curatam legumele de coaja, deci începem operatiunea „hainele jos radacinoaselor” și apoi le dăm un duș rapid.
2. După ce am scapat de coaja, tăiem zarzavatul în cubulețe potrivite, dupa care urmeaza ceapa, pe care o taiem mărunt, indiferent că-i verde sau normală. Noi punem zarzavatul separat de ceapa in 2 castronele, pe care le vom cali inainte sa ajunga in ciorba. În ciorba noastră, toți sunt bineveniți și își aduc aportul la gustul minunat cu care ne vom desfata la sfarsit. Pentru o minunatie de ciorba de pui a la grec, vom folosi spate de pui cu gat si aripi, (vorba bunicii mele; „O ciorba buna iese cu spinari, ghiare si gati”).
3. Urmatorul pas; la o flacara de aragaz, vom parli bine partea cu piele sa nu aiba „minunatii pufoase” si apoi le spalam intr-un jet de apa rece, sa nu fi ramas deloc sange. Fiind o ciorba fara pretentii si figuri aristocrate, nu are rost sa folosim pieptul si pulpele la ciorba. Dar daca totusi decideti sa o faceti cu un pui minunat de curte, puteti folosi un pui intreg.
Promitem o sa iasa o magie! Noi preferam sa preparam altceva din pulpe si piept. Avem o „sursa la tara”, asa ca vom folosi acum bucati de spate, gaturi si cateva aripioare, pe care le avem deja pregatite.
4. Pregatim aceasta reteta pentru 10 – 12 portii, asa ca vom aseza 10 – 12 bucati de carne intr-o oala de 7 L cu apa rece in care vom adauga si 3 lingurite de sare.
5. Pornim flacara aragazului si punem oala deasupra, lasand carnea sa fiarba la foc mare, iar cu ajutorul unei spumiere vom adunam bine spuma de deasupra, pentru un aspect de impecabil. Acoperim cu un capac si o lasam sa fiarba pana cand carnea e fiarta pe jumatate, aproximativ 15 – 20 de minute. Daca folosim un pui de „supermarket„, vom lasa 10 – 15 minute in plus, ca sa iasa toate impresiile de vedeta de oras din el.
6. In timp ce fierba carnea, pentru un gust deosebit, vom pune cele 3 linguri de ulei intr-o craticioara pentru a cali radacinoasele, timp de aproximativ 4 – 5 minute la foc mic. Acest proces de calire va intensifica gustul dulceag din ciorba, dar si culoarea datorita morcovului. Sa fim atenti, sa mestecam cu o lingura de lemn zarzavatul, pentru a nu risca sa se arda si sa ne alegem cu un „gust ca la mama acasa„.
7. Oprim focul dupa ce acestea s-au inmuiat, adaugam ceapa peste zarzavat si adaugam compozitia si lingurita de boabe de piper in ciorba la fiert.
Atentie: NU CALIM CEAPA in ulei, aceasta se caleste in special la mancaruri, da nu la ciorbe!
8. Acum e momentul sa lasam ciorba noastra de pui a la grec sa faca o „baie fierbinte„, timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu si cu capacul doar intredeschis. Trebuie sa fim atenti sa completam cu cateva cani de apa calda, ca sa nu ramanem fara zeama in timpul fierberii.
9. După ce carnea a fiert, o scoatem cu grijă din oală cu ajutorul unei spumiere și o transferăm pe un tocător. Aici o vom dezosa și o vom mărunți pentru că în rețeta de ciorbă de pui a la grec se servesc bucățele de pui mici și delicioase. Este evident că această carne de pui este de o frăgezime extraordinară și se va desprinde ușor de pe os. Foarte important este insa să avem grijă să nu reintroducem pielea în ciorbă, deoarece aceasta poate afecta aspectul estetic al preparatului nostru.
10. Acum urmează un pas important – vom spăla orezul în câteva ape reci și îl vom scurge cu atenție. După aceea, adăugăm cu grijă orezul și bucățile delicioase de carne în ciorbă, o readucem la fierbere și așteptăm cu nerăbdare să se fiarbă timp de aproximativ 10 – 15 minute. Astfel, orezul va fi perfect fiert, iar toată ciorba va fi un adevărat deliciu.
11. Oprim focul si lasam putin ciorba sa se racoreasca. Intre timp, vom pune galbenusurile cu smatana (sau iaurtul dupa preferinta), sarea si sucul obtinut de la o lamaie. Le omogenizam pe toate, adaugand putin cate putin si amestecand cateva polonice de zeama din ciorba, pana cand amestecul este la aceeasi temperatura cu ciorba. Turnam amestecul in oala cu ciorba si-l vom lasa sa dea intr-un clocot. Vom gusta putin pentru a fi siguri ca totul este asa cum trebuie, iar daca mai este nevoie, mai adaugam sare si/sau zeama de lamaie.
12. In ultima etapa; vom taia verdeata, mararul si\sau patrunjelul si le vom adauga la aproximativ 10 – 15 minute dupa ce am oprit focul, pentru ca acestea sa pastreze aromele si vitaminele intacte. Ciorba de pui a la grec se face in mod normal doar cu marar, dar nu este gresit sa se foloseasca si patrunjel verde.

Va invitam sa incercati rețeta tradiționala de ciorbă de burtă, pregătită pas cu pas. Descoperiti cum puteți pregătiti o ciorbă de burtă delicioasă și foarte gustoasă, folosind ingrediente naturale și pași simpli. Bucurati-va de aroma și gustul autentic al acestei rețete tradiționale urmand ghidul nostru pas cu pas pentru a obține o ciorbă perfectă.

Sfaturi:

  • Daca totusi nu suntem indeajuns atatea persoane care sa poata servi toata ciorba, NU vom drege toata oala cu ou, smantana si lamaie!
    Preferabit este sa scoatem intr-un castron 4, 6, 8 portii (exact atatea cat aveam nevoie). Intr-un bol mic punem 2 – 3 linguri de smantana si 1 – 2 galbenusuri crude si proaspete, stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie si facem exact atata compozitie pentru dres, cat avem nevoie. E mai bine sa dregem ciorba doar inainte de a o consuma pentru ca aceasta sa nu fermenteze si sa se strice.
  • Pentru o aroma deosebita putem adauga in ciorba cateva felii de lamaie cu coaja, cum spuneam este un sfat optional pentru aroma si gust.
  • Pentru a personaliza ciorba de pui a la grec cu un aspect auriu de zile mari, putem sa calim in grasimea puiului de tara sglobiu, un morcov ras pentru o culoare spectaculoasa. Si cum o farfurie frumoasa trebuie sa aiba si personalitate, aceasta compozitie de morcov calit in grasimea de la pui, vor adauga un plus de aspect frumos dar si un gust dulceag.

Servirea Ciorbei De Pui A La Grec

Zane, prieteni si prietene, acum a sosit momentul mult asteptat – hora mesei!
Anuntati mambri sa fie prezenti la momentul istoric al servirii ciorbei de pui a la grec, care ne va face sa ne lingem pe degete si sa ne incalzim inimile cu fiecare inghititura.
V-a fi o explozie de culori si arome, cu legume tocate si bucatele suculente de carne.
Daca vrei sa dai o nota acidulata si mai spicy, suntem deja pregatiti cu extra de smantana, marar si lamaie proaspata, pe care o stoarcem direct in farfurie.
Si aici e partea buna: nu trebuie sa ne temem ca nu va fi destula ciorba pentru toata lumea pentru ca avem deja 12 portii.
Si daca o sa mai ramana in oala, nu-i bai – o punem la rece in frigider si o reincalzim maine. Asta da avantaj.
Acum, cine se baga sa guste din minunatia asta?
Eu sunt sub efectul de „imi ploua in gura”, asa ca sa nu mai stam pe ganduri si sa punem ciorba in farfurii.
La maaaasaaaaaa!!!

Istoria Ciorbei De Pui A La Grec

Dragi zane ale bucătariei, ciorba noastră de pui a la grec nu are nimic de-a face cu Grecia, „Greek yogurt” sau cu „Greek mythology”.
Nu, nu, nu! Secretul nostru delicios se aseamana cu supa grecească „avgolemono„, pe baza de miel sau ied, insa noi o facem exclusiv cu pui.
Se pare că grecii au preluat rețeta lor din bucătăria iberică și evreiască, iar supa lor tradițională “avgolemono” seamănă foarte mult cu sosul “agristada”.
Ambele sunt bazate pe gălbenuș de ou și suc de lămâie și deja stim ca au un gust minunat.
Se pare că bucătarii sefardici din Spania au inventat sosul “agristada” pentru a respecta legile dietetice kosher, iar acum ne bucurăm cu toții de această minunăție culinară.
Supa de ouă și lămâie (sau „sopa de huevos y limon” în varianta sefardică) este o rețetă tradițională pentru sărbătoarea „Yom Kippur” (sărbătoare religioasă evreiască, cunoscută și sub denumirea de Ziua Ispășirii), a evreilor din Turcia și din portul grecesc Salonic, precum și din alte țări balcanice.
Pentru că evreilor le era interzis să folosească lactate în sosurile cu carne, bucătarii sefardici din Spania au găsit o soluție creativă: să folosească ouă ca agent de îngroșare pentru sosuri precum „Agristada”.
Așa s-a născut un preparat delicios, care e o dovadă că uneori din constrângeri pot apărea idei geniale în bucătărie!

Glumeee!

1. De ce Chuck Norris prefera ciorba de pui a la grec in loc de redbull?
Pentru că îi dă forță, îl face să se simtă invincibil, dar mai mult de atata, ciorba de pui a la grec ii da aaaariiipi!
2. De ce NU au inventat grecii ciorba de pui a la grec?
Pentru ca NU s-au plictisit niciodata de ouzo si tzatziki.
3. Ciorba de pui a la grec este atât de bună încât ar putea să-i facă pe vegetarieni să își schimbe opinia despre carne!
Dar, pentru siguranța lor, si mai ales pentru a ne ramana noua o portie in plus, mai bine să le spunem că are pui în ea… :))

Poftă magic de bună!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.