75 de lucruri uimitoare despre caini

Despre Caini

Cainele este cel mai bun prieten al omului, iar acest fapt este confirmat deja de mii de ani.
Totusi consideram ca vom resi sa va surprindem in acest articol cu cateva lucruri pe care nu le stiati despre caini.
Suntem foarte placuti surprinsi de fiecare data cand descoperim lucruri noi si impresionante despre abilitatile fizice si mentale ale acestor minunate fiinte.
Probabil unele lucruri despre caini pe care vi le vom prezenta mai jos le stiti deja, insa suntem convinsi ca pe altele le veti afla si cu siguranta veti exlama; „stai putin, asta este chiar supertare!”

Caini pot mirosi iubirea sau frica oamenilor

Cainii pot mirosi afectiunea si frica!
Iubirea pentru caini este perceputa de catre acestia la un nivel pe care noi nu-l putem face.
Cainii au abilitatea de a simti prin miros sentimentele pe care le avem sau le declansam pe moment pentru ei.
Stim deja ca emotiile sunt activate si intretinute de catre reactiile chimice care au loc in interiorul corpului nostru, in mare parte de catre neurotransmitatori precum; oxitocina, dopamina, serotonina sau cortizol.
Cainii au abilitatea de a mirosi eliberarea acestor neorotransmitatori in corpul nostru, care ne activeaza starea de bine, fericire sau chiar frica.
Simtul mirosului la caini este de cel putin 100.000 de ori mai puternic decat al omului, iar aceasta abilitate ii ajuta sa poata simti emotiile de iubire dar si de frica.

Cainii nu pot traii mai mult de 30 de ani

Bluey cel mai longeviv caine
Recordul celei mai longevive rase de caini este detinut de un ciobanesc australian Kelpies
Cainele ciobanesc australian Kelpies are o durata de viata intre 12 si 15 ani, o inaltime intre 39 si 51 cm si o greutate intre 13 si 19 kg.
GuinessBook – Cartea Recordurilor a inregistrat cel mai longeviv caine ca fiind un caine kelpies ciobanesc australian folosit pentru controlul vitelor.
Batranul caine Bluey, a trait 29 de ani si 5 luni, echivalentul a 133 de ani la un om, intre anii 1910 si 1939 fiind cel mai batran caine care a trait vreodata.
Kelpies este o rasa de caine ciobanesc, care ar putea fi o adevarata comoara pentru membrii familiilor carora le place miscarea.
Aceasta rasa de caini este iubitoare, afectuasa, loiala si devotata familiei adoptive.

Ciocolata poate fi mortala pentru caini

Ciocolata poate fi mortala pentru caini
Ciocolata este asociata de cele mai multe ori cu o stare de fericire si de cele mai multe ori din necunostinta de cauza, multi proprierai impart ciocolata cu cel mai blanos prieten al lor.
Din pacate multi nu stiu ca ciocolata poate fi mortală pentru caini, deoarece aceasta conține teobromina un ingredient care se afla in ciocolata.
Cainii nu au capacitatea de a metaboliza teobromina si din acest motiv, ciocolata ar putea provoca o intoxicare grava a organismului prietenului blanos.
Un nivel ridicat de toxicitate ar putea deveni fatal pentru orice caine care a ingerat ciocolata de altfel mult iubita de catre majoritatea oamenilor.
In situatia in care prietenul blanos a ingerat ciocolata, luati in calcul monitorizarea de specialitate, solicitand asistenta unui medic veterinar.
Simptomele care subliniaza semne de intoxicației cu ciocolată variaza de la varsaturi cu diaree pana la convulsii si uneori chiar moartea subita.
Primele semne dupa ce cainele a consumat ciocolata apar de obicei în decurs de 6 până la 12 ore.

De ce au cainii nasul umed?

Cainii au nasul umed
Nasul ud al cainilor ii ajuta pe acestia la absorbția substanțelor chimice parfumate pentru identificare.
Cainii isi ling nasul pentru a preleva substantele chimice captate si pe care le transporta catre glandele de pe cerul gurii.
Astfel cainii pot găsi și identifica hrana, simt apropierea dușmanului, sau ii ajuta in găsirea partenerului apt de reproducție.
Nasurile umede ale cainilor sunt o modalitate prin care cainii isi pot regla temperatura corpului și isi pot răci temperatura corporala.
Spre deosebire de oameni, cainii nu au glande sudoripare normale, iar acestia secretă transpirație prin nas si pernițele picioarelor.

Cainii pot descoperi cancerul la oameni

Cainii pot descoperii cancerul la oameni
Datorita mirosului foarte fin si dezvoltat pe care cainii i-l au, acestia pot fi dresați să detecteze cancerul și alte boli la oameni.
Celulele canceroase eliberează prin metabolism diferite deseuri in corpul uman, iar cainii pot simti astfel cand un om este bolnav.
Mirosul specific pe care celulele canceroase i-l elibereaza, poate fi astfel depistat prin emanatia din respiratia persoanei in cauza.
Exista studii ale organizatiei Medical Detection Dogs care arata ca, cainii special dresati pot dedecta cancerul de prostata in proportie de peste 93% din cazuri.

Amprenta nasului la caini este unica

Amprenta nasului la caini este unica
Stim deja ca amprentele umane sunt unice si nu exista doi oameni pe intreg pamantul care sa aiba amprente la fel.
La fel ca si in cazul oemenilor, fiecare câine are o amprentă unică, iar aceasta amprenta se afla pe nasul acestora.
Canadian Kennel Club(1) acceptă amprentele nasului de câine ca dovadă a identității cainilor inca din anul 1938.
Se considera ca imprimarea amprentei nasului unui caine este o metodă mult mai fiabilă decat cea a unui cip.
Amprentele nazale ale cainilor pot stabili identitatea acestora, mai ales pentru ca etichetele se pot pierde sau chiar furate cu multa ușurință.

De ce nu transpira cainii?

De ce nu transpira cainii?
Nu se poate spune ca prietenii nostrii blanosi nu transpira, chiar daca ei nu o fac prin piele cum o facem noi.
Cum ati observat probabil, oricat de caniculara ar fi o zi, cainii nu transpira prin piele (blana), totusi acestia transpira prin anumite zone ale corpului.
Glandele merocrine au acelasi rol ca glandele sudoripare umane, insa acestea se afla doar in labutele blanosului.
Puteti observa in zilele caniculare cum cainii lasa urme de amprente umede ale labutelor pe podeaua uscata.
Pentru a se putea racori si a-si regla temperatura corpului, cel mai util mod de a o face este prin gafaitul cu limba scoasa afara.
Gafaitul este cea mai buna metoda prin care cainele isi poate regla temperatura corpului.

Toți cățeii se nasc surzi

Toți cățeii se nasc surzi
Cat de bine pot cateii sa auda cand vin pe lume?
Este adevarat, puii de catei se nasc surzi.
Auzul este ultimul simt pe care cateii i-l dobandesc, iar acestia pot auzi abea cand au implinit trei saptamani.
Odată ce auzul s-a dezvoltat, cainii pot auzi de aproximativ patru ori mai bine decât majoritatea oamenilor.
Cainii pot auzi o gamă largă de frecvențe, la care auzul uman nu are acces.

De ce se ghemuiesc cainii intr-o minge cand dorm?

De ce se ghemuiesc cainii intr-o minge cand dorm?
Cainii se ghemuiesc instinctiv atunci cand dorm, in amintirea zilelor cand traiau în sălbăticie, fiind vulnerabili la atacurile prădătorilor.
Când cainii se ghemuiesc într-o minge in timp ce dorm, protejaza in principal căldura corporala dar si organele vitale de posibili prădători.
Această poziție este cea mai frecventă în lunile de iarnă, când vremea este geroasă sau pur și simplu un câine se poate simți confortabil să doarmă în acea poziție.

Cainii sunt altruisti si iubesc neconditionat

Cainii sunt altruisti si iubesc neconditionat
Exista studii recente care arată că patrupezii nostri blanosi, fac parte dintr-un grup mic de fiinte care manifestă o bunătate voluntară, neconditionata și altruistă față de ceilalți, fără a conditiona acest comportament de nicio recompensă la fel ca furnicile sau albinele.
Acesta este un fapt pe care cei mai multi dintre iubitorii de câini l-au cunoscut de-a lungul timpului.
Cainii in special cei adoptati in familie, sunt ființe cu adevărat altruiste.
Acestia pun nevoile prietenului sau inaintea nevoilor lor si nu pierd șansa de ati oferi afectiune.
Oamenii la fel ca la cainii , elibereaza in corp homonul oxitocina, atunci când interacționeaza cu cineva pe care-l place.
Acest hormon al iubirii, cum mai este cunoscuta oxitocina, ajuta la intarirea si dezvoltarea legaturilor pe care cainii o impartasesc cu prietenii.

Un Mastiff este cel mai mare caine din lume

Un mastif este cel mai mare caine din lume

Conform Cartii Recordurilor – Guinness World Records, recordul absolut de cel mai mare caine este detinut de catre un Mastiff pe nume Zorba.
Mastifful englez, Aicama Zorba din La-Susa sau Zorba (26 septembrie 1981 – 1992), a fost recunoscut de catre Cartea Recordurilor – Guinness World Records ca fiind cel mai greu și mai lung câine din lume.
Mastifful Zorba a fost înregistrat in Cartea Recordurilor ion noiembrie 1989, cu greutatea de 156,5 kg.
Zorba avea 94 cm la umăr pana jos și măsura peste 251 de centimetri de la varful cozii pana la varful nasului.

Un Chihuahua este cel mai mic caine din lume

Miracle Milly cel mai mic caine din lume
La data de 21 februarie 2013, conform cu Cartea Recordurilor – Guinness World Records, cel mai mic câine înregistrat vreodată a fost un Chihuahua pe numele de Miracle Milly.
Miracle Milly s-a nascut în decembrie 2011, fiind cel mai mic caine din lume cu o înălțime minusculă de numai 9,65 centimetri și cântarind o jumătate de kilogram.

Stiai aceste informatii despre caini?

  1. Cainii nu sunt daltonisti, acesta este un mit, iar cainii pot vedea de fapt colorat, doar ca, culorile pe care acestia le vad nu sunt percepute la fel de viu ca la oameni.
  2. Practic cainii pot vedea asemănător cu viziunea noastră in amurg.
  3. Cainii au o vedere mai bună la lumină scăzută decât oamenii, datorită unui strat special care reflectă lumina în spatele retinei lor.
  4. Un câine de un an este la fel de matur, fizic, ca un om de 15 ani.
  5. Dacă nu a fost sterilizată o femelă, perechea ei și cățeii care ajung la maturitate ar putea produce peste 66.000 de câini în 6 ani!
  6. Singurele glande sudoripare ale câinilor se află între labele lor iar acestea se numesc glandele merocrine.
  7. Cainii pot fi dresați pentru a detecta crizele de epilepsie
  8. În epoca romană, cainii mastiff îmbrăcau armuri ușoare și erau trimiși după cavalerii călare
  9. Rușii au antrenat câini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a conduce misiuni sinucigașe cu mine legate la spate
  10. SUA are cea mai mare populație de câini din lume, peste 76.000.000 de caini.
  11. Franța are a doua cea mai mare populație de câini din lume, peste 7.500.000 de caini.
  12. Cainele de oraș obișnuit trăiește cu 3 ani mai mult decât un câine de la țară
  13. Labrador Retriever este rasa preferată numărul 1 în SUA, Canada și Marea Britanie
  14. 87% dintre proprietarii de câini spun că cainele lor se învârte lângă ei sau la picioarele lor în timp ce se uită la televizor
  15. Ogarii sunt cei mai rapizi câini de pe pământ, cu viteze de până la 45 mile pe oră
  16. Biblia menționează câini de 14 ori
  17. Trei câini au supraviețuit scufundării Titanicului – un Newfoundland, un Pomeranian și un Pechinez
  18. Obezitatea este problema de sănătate numărul 1 printre câini
  19. Se estimează că 1.000.000 de câini din SUA au fost numiți ca beneficiari principali în testamentul proprietarului lor
  20. La sfârșitul cântecului Beatles „A Day in the Life”, un fluier ascuțit de câine a fost înregistrat de Paul McCartney pentru cainele său ciobanesc
  21. Oamenii au ținut câini ca animale de companie de peste 12.000 de ani
  22. Cea mai mare rasă de câini este Irish Wolfhound
  23. Cea mai mică rasă de câini din lume este Chihuahua
  24. St. Bernard este rasa de caine cea mai grea din lume
  25. Cea mai veche rasă cunoscută este Saluki – antrenat inițial de egipteni pentru a-i ajuta să urmărească vânatul.
  26. În 1957, Laika a devenit prima ființă vie din spațiu prin intermediul unui satelit terestre
  27. Un câine lup african cunoscut sub numele de basenji este singurul câine din lume care nu poate latră
  28. Există 703 rase de câini de rasă pură
  29. Se crede că cei mai deștepți câini din lume sunt border collie, pudel și golden retriever
  30. Simtul mirosului unui câine este de peste 100.000 de ori mai puternic decât cel al unui om
  31. Cainii judecă obiectele mai întâi după mișcarea lor, apoi după strălucirea lor și, în sfârșit, după forma lor
  32. Ciocolata conține o substanță cunoscută sub numele de teobromină (asemănătoare cofeinei) care poate ucide cainii sau cel puțin îi poate îmbolnăvi violent
  33. George Washington a avut treizeci și șase de câini
  34. Toți cainii sunt identici în anatomie – 321 de oase și 42 de dinți permanenți
  35. Rasele mai mici se maturizează mai repede decât rasele mai mari.
  36. Femelele sunt gata să se împerecheze doar – „în căldură” – de două ori pe an pentru un total de aproximativ 20 de zile
  37. Cățeii dorm nouăzeci la sută din zi în primele săptămâni
  38. Rin Tin Tin a fost prima vedetă a câinelui de la Hollywood și și-a semnat contractele de film – toate cele 22 – cu o amprentă
  39. In rolul Toto, cainele Vrăjitorului din Oz a fost o femelă Cairn Terrier pe nume Terry
  40. Cainii au de două ori mai mulți mușchi pentru a-și mișca urechile decât oamenii
  41. Cu cât nasul unui câine este mai lung, cu atât este mai eficient sistemul intern de răcire
  42. Cainii vamesilor americani „Rocky” și „Barco” erau atât de buni la patrularea graniței, încât baronii mexicani ai drogurilor au pus o recompensă de 300.000 de dolari pe capul lor.
  43. Toți cainii sunt descendenți direcți ai lupilor
  44. Se știe că lupii călătoresc pe distanțe mari pentru a regurgita mese complete pentru puii lor înfometați
  45. Cerberus era cainele cu trei capete care păzea lumea intunecata în mitologia greacă
  46. Femelele își poartă puii timp de 60 de zile înainte de a-i naște.
  47. Auzul câinilor este de peste zece ori mai acut decât al unui om
  48. Oamenii pot detecta sunete cu o frecventa de 20.000 de ori pe secundă, în timp ce cainii pot simți frecvențe de 30.000 de ori pe secundă.
  49. Cea mai veche fosilă de câine datează din aproape 10.000 î.Hr.
  50. Cățeii dalmați se nasc complet albi.
  51. Chinezii antici purtau căței pechinezi în mânecile hainelor lor
  52. Boxerii sunt numiți așa datorită modului lor de a se juca cu labele din față
  53. Inima unui câine bate de până la 120 de ori pe minut, cu 50% mai repede decât bătăile medii ale inimii umane care bat de 80 de ori pe minut.
  54. Cel mai bătrân câine înregistrat – un „Heeler” din Queensland pe nume Bluey – avea 29 de ani și 5 luni
  55. Cainii au fost domesticiți pentru prima dată de oamenii cavernelor
  56. Cainii trăiesc în medie 15 ani
  57. Peste 5.000.000 de pui se nasc în SUA în fiecare an
  58. Mai mult de 1 din 3 familii americane deține un câine
  59. Temperatura medie a corpului pentru un câine este de 101,2 grade
  60. Cainii sunt animale de haită naturale si se supun natural oricărui alfa cu un rang de haită mai înalt – uman sau canin.
  61. După naștere, ochii cățelușilor nu se deschid complet până la vârsta de aproximativ 12 zile.
  62. Cainii care nu intra in contact cu oamenii în primele trei luni, de obicei, nu sunt animale de companie bune.
  63. Chihuahua a fost numit după statul din Mexic în care au fost descoperiți.

Despre admin

Timpul este limitat, asa ca sa nu-l pierdem traind viata altcuiva. Noi trebuie să fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume! - Doua paragrafe puternice pe care Steve Jobs si Mahatma Gandhi ni le lasa mostenire, noua celor care dorim sa fim prezenti in viata noastra si sa evoluam spre cea mai buna varianta a noastra!

Poti cauta si

Cum Să Scăpăm De Purici

Vreti sa stiti cum să scapam de purici? Vă aflați în căutarea unor soluții simple …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *