Cântarul Prieten Sau Dușman In Pierderea Greutății Și Slăbit

CÂNTARUL „prieten sau dușman”!

In funcție din ce unghi privești dar și ceea ce faci pentru a urmări pierderea în greutate, cântarul poate fi asociat cu un prieten sau cu un dușman. Cu siguranță atunci când ești motivat și ai început să faci pași care te vor apropia de scopul urmărit, este foarte util să ai acces la un cântar de calitate, deoarece acesta reprezintă recompensa și sunetul aplauzelor de care ai nevoie pentru a continua, însă la fel de posibil, cântarul poate fi sunetul dezamăgirii care te va înfuria.

Cantarul prieten sau dusman pentru slabit si dieta

Cântarul este, probabil, instrumentul care provoacă cele mai multe reacții de emoții pozitive sau negative, în cele mai multe cazuri, mai ales dimineața după ce „regele sau regina” au folosit deja „camera de evacuare”, sperând ca această evacuare să le fi luat cât mai multe sute de grame, din multele kilograme acumulate în călătoria stilulului de viață culinar.

În funcție de cât de conștient ești tu ca utilizator al cântarului și cât de mult preț pui pe stilul de viață nutrițional, cântarul îți va transfera acel stimul de adrenalină care te va face să sari în sus de bucurie sau va fi mesagerul care aduce dezamăgire și frustrare atunci când greutatea pe care o așteptai nu este afișată pe cântar.

Cât De Des Trebuie Folosit Cântarul Atunci Când Vreau Să Slăbesc?

Folosirea cântarului poate deveni obsesivă mai ales când vrei să pierzi în greutate rapid, totuși cântarul ar trebui să fie un instrument care să te ajute în călătoria ta pentru atingerea scopului dorit, acela de pierdere în greutate.

În funcție de motivația, setarea mentală și gradul de implicare în organizarea nutriției pentru a obține rezultatul dorit, poți alege să te cântărești obsesiv în fiecare zi sau de preferat odată pe săptămână, într-o zi aleasă de tine, de preferat luni dimineață, după ce ai acordat corpului timpul necesar pentru a evacua reziduurile alimentare.

Trebuie să ții cont de faptul că există fluctuații zilnice care pot influența numărul de kilograme afișate pe cântar,  în funcție de alimentație dar și de tipul de sport, antrenament, pe care l-ai ales iar din acest considerent, recomandarea ar fi, să te cântărești odată pe săptămână.

Din păcate există riscul ca atunci când te cântărești în fiecare zi, datorită faptului că acesta nu arată conform așteptărilor tale,  să-ți pierzi din motivație, renunțând,  în primul rând la sport dar și la alimentația sănătoasă, fiind convins că toate acestea sunt în zadar.

Citeste si articolul: 14 Sfaturi Pentru Un Stil De Viata Sanatos!

Cred că toți ne-am concentrat pe cântar și acesta a fost sau încă mai este prietenul nostru în „zilele bune” (mai puține la unii :)), iar în „zilele rele” acesta a fost sau încă este „vinovatul principal” bată-l vina de stricat.

Ideea e că, eu personal, când am luat decizia că trebuie să pierd câteva kilograme bune, m-am concentrat o perioadă pe cântar ca pe o ancoră, așteptând de la el aplauze, susținere si aprecieri care să mă stimuleze. ☆ Mai ales că am achiziționat un cântar semiperformant la un preț în jur de 1500 RON cu speranța deșartă că acesta va fi capabil să facă pentru mine mai mult decât era programat, însă după ceva timp am ajuns să-l suspectez că nu ține cu mine :))).

Prietenul Comun Al Tau Și Al Cântarului Ești TU!

Cantarul prietenul tau

Poziționarea ta în fața afirmației „Cântarul Prieten Sau Dușman” ține de fapt de atitudinea ta față de scopul urmărit și cât de implicat ești pentru a atinge acel scop, pentru că atitudinea este totul iar cântarul este doar un instrument.

Cu timpul am învățat să anticipez cu o marjă de câteva sute de grame, în funcție de ceea ce făceam în zilele dinaintea cântarului, răspunzând la câteva întrebări:

Apă? Sport? Cină?

Am băut 30 – 35 ml apă pe 1kg corp pentru a mă asigura că ajut limfa să elimine?

Este dovedit deja științific, că organismul uman conține peste 70% apă iar pentru o bună funcționare este nevoie de consumul a minimum 30 ml apă pe kilogram corp. De exemplu, în situația în care o persoana ar avea 85 kg , un calcul simplu ar fi 85 x 0.033 = necesarul de apă zilnic este aproximativ 2800 ml apă.

Putem asocia asta cu apa din rezervorul de la baie care dacă nu are de ajuns, s-ar putea să mă „premieze” cu câteva situații neavând cum să…, la fel și în corp)

Am făcut sport pentru a activa consumul de calorii și pentru a ajuta la miscarea limfei?

Sport si pierdere in greutate
Pentru ca acest cântar să fie prietenul tău și să arate de fiecare dată mai puțin decât a arătat data trecută, cu siguranță avem nevoie de sport, un tip de antrenament personalizat, care va solicita activarea mitocondriilor. La nivel celular există active între 200 și 2000 de mitocondrii care sunt practic făbricuțele de energie cunoscute sub numele de „uzinele energetice ale celulei”.

În funcție de stilul de viață activ sau sedentar, acestea se activează sau inactivează în funcție de necesarul de energie al fiecruia. Este dovedit că atunci când o persoană se află în categoria „sedentaristă” are nevoie de minim 21 de zile,  minim 5 zile pe săptămână, minim o ora jumătate în care să depună efort în jur de 70% din capacitatea maximă, ca idee este nevoie ca acesta să transpire considerabil, pentru a activa aceste uzine de ardere la nivel celular.

Sportul excesiv nu ajută la pierderea în greutate, deoarece în afară de faptul că organismul poate intra în stress, acesta va activa un sistem de autoapărare, reținând apa în corp care să-l ajute la tamponarea acidului lactic creat pentru fabricarea de energie prin „arderea” glucozei mai ales pentru grupele de mușchi care sunt solicitate.

Am avut o cină care nu a solicitat un efort mare pe digestie pe tot parcursul nopții?

Știm deja că o alimentație cu un amestec de proteine animale și carbohidrați complecși amidonoși (ex pizza, sau un meniu „mortal de gustos”, carne prăjită cu cartofi prăjiți), va activa o digestie care necesită foarte multe ore, între 5 ore și 12 ore.suc de legume

Pentru a avea o prietenie frumoasă cu cântarul, trebuie să fii atent ca stomacul tău să fie gol până în jurul orelor 20.00 – 21.00, cu cel puțin două ore înainte să mergi la somn, iar aceasta te va ajuta să concentrezi energia în favoarea slăbitului şi a reparaţiei organismului, nu pe o digestie greoaie.

Ce Reprezintă Acel Numar Afișat Pe Cântar?

Am să-ți spun un secret, „nu toți oamenii sunt la fel” când este vorba de câșigarea de grăsime. Uite că ai rămas surprins dacă aveai impresia că toți oamenii sunt egali. Lăsând gluma la o parte, cifra xyz pe care ți-o arăta cântarul tău, reprezintă de fapt, masa osoasă, masa musculară, masa grasă, conținutul de apă, conținutul tubului digestiv. Când vine vorba de aspectul fizic, în prima fază ne dorim să scăpam cât mai repede de grăsime.

În prima fază a călătoriei noastre spre pierderea în greutate, de fapt se pierde în primul rând apa și conținutul tubului digestiv și nu grăsimea.

Apa nu o vei pierde pentru că ai fi băut prea multă apă și s-a gândit corpul că acum nu mai are ce face cu ea, ci pentru că stilul nou de viață sănătos, alcalin, dublat de mișcare, a început să transmită corpului că nivelul de acid din corp, rezultat dintr-o nutriție bazată pe alimente de proveniență animală a început să scadă, și nu mai există un pericol atât de mare ca acest acid să provoace diferite situații, corpul începând să elibereze toxinele și elementele acide din corp odată cu apa reținută.

Conținutul tubului digetiv va fi altul atunci când spre exemplu vei decide să consumi:

Dimineața: 500 – 1000 ml apa pe stomacul gol, fără grabă, gură după gură, deoarece vii după o noapte de deshidratare, corpul și în special creierul are nevoie de energie, iar aceasta se fabrică de către ficat prin amestecul glicogenului (zahărului) cu apa. Consumă apoi 3 – 5 fructe, crude care să aibă și pulpă, ai nevoie de energia din zaharurile conținute de acestea, dar vor fi și principalul promotor al tranzitului intestinal.

Seara: O salată verde sau mai bine, o cina de nota 10 cu felicitări, care conține 500 de ml de suc proaspat stors la recem din: ex. sfeclă roșie, morcovi, castraveți, țelină, ardei roșu, păstârnac, dovlecel și o grefă generoasă dublat la o ora distanță de o mână de nuci puse la hidratat cu cel puțin 5 ore înainte.

Cântarul Inteligent!

Un cântar inteligent va analiza mai multe aspecte în corpul tău. Poți măsura procentul de grăsime corporală dar și procentul de masă musculară după care te poți ghida, pentru a avea rezultate vizibile in pierderea de grăsime din masa corporală totală.

Cântarul inteligent arată în rezultate, procentul de grăsime pe zone, brate, picioare, trunchi dar și vârsta biologică și multe alte date.

Am pus informativ, un video mai jos cu, cântarul pe care eu personal î-l folosesc, însă există foarte multe tipuri pe piață.

Trăim în secolul vitezei dar și al confortului iar acesta a venit la pachet cu un preț pe care din păcate foarte mulți dintre noi, trebuie să-l plătească și există foarte multe persoane care deși au 25 de ani, datorită stilului de viață sedentar au o vârstă biologică de peste 40 de ani cu multe afecțiuni din cauza nutriției haotice, și persoane care desi au peste 40 de ani au o varstă biologică de sub 30 de ani.

Concluzie!

♡ „Gustul plăcut” al recompensei pe care-l aștepți din partea cântarului tău, vine în urma acțiunilor și atenției tale sporite în direcția scopului urmărit de către tine în zilele trecute și in funcție de acestea tu alegi dacă, cântarul este prieten sau dușman.

♡ Care este prețul pe care-l pot plăti și pe ce perioadă, pentru a urmări zona de fericire, până când aceasta se va instala, ca stil de viață normală?

♡ La sfârșitul oricărui program, dieta de slăbit, regim alimentar, stil de viață, dezvoltare personală, contează cel mai mult cum ai evoluat per total, cât de puternic ai devenit și cât control ai acumulat asupra subconștientului tău, pentru a te susține în dobândirea fericirii.

Cântarul nu este nici prieten nici dușman ci doar un instrument, așa că dacă ai reușit este meritul tău, dacă nu ai reușit este tot meritul tău.

♤♡ Keep going, don’t worry, just be happy!!! 🤗

Poti sa ne urmaresti si pe Facebook ca sa stii din timp ce informatii utile mai postam!

Despre CSS Nutritionist

Poti cauta si

Cimbrul Thymus Vulgaris: De La Bucătărie La Remedii Naturale

Afla Totul Despre Cimbru În inima naturii, unde frumusețea și vindecarea se împletesc într-un dans …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *