Ciorbă De Burtă – Rețetă Tradițională Pas Cu Pas

Ciorba De Burtă Rețeta Tradițională este o comoară a bucătăriei românești, acea comoară plină de savoare pe care nu o poți pierde.
Se spune că ciorba de burtă, se mănâncă doar la ocazii speciale, dar cine a spus că trebuie să aștepți o sărbătoare pentru a te bucura de ea?
Ciorba de burtă este perfectă în orice zi și va aduce zâmbete pe fețele celor dragi.
Într-o țară plină de delicatese, ciorba de burtă ocupă un loc de cinste în inimile tuturor.
Cu aroma sa delicată și gustul senzațional, ciorba de burtă – rețeta tradițională este o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Indiferent dacă ești român sau doar vizitezi țara noastră, nu poți să nu iubești această vedetă ,”zeama” care excită chiar și când pronunți în gând ciorbă de burtă!
Cine poate rezista la aroma ce se ridică dintr-un vas cu ciorbă de burtă fierbinte, care este însoțită de cavalerul de onoare – „ardeiul iute”, prietenul nedespărțit – „mujdeiul de usturoi”, și purtătorul de cuvânt – „smântâna”?
Multe gospodine se tem să se aventureze în pregătirea acestei ciorbe delicioase și preferă să o comande la restaurant.
Dar nu vă temeți, dragi zâne gospodine, pentru că astăzi vă vom arăta că nu este nimic intimidant în pregătirea acestei ciorbe de burtă acasă.
Dacă urmați această rețetă minunată, vă garantăm că veți obține un rezultat mult mai gustos decât cel de la restaurant.
Ei bine, este momentul să pornim în aventura noastră culinară și creativă, pentru a aduce la viață această ciorbă minunată de zile mari:

Ingrediente

Ciorba de burta traditionala

Fiind deja pregătiți, să ne aventurăm în lumea fascinantă a ciorbei de burtă tradițională, garantându-vă o călătorie gastronomică, ce vă va aduce aplauze și recunoștință la final.
Vă avertizez totuși că este posibil să vă simțiți ca Indiana Jones în căutarea Sfântului Graal!
Dar nu vă panicați zânele mele, nu va trebui să traversați deșerturi sau jungle periculoase, pentru că avem ingredientele, la o distanță de o fugă până la cel mai apropiat magazin.
Cu puțin curaj și multă poftă de mâncare, veți deveni o adevărată Zâna Maestru al Ciorbelor de Burtă!
Asa că, dacă deja ne-am pus șorțurile, să începem pregătirea.
Iată ingredientele ce vor da viață minunatei și delicioasei noastre ciorbe de burtă tradițională:

Ciorbă De Burtă – Rețeta Tradițională!

Autor: Ca Să Știi – Rețete!

Ingrediente: Pentru 1 Oală De 10+ Porții Cu Ciorbă De Burtă Tradițională!

Ingrediente Pentru Preparare!

# 2 kg burtă de vită (curățată și prefiartă)
# 1 kg oase (2 bucăți de rasol de vită)
# 1 rădăcină medie de păstârnac
# 1 țelină mică 
# 3 morcovi
# 4 cepe medii
# 2 lingurițe rase de sare
# 2 lingurițe rase de piper boabe

Ingrediente Pentru Final!

# 500 g smântână 
# 7 gălbenușuri 
# 2 morcovi (dați pe răzătoare pentru a fi căliți)
# 2 linguri de ulei (este nevoie pentru pentru a căli morcovii)
# gogoșar murat 3 – 4 felii (tăiați în cubulețe mici pentru aspect și gust)
# 2 căpățâni de usturoi medii (după gust)
# 3 lingurițe rase de sare
# oțet (30 – 50 ml dupa gust)

Ingrediente Pentru Final!

# ardei iuți 
# mujdei de usturoi

# oțet 
# opțional pâine – (prăjită)
# smântână 

Timp de preparare
30 minute

Timp de gătire
180 minute (3h)

Timp Total
210 minute (3,5h)

Mod De Preparare Ciorbă De Burtă – Rețetă Tradițională

Hai să punem cele 3 bucăți de rasol la înot într-o „piscină”, pardon… oală de 8 litri, împreună cu burta prefiartă, și să le facem un masaj cu o ploaie de 5-6 litri de apă rece, cele 2 lingurițe rase de piper boabe și două lingurițe rase de sare (sare vom mai adăuga la sfârșit).
Apropo, nu exagerăm cu sarea, pentru că nu vrem să întărim burta ca pe tălpile încălțămintei lui Michael Jordan din primul său meci NBA.
Aveți grijă să vă apucați de colectat spuma de la suprafață, că altfel s-ar putea să aveți parte de o surpriză.
Pregătește-te să devii cel mai bun prieten al legumelor, pentru că operațiunea asta te va ține ocupat cam 90 de minute.
Când carnea e gata și se lasă străpunsă ușor cu furculița, aruncăm și legumele în oală, adică țelina mică, păstârnacul, cei 3 morcovi și cele 4 cepe întregi.
Le lăsăm să se cunoască(la fiert) și să se simtă bine împreună cu burta și oasele de vită, în jur de 30 de minute.
După ce ne-au convins că sunt fierte bine, stingem focul și mutăm legumele într-un alt vas.
Avem doua opțiuni cu legumele:
1. fie le lăsăm să se bucure de singuratate și deci nu le vom mai folosi
2. fie le aruncăm în blender, iar compoziția o amestecăm cu ciorba, dacă o vrem mai consistentă.
În final, scoatem carnea și burta din oală și după ce s-au răcorit puțin, ca să nu facă „uf buba”, tăiem în bucăți mici carnea și în fâșii potrivite burta, pentru a le putea savura mai ușor.

Compoziția Pentru Dresul Ciorbei de Burtă

Pentru a intra în acțiune avem nevoie de un bol destul de încăpător și un tel de preferat din inox, dar dacă nu avem, ne mulțumim și cu ce avem la îndemână.
Vom adăuga cele 500g de smântână și cele 7 gălbenușuri de ou și vom începe operațiunea de „frecuș” pentru a le omogeniza foarte bine, o adevărată operă de artă culinară.
Pentru a evita orice conflicte între smântână și ciorbă, adăugăm cu grijă, puțin câte puțin aproximativ 7 polonice de zeamă fierbinte din oală, în bolul cu compoziție.
Ne asigurăm că ambele sunt la aceeași temperatură.
Este foarte importantă această operațiune pentru că altfel riscăm ca această compoziție să se separe de zeama din ciorbă.
După ce am amestecat cu atenție, turnăm compoziția în oală și admirăm frumusețea ei apetisantă.
Acum e momentul să adăugăm cu multă dragoste fâșiile elegante de burtă și carnea de la rasol, în ciorbă.
Dacă vrei o ciorbă doar cu fâșii de burtă, păstrează rasolul pentru o altă ocazie culinară (nouă ne place foarte mult și carnea de la rasol în ciorba de burtă).
În final, ne ocupăm cu entuziasm de etapa „Dama Cu Morcoveii”, pentru că nimic nu e mai satisfăcător decât sa savurezi o ciorbă de burtă delicioasă cu o morcoveață rasă :)).

Compoziția Pentru Dresul Cu Morcovul Ras

Ah, aici este etapa când aproape avem o ciorbă de burtă tradițională delicioasă!
Pentru această etapă, avem nevoie de o răzătoare manuală, pe care o vom folosi ca pe un instrument muzical pentru a răsuna cei 2 morcovi care ne-au rămas.
Apoi, într-o tigaie de tip wok sau într-o crăticioară, vom adăuga cele 2 linguri de ulei, lăsând morcovul ras să se încălzească ca pe o plajă exotică timp de 3-4 minute la foc mediu.
Când morcovul este gata oprim focul și-l lăsăm să relaxeze puțin.
Invită pe scenă gogoșarul, pe care-l tăiem în cubulețe mici, și-l adăugăm în ciorbă pentru a-i da un accent acrișor și pentru ca ciorba de burtă să arate mai bine.
Adăugăm cele 3 lingurițe de sare în ciorbă, transformându-ne în savanți culinari care au nevoie de o doză exactă de ingrediente pentru un gust de poveste.
În această ultimă etapă, vom adăuga morcovul ras și călit peste toată compoziția din oală, împreună cu cele două căpățâni de usturoi zdrobit.
Dacă nu putem tolera usturoiul, este okay și fără, dar totuși ciorba de burtă fără usturoi…nu este la fel de bună!
La final, adăugăm oțetul, pentru a obține ciorba de burtă tradițională, în toată splendoarea ei.
Promit că oțetul este ultimul ingredient pe care-l vom adăuga, pentru a putea numi acest rezultat; Ciorbă De Burtă Tradițională.

Servire Ciorbă De Burtă Tradițională

Acum știi cum arată ciorba asta de burtă,este minunată ,nu-i așa?
E ca o dimineață perfectă – catifelată, cremoasă, cu aromă de usturoi care te trezește imediat și cu galbenul morcovului ras care te face să visezi la soarele gălbui.
Aceasta chiar este o ciorbă tradițională, făcută cum trebuie, fără alte fitze și artificii.
Și dacă vrei să-i dai un strop de acru, aruncă o linguriță de oțet și/sau o linguriță de ardei iute după gust (noi avem niște peperonata de îți ia gura foc!).
Ah, și nu uita să adaugi și puțin mujdei de usturoi pentru un boost de savoare.
Așa că, pregătește-ți farfuria și bucură-te de o porție din această ciorbă de burtă tradițională de neuitat!

Glumeee!

1. De ce merg burțile la sala de fitness?
Pentru că sunt prea grase ca să poată fi puse în ciorbă!
2. Cum se numește un bucătar care face cea mai bună ciorbă de burtă?
„Burtă Goală Bagă-n Oală”!
3. Ce face un bucătar când nu știe cum să scape de burtă?
Se hotărăște să facă o ciorbă de burtă!

Poftă magic de bună!

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Empanadas

Empanadas – Plăcinte Cu Carne De Vită

Empanada Cu Carne De Vită Empanadas – „plăcintele cu carne de vită” – o descriere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *